Dnevni horoskop za torek 16. aprila 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za torek 16. aprila 2024

Dnevni horoskop za danes, torek 16. aprila 2024

Predviden čas branja: 6 minut

Dnevni horoskop za torek 16. aprila 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Ena izmed vaših prioritet bo v današnjem dnevu v veliki meri prilagodljivost. Prilagajali se boste okoliščinam in dejstvu, da je lahko nekaj novega zelo vzpodbudno.

Horoskop nasvet za današnji dan: Danes je dan, ko pomembnih sprememb ne bi smeli prepustiti drugim. Soočite se z njimi sami in ujemite pravi trenutek!

Horoskop
Luna preide v znamenje Leva

Lev, peto astrološko znamenje, ki ga simbolizira Sonce je po temperamentu kolerično, sicer pa očetovsko, ponosno in ustvarjalno. Označuje sredino poletja, zodiakalna funkcija pa je uveljavitev in obvladanje. Je simbol življenjske moči in sončne suverenosti, povezan s toploto in svetlobo. Levu pripisujemo povezanost z našim najbolj pomembnim organom, srcem in je prispodoba junaškega in kraljevskega karakterja.

Njegova potreba po lastni uveljavitvi je izredno intenzivna, kar ga vodi k visokemu egu, kljub temu pa ni zahrbten in nevoščljiv. Njegovo življenje je večna tekma, v kateri želi vladati in obvladati. So radoživi in dvolični, odlikuje jih močna volja pa tudi dobrodušnost in lagodnost. Simbolizira sposobnost otroka, da sprejema in deluje v skladu z njegovimi pravili igre. Pravica je zanj prvotnega pomena, kar se nakazuje tudi v izvrševanju njegovih dejanj, ter ekstravagantnega načina duhovnega dojemanja.

Čeprav pri levu videz večkrat vara, se znotraj kraljevske lupine in pokončne drže skriva pomanjkanje samozavesti, katero zna odlično skriti. Poudarek v dneh z luno v levu je na izražanju individualnih znanj in darov, paziti se moramo oblastnosti in sebičnosti, dogmatičnosti in ukazovalnosti. Odličen čas za zabavo, razne prošnje, prireditve in športne dejavnosti.

ZAKAJ NE BI ZAČELI ŽIVETI NA NOVO?

Danes praznuje Ana Haložan: Astro profil

Sonce se je ob njenem rojstvu nahajalo v znamenju Ovna, in sicer v 10. hiši, kar nakazuje da se zelo hitro se razburi, kar jo lahko spravi v težave, rešuje pa jo, da se hitro ohladi. Je zelo plemenita oseba, širokosrčnega značaja, vedno v pripravljenosti pomagati drugim. Mars se je ob njenem rojstvu nahajal v znamenju Kozoroga, in sicer v 6. Hiši, kar nakazuje, da se v življenju popolnoma posveti svojemu delu.

V svoje delo vloži veliko energije in pazi, da ga dobro opravlja. Pogosto se odloči za delo v poklicih, v katerih lahko pomaga drugim ljudem.

Njena luna se je nahajala v Raku, in sicer v 12. Hiši. Ker je Luna doma v Raku, je oseba, ki je zelo občutljiva na zunanje vplive in negativne vibracije drugih in okolja. Njeni vtisi so namreč močni, zato hitro menja počutje in je za druge včasih muhaste in nerazumljive narave.

VČASIH SMO IMELI VELIKO VPRAŠANJ BREZ ODGOVOROV, ZDAJ PA IMAMO S POMOČJO RAČUNALNIKOV VELIKO ODGOVOROV, O KATERIH NIMAMO ČASA RAZMIŠLJATI.

