Dnevni horoskop za ponedeljek 6. maja 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 6. maja 2024

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 6. maja 2024

Predviden čas branja: 7 minut

Dnevni horoskop za ponedeljek 6. maja 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Zaželeno je, da se izražate odprto, iskreno, brez zadržkov. V ljubezenskih odnosih se boste težje umiril in prisluhnili, pomembno bo, da je prisotne dovolj strasti.

Horoskop nasvet za današnji dan: Če se nekomu ali nečemu resnično nočete odpovedati, potem storite naslednji korak in ne čakajte na boljše priložnosti.

Horoskop
Luna preide v znamenje Bika

Drugo astrološko znamenje bik je po temperamentu melanholično, sicer pa materialistično, praktično in plodno znamenje. V tem znamenju luna zaradi svoje razvnetosti izraža svoje najbolj pozitivne lastnosti. Zemeljsko znamenje, ki ustreza življenjskemu obdobju otroštva, vlada tudi letnemu času pomladi. Tempo življenja se v teh dneh nekoliko upočasni. Postanemo bolj umirjeni, a tudi trdovratnejši in bolj uporni.

Nagon po preživetju, pridobivanju in uživanju nas vzpodbuja k nakupom ter zadovoljevanju čutov. Simbolizira materialne dobrine. Zaradi čutnosti in mesene opojnosti pooseblja razbrzdan značaj. Poudarjena atributa v teh dneh sta zagotovo vztrajnost in trmoglavost, zato se boste težko prilagodili hitrim spremembam in novostim.

Čas primeren za odkrivanje svoj čutov in gradnjo trdnih temeljev v domačem okolju. Pri uresničevanju svojih hotenj boste bolj samovoljni in nepopustljivi, še posebej če se srečate z odporom. Težko boste prenesli, če drugi storijo več, kot vi zmorete, zato vas lahko želja po veljavi in častihlepje zapeljeta, da postanete zavistni in nenaklonjeni. V teh dneh boste pri partnerju iskali smisel za domačnost in nežnost, ter čut za gospodarnost.

Danes praznuje Goran Dragić: Astro profil

Goranovo Sonce se nahaja v znamenju bika, zato je njegova volja zelo intenzivna, je izjemno šarmanten, strpen in potrpežljiv. Uživa v dobri hrani, družbi in urejenem domačem okolju. Umetnost ali razvade so na vrhu njegovih zanimanj. Praktičnost in udobje sta pomembna zanj. Samo zato, ker se na prvi pogled zdi, da ni občutljiv, ne pomeni, da ni sposoben globokih čustev.

Če se v njem nabere preveč frustracij, ki se lahko pojavijo zlasti pri napadih ekstremne trmoglavosti, ima lahko težave z mirnim reševanjem teh čustev.

Goranova Luna se nahaja v ovnu, zato vedno verjame in zaupa vase, s svojimi dinamičnim pristopom bo vedno ambiciozno zakorakal proti cilju. Kvadrat med Luno in Marsom nakazuje, da mu pogum in bojni duh omogočata konkurenčnost in zmagoslavje, kar je zanj zelo pomembno.

NAUČITE SE POVEZATI SE Z NARAVO

Danes praznuje Tjaša Železnik: Astro profil

Sonce se je ob njenem rojstvu nahajalo v 9. Hiši Bika. Vodi jo neustavljiva želja po širjenju meja in svojih možnosti. Je večni optimist, ki se z največjim navdušenjem poda v nove pustolovščine. Privlačijo jo potovanja, študij, daljni kraji, filozofija in vse drugo, kar ji pomaga pridobiti nova spoznanja.

Njena luna se je ob rojstvu nahajala v znamenju Škorpijona v 4. Hiši

Krasita jo otroški šarm in brezmejna radovednost. Je rojena spogledljivka in se bo vedno trudila narediti vtis na ljudi, ki so ji všeč. Njen nedolžni šarm je lahko zelo nalezljiv, res pa je, da se včasih obnaša mladostno, ki želi po vsej sili dobiti tisto, kar si je zamislila. Je spontana, energična, nestrpna in strastna, kar pomeni, da življenje zajema s polno žlico in je v svojem delovanju zelo intenzivna.

