HOROSKOP: KATERA ZNAMENJA ZNATE REŠEVATI SPORE?

Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste znani po tem, da znate odlično reševati spore?
Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste znani po tem, da znate odlično reševati spore?

Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste znani po tem, da znate odlično reševati spore?

Predviden čas branja 5 minut

Danes je nujno potrebno, da se naučimo reševati spore. Polno je sporov na družinski ravni, med partnerji, med starši in otroki, na delovnem mestu, znotraj raznih organizacij, sporov med državami, rasami. Žal med sprtima stranema pogosto pride do zloma in blokad. Dvignejo se zidovi obsodb in predsodkov, včasih celo zidovi sovraštva. V sporu je vedno navidezni zmagovalec in poraženec. Včasih se zmagovalec, zlasti če je zmagal z uveljavljanjem sile in moči, spremeni v poraženca. Občutki krivde in laži, ki se skrivajo v njegovem srcu, ga od znotraj uničujejo. Nikoli ni dobro bežati pred sovražnikom ali pred sporom. Prizadevati si morate, da ga srečate v primernem trenutku.

Za nekatere ljudi se zdi, da zavračajo vsak kompromis, njihova vnaprej izdelana mnenja in predsodki so pregloboko zasidrani v njihovem mestu.

Nočejo priznati, da je v drugem kaj dobrega. Zavračajo vsak pogovor in se niso zmožni odpovedati svojemu prepričanju, da bi se odprli drugemu. Na vsak način morajo zmagati, ali pa odidejo kot žrtve, polni sovraštva in želje po maščevanju. Vendar je treba priznati tudi, da kakega spora med ljudmi kdaj ne uspe rešiti. Preveč hudega so si prizadejali, drug, drugemu zbujajo preveč strahov, preveč tesnobe. Ne uspejo si priznati ranjenosti. Takrat je edina rešitev v ločitvi, ki vsakemu lahko da potreben prostor, da spet najde mir, in se od vsega nekoliko oddalji.

V dobi razdorov je pomembno, da obstajajo moški in ženske, ki jim reševanje sporov ni tuje, ljudje, ki premorejo potrebno globino in modrost, da prisluhnejo obema nasprotnima stranema in uvidijo, kaj ju povezuje, da lahko odpadejo strahovi in predsodki in da vsak prejme potrebno pomoč, da se lahko približa drugemu. Katera astrološka znamenja ste rojeni mirovniki, ki znate boljše kot ostali reševati spore?

Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste znani po tem, da znate odlično reševati spore?

TEHTNICA

Tehtnice ste rojeni mirovniki, ki se zelo dobro zavedate, da se spora ne sme podcenjevati in se v strahu pred spopadom z njim pretvarjati, da ni tako hud. Majhen ogenj je lahko pogasiti. Pozneje, ko  preraste v velik požar, je težje. Tako kot kriza je tudi spor znamenje življenja. Lahko je priprava za novo obdobje miru in edinosti. Zavedate se, da se prikrit spor, ki si ga ne upamo priznati spremeni v žalost, depresijo, je nevarnejši od vidnih sporov.

Tehtnice ste prepričane, da je vsakega treba poslušati in razumeti, kaj pripoveduje.

Razumeti je treba njegovo stališče in ugotoviti povzročene rane. Poslušati je treba tudi tistega, ki je na položaju avtoritete, ki ima moč, in razumeti njegove bojazni pred tem, da bi kdo podvomil vanj, saj se tisti, ki ima moč, pogosto znajde v položaju obrambe. Tehtnice ste mnenja, da številni spori izvirajo tudi iz dejstva, da so pričakovanja pri enem in pri drugem različna.

DEVICA

Device znate ko zasledite spor uporabiti razum. Če od nekoga nekaj pričakujete, pa vam tega ne da, ste razočarani in jezni, vendar znate vprašati in se dogovoriti, tako da se izognete morebitnemu sporu. Zavedate se, da se je sporom moč izogniti, seveda pa je pomembno, da sodelujeta obe strani. Veliko sporov znate rešiti s tem, da se svobodno izražate vendar kljub temu ohranjate zdravo mero.

Nikoli se ne zapletate v spore v varnem okolju ali ob osebi, ki ji vsi zaupajo.

Prepričani ste, da kjer kdo posluša in kjer je možno kar najbolj objektivno in brez strasti izraziti svoje potrebe in pričakovanja, je veliko možnosti za mir. Za to so potrebni animatorji in moderatorji, ki jih sprejemata obe v spor vpleteni strani. Device se zavedate, da je v življenjskih situacijah potrebne veliko potrpežljivosti in veliko modrosti, saj le tako lahko ohranimo upanje, da se bo kaj spremenilo.

Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste znani po tem, da znate odlično reševati spore?

RIBI

Ribice, tako moški kot tudi ženske ste mirovniki, ki znate prisluhniti obema sprtima stranema in poiskati pravo rešitev, da napetost čim prej izzveni. Konflikt zaznavate kot vrhunec iracionalnosti, zato je edini način, da jih omilite, da nastopite s praktičnimi rešitvami. Prepiri in resne razprave v katerih se ena stran znajde v podrejeni poziciji so tisto, kar da ribam priložnost, da s svojimi mehkimi veščinami umirijo situacijo.

Tistim, ki se znajdejo v sporu svetujete, da zares pogovorijo o težavi, ter si vzamejo čas, da pretehtajo vse možnosti.

Ribice znate tudi ko izbruhne resen spor poiskati prave besede in s svojo skladno naravnano energijo umiriti sprte strani. Prepričani ste da nihče ne sme biti nespoštljiv do drugega, ga ne sme ustrahovati, izsiljevati, obtoževati, kriviti, soditi, se norčevati in dajati občutka nadvlade.

Pripravljeno za Elle.si