IZRAZITO POZITIVNE IN NEGATIVNE LASTNOSTI ZNAMENJA STRELEC

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja STRELEC in katere najbolj negativne?
Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja STRELEC in katere najbolj negativne?

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja STRELEC in katere najbolj negativne?

Predviden čas branja: 8 minutes

Vladajoči planet strelca je Jupiter, planet obilja, ki razširi vse, česar se dotakne. Ravno to je razlog, da beseda “dovolj” v njihovem delovanju nima prostora, vedno si želijo še več. Rojeni so med 22. novembrom in 21. decembrom. Ker spadajo med spremenljiva znamenja se ne zadržujejo predolgo pri eni sami zadevi, saj jih spremlja toliko strasti in zanimanj, da nenehno preskakujejo od ene ideje do druge. Tako zelo edinstveni so zaradi dinamične mešanice strasti, radovednosti, intenzivnosti in prilagodljivosti.

Strelec, ki ga predstavlja lokostrelec, kentaver, se ne boji uporabiti svojega loka in puščic za raziskovanje obsežnega terena ter iskanje odgovorov na mestih in prostorih, kamor si drugi ne bi upali.

Ne glede na to, ali se spuščajo po reki na nerazkriti lokaciji ali romajo na sveto mesto, da bi odkrili skrivnosti o starodavni civilizaciji, njihovo iskanje znanja ne pozna meja. Znamenje strelec je povezano z deveto hišo pustolovščin in višjega izobraževanja. Deveta hiša opisuje, kako razširiti svoja obzorja, iskati nove, privlačne izkušnje, tvegati in slediti osebni rasti.

Z energijo jih polni potepanje, zato iščejo vznemirjenje in se spuščajo v geografske, intelektualne in duhovne avanture.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja STRELEC in katere najbolj negativne?

Strelci delujejo v nenehnem iskanju znanja, zaradi česar so neverjetni pripovedovalci, zabavljači in ustvarjalci. Znani so po svoji značilni odkritosti in njihova brutalna poštenost lahko pogosto povzroči nesporazume, prekinitve in veliko prizadetih občutkov. Toda strelci ničesar ne jemljejo preveč resno, zato je težko biti jezen na te vzkipljive optimiste.

Strelci so očarljivi liki, ki lahko razsvetlijo vsak prostor s svojimi razburljivimi zgodbami, nalezljivim smehom in dinamičnim šarmom.

So zabavni, igrivi in izjemno filozofski. Brezhibno pletejo zgodbe in združujejo teme, ki segajo od kvantne fizike, do pop kulture slavnih zadnjega obdobja. Uživajo v priložnosti, da postanejo strokovnjaki za karkoli, vendar je slaba novica, da se niso sposobni poglobiti in postati na določenem področju resnično najboljši strokovnjak. Vendar se s tem ne obremenjujejo, saj znajo odlično blefirati.

Ne glede na to, ali vijugajo med filozofskimi pogovori ali se sprehajajo po oddaljenem terenu, strelce navdihuje svoboda, zato se upirajo pravilom, predpisom, omejitvam in urnikom. Enostavno radi počnejo, kar pač počnejo, ko to želijo. Čeprav so topli in ljubeči, dosledno korakajo po lastni poti in niso pripravljeni sklepati kompromisov, ko gre za stvari, ki jih v tem trenutku ne zanimajo.

Čeprav delujejo površni, so globoki misleci in radi ugotovijo stvari, razvozlajo težavo, ter odkrivajo boljše teorije.

Pravzaprav imajo raje mentalno in intelektualno področje  kot čustveno. Raje mislijo kot čutijo. Čutijo povezavo z živalskim svetom, spoštujejo in občudujejo način, kako se živali zanašajo na svoje instinkte. Večina jih ima hišnega ljubljenčka, s katerim so zelo povezani. Fizično so zelo spretni, tekmovalni in rojeni za športne dejavnosti. Uživajo v trenutku zmage, prav tako tudi v oblikovanju ekipe. Radi se izražajo in imajo vedno veliko za povedati, saj so dojemljivi in družabni. Najsrečnejši so v naravi, brez urnika, brez pritiska, brez načrtov.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja STRELEC in katere najbolj negativne?

Strelci so tudi odlični pisci in ustvarjalci.

Jupiter in spremenljiva modalnost, ki poudarja fleksibilnost in ustvarjalnost se združita, kar jim daje globino, obseg in navdih, da pričarajo zgodbe, umetniška dela, skulpture in kar koli drugega, kar jim pride na misel. Sposobni so sprejemati le lastne odločitve, ne marajo, da jih kdo omejuje, saj zmorejo sami poskrbeti zase, kar navdihuje njihov ego. Vedno izberejo načela namesto čustev, pogosto se sprašujejo kdo so. Prehajajo iz službe v službo, iz filozofije v filozofijo, iz prepričanja v prepričanje. So raziskovalci, ki se ne bojijo sprememb. Strelci se počutijo, kot da je svet njihovo igrišče. Želijo razumeti, kako svet deluje.