Peter Ustinov

Rojeni v znamenju ovna in dogodki na današnji dan:

  • Margareta II., danska kraljica
  • Frank Williams, ustanovitelj in šef moštva WilliamsF1
  • Selena, ameriška pevka
  • Paul di Resta, britanski avtomobilski dirkač
  • Aaron Lennon, angleški nogometaš

Na današnji dan je bila v Parizu ustanovljena Organizacija za evropsko ekonomsko sodelovanje. V Gradcu je bilo ustanovljeno Ustavno politično društvo Slovenija. Začetek odprave Apollo 16. Rodil se je Boris Dvornik, hrvaški igralec in Milan Štante, slovenski pisatelj, pesnik. Rodil se je tudi britanski filmski igralec, pisatelj in dramatik sir Peter Ustinov in hrvaška pevka Doris Dragović. Umrl je Alexis de Tocqueville, francoski filozof in Henry Augustus Rowland, ameriški fizik, astronom.

Česa se boste danes prav z veseljem lotili?

Dnevni horoskop napoveduje, da se boste danes z veseljem poglobili v odnose.

Katera astro znamenja se boste danes podala v realizacijo svojih načrtov in ciljev?

V realizacijo načrtov in ciljev se boste podali rojeni v zemeljskih znamenjih. 

Preberite tudi: HOROSKOP: KDO SE NAJBOLJ TRUDI OHRANITI ODNOSE IN KDO NAJMANJ? in RAZLIKA MED OVNI ROJENIMI MARCA IN APRILA

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Izkoristite predloge, ki jih boste deležni spontano. Tudi če ste o svojem povsem prepričani, se lahko odločite za nekaj drugačnega, kar se bo izkazalo kot pravo poživilo.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Ne preveč ugodne okoliščine na področju odnosov bodo vzbujale sočutje, ki vas bo v notranjosti kljub energiji lune v levu razdražilo. V kolikor se boste osamili, se boste lažje umirili.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Neodločni in vznemirjeni boste, saj nikakor ne dosežete tistega, kar ste si zastavili. Poiščite čim prej način, da se sprostite, morda ob športnih dejavnostih, ki vas bodo sproščale.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Situacije, ki vas bremeni ne morete rešiti na način, ki ste ga običajno uporabljali, zato čim prej z energijo lune v levu poiščite bolj ustrezno rešitev. Pomembno bo, da se v ključnem trenutku zberete.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

V preteklih dneh, ko niste bili pozorni, se je zgodilo še nekaj, kar lahko sedaj bistveno vpliva na celotno situacijo. Ostanite na trdnih tleh, saj imate še vedno možnost za nadaljevanje.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Kljub prijetni energiji lune v levu boste vedno bolj nepotrpežljivi, saj boste želeli vsa nesoglasja čim prej pustili za seboj. Pazljivo delujte predvsem s tistimi, ki bi vas radi nadzirali.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Opazili boste, da vam mečejo polena pod noge. Vprašajte se, če morda malce pretiravate, glede na to, da v resnici ni na vidiku nobenih večjih ter za vas bistvenih sprememb.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Poskusite se kljub luni v znamenju leva, ki kliče k akciji notranje umiriti. Z majhnimi koraki se skušajte prebiti naprej in si, v kolikor ne zmorete sami poiščite pomoč, podporo.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Po pogovoru boste dolgo razmišljali, ter končno ugotovili, katera je prava pot, posebno v odnosih s tistimi, ki vas utrujajo z raznimi dolgočasnimi predlogi. Strastna energija vas bo navdušila.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Pazite, da ne boste, če vam nekaj ne bo uspelo, spodbujali slabih občutkov o sebi ter svojih sposobnostih. Zaradi energije lune v levu vas lahko reši predvsem diplomatski pristop.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Obremenila vas bo logična posledica, saj pomembnih zadev niste pravočasno rešili. Energija lune v levu, ki je pogumna in prodorna, vam lahko pomaga poiskati tisto kar potrebujete.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Težave z zdravjem in počutjem bodo le še preteklost, saj boste z luno v levu znali poskrbeti zase. Spoznali boste, da ima vsaka zgodba svoje zaplete, morda tudi srečen konec.

Vas zanima: TEDENSKI HOROSKOP OD 15. DO 21. APRILA 2024 in Tedenski Lunin horoskop od 15. do 21. aprila