Katera [astro znamenja] znajo premagati utrujenost? Preverite!

Povsem normalno je, da smo ob koncu dneva ali po napornem umskem in fizičnem delu utrujeni. Navadno obnovimo zaloge energije že s tem, da se spočijemo, sprostimo in dobro naspimo. Nenehna utrujenost ali utrujenost, ki ni v sorazmerju s porabljeno energijo, pa je lahko znamenje globlje bolezni in potrebe po spremembi načina življenja.

Utrujenost in astro znamenja

Utrujenost zaradi nespečnosti ali utrujenost, ki je ne preženeta niti počitek in spanje, ima številne vzroke.

Preobremenjenost z delom in tesnoba sta najpogostejša. Drugi telesni ali čustveni vzroki zanjo pa zajemajo slabokrvnost, sindrom kronične utrujenosti, stres, depresijo, motnjo hranjenja, vnetje, debelost, premalo dejavno žlezo ščitnico in določena zdravila. Pogosto je krivo nekaj izmed naštetega.

Znamenja, ki običajno niso utrujena so ognjena znamenja, oven, lev in strelec. Njihova energija je neustavljiva in sposobni so narediti še več, brez da bi se zraven pritoževali, da so utrujeni.

Tisti, ki težko premagujete utrujenost jejte hranljivo predvsem svežo hrano in dovolj spite, vsaj sedem ur na noč. Redno telovadite in se gibajte na svežem zraku v naravi, ter se naučite zdravo obvladovati stres. V vsakdanjo hrano vpeljite živila z veliko vlakninami. Ta živila prebavljamo in vsrkavamo počasneje kot živila s prečiščenimi ogljikovimi hidrati in to nam pomaga ohranjati enakomeren krvni sladkor.

Preventivni ukrepi proti utrujenosti

  • Izbirajte zlasti živila a topljivimi vlakninami, kot so jabolka, oves stročnice.
  • Omejite živila s prečiščenimi ogljikovimi hidrati, živila iz bele moke alo dodanim sladkorjem.
  • Omejite vnos alkohola
  • Bodite pozorni na o, da zaužijete dovolj živil z veliko kroma. Veliko ga je v jetrih, siru in polnozrnatih živilih.
  • Uravnavanje nizkega krvnega tlaka
  • Nizek krvni tlak lahko povzroča utrujenost. Če vas muči ta težava, jejte zdravo hrano
  • Okrepite krvni obtok s skodelico zeliščnega čaja ali odmerkom zeliščne tinkture iz mešanice ingverja, zdravilnega gozdnega korena, gloga in kopriv.
  • V toplo kopel dodajte nekaj kapljic olj ingverja, majarona, rožmarina ali cimeta.

Utrujenost in astro znamenja

Ovni ste tako zagnani, da vam ni težko ostati dlje pokonci, se zgodaj vstati in končati z vsemi opravili, ko že vsi ostali obupajo. Strelci ste vedno zainteresirani za dogajanje, akcijo, bedite pozno v noč, kljub temu ste zjutraj polni entuziazma. Levi imate neverjetno moč in energijo, zato se, karkoli počnete utrudite kasneje.

Preberite tudi BREZ ČESA TEŽKO ŽIVITE GLEDE NA VAŠE ZNAMENJE?