Razumejo, da znanje prihaja v dveh oblikah, plitko, za enkratno uporabo, ki prihaja iz zunanjih virov, in tisto, ki prihaja od znotraj.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja STRELEC in katere najbolj negativne?

Zavedajo se, da je zunanje znanje mogoče zlahka pridobiti, medtem ko je notranje znanje eksponentno globlje in močnejše. Prizadevajo si poglobiti se v globine vesolja znotraj človeškega uma. Tega ne počnejo zato, da bi dokazali, da imajo vse odgovore, temveč zato, ker vedo, da je potovanje cilj. Njihov brezmejni optimizem je nalezljiv. Njihova sposobnost premagovanja nepremostljivih izzivov je dokaz prilagodljive moči.

Strelci so neverjetno odprti in zaradi tega se hitro zaljubijo. Sprejemajo idejo, da so vsa čustva minljiva, vključno z ljubeznijo.

Strelce privlači živahnost. Prav tako so zelo neodvisni in pogosto nagnjeni k temu, da se zlahka dolgočasijo. Ko ugotovijo, da jim določena oseba zna slediti, jim dovoli svobodo in jih vedno znova navdihuje, so sposobni biti zvesti in predani, ter popolnoma iskreni. Zvestoba je za strelce koncept, ki temelji na načelu doslednosti. Strelci niso samski, ker iščejo sorodno dušo. Bojijo se odreči se svobodi, biti ranljivi in zaupljivi. Čutijo, da morajo plavati po reki življenja in ne počivati na obali.

NEGATIVNE LASTNOSTI STRELCA, KI SO LAHKO UNIČUJOČE

Strelci so nagnjeni k temu, da v skoraj vedno pretiravajo, pa naj bo to tako, da nakopičijo dolgove na kreditni kartici ali napolnijo svoj koledar s preveč obveznostmi. Ker prezirajo monotonost, lahko sprejmejo tveganja, ki se zdijo vznemirljiva, vendar skrajno nepremišljena. Strelci enostavno ne znajo nadzorovati svojega ostrega jezika. Čeprav vedo veliko, ne vedo vsega in če niso previdni, lahko izpadejo domišljavi ali arogantni. Doslednost je izziv zanje, saj se v očeh drugih pogosto znajdejo kot nezanesljivi in neodgovorni. Obljubljajo, nakladajo da jim nekaj ni problem, ko pa morajo zadevo udejanjiti, pozabijo in se s tem preprosto več ne obremenjujejo.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja STRELEC in katere najbolj negativne?

Nasprotna stran, še posebej odgovorni posamezniki lahko ob njih izgubijo živce.

Sovražniki strelcev so ljudje, ki jim svetujejo. Strelci so prepričani, da jim ni treba govoriti, kaj naj naredijo, saj vedo vse, kar morajo vedeti. Resnica je, da bi se lahko strelci veliko naučili od drugih ljudi, vendar jim njihov ponos ne dovoli. Strelci so spontani in čeprav je to odlična lastnost, jih lahko pogosto pripelje do impulzivnega odziva na situacije. Zaradi tega lahko izpadejo kot posamezniki ki pihajo od jeze in lahko izbruhnejo vsak trenutek. Ko nekaj ni tako kot so si zamislili, lahko popolnoma izgubijo živce, kar je popolnoma v nasprotju z njihovim sicer prijetnim in zabavnim vedenjem. Strelci so eni izmed najbolj samozavestnih ljudi, prav tako je visok njihov ego, ki ga večkrat ne znajo kontrolirati.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja STRELEC in katere najbolj negativne?

Čeprav so prijazni in skrbijo za druge ter so vedno tam zanje, se zaradi njihovega praktičnega pristopa do življenja zdijo neobčutljivi in čustveno hladni. Odločitev običajno ne sprejemajo iz srca. Nepotrpežljivost in nemirno delovanje je negativna lastnost, ki jim preprečuje, da bi živeli sproščeno življenje. Nepotrpežljivost in pretirano navdušenje spravljata tiste, ki jih obdajajo ob živce. Njihova želja po popolnih rezultatih je bolj trma, saj v resnici po naravi niso perfekcionisti. Radi se hvalijo in povzdigujejo svoje dosežke na višjo raven. Zaradi svoje nagnjenosti k kritičnemu razmišljanju so nagnjeni k precenjevanju svojega intelekta in posledično egoistični. Ko jih nekdo zabode v hrbet, se hitro maščujejo neusmiljeno, vendar inteligentno.

Pripravljeno za Čvek v križankah