Prvi človek, ki je nasprotnika zadel z žalitvijo namesto s kamnom, je bil začetnik civilizacije.

SIGMUND FREUD

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

Andrej Šuster Drabosnjak, slovenski pesnik, pisatelj
Theodore Harold White, ameriški pisatelj
Tony Blair, britanski predsednik vlade
George Clooney, ameriški filmski igralec
Goran Dragič, slovenski košarkar

Na današnji dan prizadene hud potres Furlanijo in Posočje, rodil se je avstrijski nevrolog in oče psihoanalize Sigmund Freud. Rojen je bil prav tako nekdanji alpski smučar Matjaž Vrhovnik.

Kakšno delovanje prinaša konjunkcija med Luno in Merkurjem?

Dnevni horoskop napoveduje, da prihaja nagel nepremišljen pristop, ki lahko marsikoga popelje v nervozne odločitve.

Katera znamenja zodiaka boste polna zagona in dobre energije?

Polni zagona in dobre energije boste rojeni v zračnih znamenjih.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN VPLIV

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Kompromis bo beseda, ki bo odpirala vsa vrata, zato izkoristite ugodne vibracije lune v svoj prid. Najboljše se boste počutili v dvoje, uživali boste v nežnih gestah in iskrenih pogovorih.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Prebujanje harmonije se bo z energijo lune v ovnu preselilo na vsa področja. Želja, da bi se odlično razumeli z vsemi, ki so v bližini, bo preveč intenzivna, da bi se ji lahko izognili.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Rešitev, ki jo že nestrpno čakate, prihaja ravno v pravem trenutku. Tudi v ljubezni je trenutek za kakšen korak, saj boste pripravljeni na poglobitev zanimive zgodbe. Na obrazu se bo odsevala odločnost.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Vse bo z luno v ovnu veliko bolj jasno, dodelili vam bodo vodilno vlogo, kar vas bo razveselilo. Pogovor s sodelavci se bo končal nenavadno, vsekakor drugače, kot ste pričakovali.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Nekoliko negotovi boste na čustvenem področju. Morda potrebujete več podpore za stvar, v katero sicer verjamete, niste pa vanjo popolnoma prepričani. Potrebno se bo bolj potruditi.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Zahtevajte več podrobnosti, saj vas bodo razni zapleti v nasprotnem primeru po nepotrebnem preveč obremenili. V kolikor boste sledili navodilom, lahko pričakujete ugoden razplet.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

V trenutkih, ko jo boste najbolj potrebovali, prihaja nenadna sreča, le zagrabiti jo morate. Kljub vsemu pazite, da vas nekdo ne bo razočaral v zadnjem trenutku, ko bo vse skupaj že prepozno.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Ne počnite ničesar, dokler ne boste prepričani v svoja dejanja. Ni vam treba prehitevati, prav tako ne zastavljajte vprašanj, za katera že vnaprej veste, da ne morete dobiti ustreznega odgovora.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Čas vas bo zaradi energije lune v ovnu preganjal, prav tako boste opazili, da se ukvarjate z istimi ali vsaj podobnimi stvarmi, kar vas počasi že utruja in spravlja v pozicijo nezadovoljstva.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Obveznostim se ne boste mogli izogniti, zato se raje čim prej spoprimite z njimi. Končni uspeh in zaslužek bosta v največji meri odvisna od tega, če se boste sposobni prilagoditi.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Razporejanje finančnih sredstev je bilo v zadnjem obdobju nespametno. Na srečo se vam bo tokrat z energijo lune v znamenju ovna ponudila možnost za popravni izpit, ki jo izkoristite.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zberite se, kajti prihajajo pozitivne spremembe v službi in tudi pri financah, ki bodo presegle pričakovanja. Nič narobe če podvomite tudi o sebi, če to pomeni, da se boste v prihodnje še bolj potrudili.

Vas zanima: Mesečni horoskop MAJ 2024 ali LJUBEZENSKI HOROSKOP ZA MESEC MAJ 2024