IMATE OB SEBI ŽENSKO TEHTNICO? KAKŠNI SO NJENI PLUSI IN MINUSI?

Kakšni so plusi in minusi ženske tehtnice?
Kakšni so plusi in minusi ženske tehtnice?

Kakšni so plusi in minusi ženske tehtnice?

Predviden čas branja 5 minut

Ženske tehtnice, ki jim vlada planet Venera, imajo čudovito energijo, saj so tesno povezane z ljubeznijo in lepoto. Tehtnica je kardinalno ter zračno znamenje, zato je zelo umirjena, prijetna in zapeljiva. Tehtnica je ženska, ki se v odnosih počasi razvija in prilagaja in ustvarja harmonijo. Vedno išče mir in ravnovesje tako znotraj kot zunaj odnosa. Ker jo privlačita estetika in lepota je vedno urejena do potankosti. Sledi modnim trendom, vendar kljub temu ohranja svoj eleganten stil. Z veseljem opazuje, kako vizažisti dodajajo barvo obrazom modelov in hrani izrezke iz revij, da kombinacije ostanejo v njeni bližini. Njen navdih je raziskovanje in eksperimentiranje v zvezi z njenim edinstvenim slogom. Zna očarati vse, kadar koli se odloči, tako med sprehodom kot tudi na gala prireditvi.

Čeprav vse ženske tehtnice niso tradicionalne lepotice, imajo vse sijaj, ki se zdi zelo privlačen.

Ženska tehtnica je rojena za povezovanje in razumevanje življenja iz različnih perspektiv. Tej intelektualno naravnani ženski uspevajo partnerstva vseh vrst, saj si prizadeva ohraniti mir in harmonijo. V stiku z drugimi stopa v ospredje inteligenten um, prav tako je prava mediatorka,  ki objektivno zaznava številne strani vprašanja, zato jih lažje argumentira. V skladu s simbolom tehtnice ima občutek za prav in narobe, in ko vidi, da je nekomu storjeno narobe, je vedno pripravljena to popraviti.

Zaradi svoje kardinalne narave je naravna voditeljica in oblikovalka trendov, ki je obdarjena s številnimi ustvarjalnimi idejami in energijo, da jih uresniči.

Kakšni so plusi in minusi ženske tehtnice?

Če je tehtnica vaša prijateljica ali partnerka, je to največje bogastvo, ki ga boste kdaj dobili. Bolj kot raste, bolj ugotavlja, kako vam biti na voljo. Rada raziskuje svet, da bi zbrala različne perspektive, pri čemer vedno širi svoje razumevanje, da bi se vživela v vse kar jo obdaja. Ona dobro ve, da ni v njenem interesu, da je po nepotrebnem na voljo ljudem, ki jo ovirajo, zato se raje posveča ljudem, s katerimi lahko osebnostno raste.

Tehtnica ne mara drame in suhoparnosti, saj obožuje zabavo, smeh ter veselje. Rada se počuti svobodno in je lahkotna, nagonsko se obrača stran od ljudi, katerih lastnosti se ji zdijo preveč negativne ali težke. Ona uživa v tem, da je njen življenjski prostor zatočišče za izmenjavo idej, obrokov in dobre družbe s tistimi, ki jih ima rada. Njen dom deluje zračno in lahkotno, običajno pa je oboževalka modernega dekorja, z okusom po preprostih, čistih linijah. Tehtnica uspe harmonično povezati vse vidike svojega gospodinjstva, tako da se njena kuhinja zlahka prelije v dnevno sobo.

V njenem okolju je zagotovo prisotna estetika. Občutek za simetrijo je bistvenega pomena zanjo, saj sovraži neuravnoteženost.

Kakšni so plusi in minusi ženske tehtnice?

Tehtnice so odlične sogovornice, saj jim nikoli ne zmanjka besed. Zaradi hitrega razmišljanja prej kot ostali zaznajo rešitev. Odlične so tudi v tem, da so vedno umirjene in tudi ko so vsi v njihovi bližini na koncu z živci, bodo tehtnice našle prav besedo ali dejanje, da situacijo umirijo. Zaradi svojega pozitivnega pogleda so najboljši primer, kako videti svetle plati. Uspevajo v karieri, kjer lahko izrazijo svojo ustvarjalnost in vodstvene sposobnosti.

Seveda ima ženska tehtnica tako pozitivne kot negativne osebnostne lastnosti in vsaka ženska tehtnica je običajno mešanica obeh.

Odgovornost, priznavanje napak in točnost so lastnosti, ki marsikoga, ki je povezan s tehtnico razjezijo. Sposobnost obravnavanja napak, napačnih korakov in nesporazumov s sočutjem in potrpežljivostjo jo vsekakor rešuje, tudi takrat, ko nekaj naredi narobe.

Morala bi poiskati zdravo ravnovesje med odgovornostmi, ki jih prevzame, in mejami, ki jih postavi.

Prav tako bi bila bolj uspešna, če bi prilagodila svoja pričakovanja in pričakovanja drugih ljudi. V negativnem smislu se lahko ujame v pretekle občutke, spomine in duhovne razloge, takrat je njen velik izziv, prebijati se skozi obveznosti. Ko ni zadovoljna, je lahko nečimrna, površna, sebična in samovšečna. Prav tako je lahko preveč zapravljiva. Tehtnica je včasih zelo neodločna in v določenih situacijah tudi nezanesljiva. Lahko se odloči za eno stvar, veliko ali majhno, nato pa takoj podvomi o svoji odločitvi. Nenehno lahko omahuje, nagnjena k temu, da pusti drugim, da sprejemajo njene odločitve, nato pa začne zagovarjati nasprotno možnost.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi TO MORATE PREBRATI, ČE VAS OBKROŽAJO TEHTNICE in ČESA SE LAHKO NAUČITE OD TEHTNIC?