SI ZNATE ISKRENO PRIZNATI, KAJ JE ZA VAS POMEMBNO?

Ste si sposobni priznati, kaj je za vas pomembno in kaj ne?
Unsplash.com

Ste si sposobni priznati, kaj je za vas pomembno in kaj ne?

Predviden čas branja 4 minute

Izkusimo nedolžni srce, izpolnjeno z ljubeznijo in radostjo do življenja. Pogosto slišimo, naj bi odprli srce, v resnici pa je srce zmeraj odprto, le da ne moremo priti do njega, ker smo ga tako dobro zastražili. Zdaj je čas, ko lahko odvržete svoj oklep, svoje obrambe in izgovore, ter se odprete modrosti srca. Ljudje vam lahko govorijo, da se morate boriti in zaščititi, toda borba vas bo zaprla v zelo majhen svet. Da bi si ustvarili prihodnost, ki bo temeljila na resnici v vas, morate izstopiti iz sveta, v katerem zdaj živite.

Brez oklepa ste svobodni in lahko stopite na nove poti, kjer se vam odpre dostop do vidika v vas.

Ta čas je odločilen; tu se odločate, kakšen človek bi radi bili. Živeti še naprej običajno življenje ali pa seči po novih obzorjih in si ustvariti novo, drugačno življenje. Če želimo zaživeti v tem novem svetu. Moramo položiti vse orožje, s katerim smo doslej ščitili svoje mehko srce. Strašljivo je, prepustiti se in tvegati. A celo če poskusite in vam spodleti, vsaj polno živite. Če se zataknete v bolečini razmerja, ki ga ni več, bo del vas odmrl.

Ste si sposobni priznati, kaj je za vas pomembno in kaj ne?

Vsi notranji sokovi, ki napajajo vašo vitalnost in entuziazem, se bodo polagoma posušili.

Bolečina je duhovna budnica; spolni nas, da obstajajo celi oceani, ki jih še nismo raziskali. Prestopite meje znanega sveta. Sezite po višinah, ki so se vam vedno zdele nedosegljive. Pojdite na kraje, za katere ste mislili, da so za vas prepovedani. To je čas, da snamete oklep preteklosti in zakoračite v rodovitne možnosti prihodnosti. Svet nam ne daje sanj, ki jih ne bi mogli uresničiti.

Če hočete narediti v življenju nekaj sijajnega, če hrepenite po nečem povsem drugačnem od tistega, kar počnete, je zdaj čas, da začnete. Zaupajte. Spomnite se ljudi, ki jih občudujete in se vprašajte; Kaj takšnega imajo, da si želim imeti tudi jaz? Kaj delajo, da si želim delati tudi jaz?

Ves čas moramo spremljati svoja dejanja, da ostajajo usklajena z našo najvišjo zaobljubo.

Ste si sposobni priznati, kaj je za vas pomembno in kaj ne?

Iskreno si moramo priznati, kaj je za nas pomembno in kaj ne. Pogosto se zgodi, da nas posrka kakšen velik projekt, pomembno napredovanje v karieri , nov avto, novo razmerje. To da pravi občutek lastne vrednosti se rodi iz majhnih stvari odločitev, da pritrdimo namesto odklonimo, da odnehamo, namesto, da bi se spopadali. Nič nam ne more dati tako dobrega občutka on tem ko lahko povemo svojim otrokom, da smo ponosni na svoje odločitve. Ko se tako spoštujemo, da lahko vsakogar pogledamo v oči, in smo ponosni nase zaradi stvari, ki smo jih danes naredili.

Zdaj moramo razviti intimen in iskren odnos s seboj.

Vzeti si moramo čas, da prisluhnemo notranjemu glasu in smo usmerjeni tako, da pride na dan najboljše, kar je v nas. Nič ni lepšega kot človek, ki sprejme svoje celotno bitje. Človek, ki se počuti enoten, izžareva samozavest in notranjo moč. To je čas, ko se moramo premikati počasi, se skrbno pripraviti na vsako novo odločitev, preveriti vsako svoje dejanje, se zavedati, da današnje odločitve oblikujejo vaše prihodnje življenje. Dovolite si in se spomnite svojih hrepenenj, ter se odločite za najboljše življenje, kar si ga lahko zamislite.