Dnevni horoskop za ponedeljek 19. februarja 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 19. februarja 2024

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 19. februarja 2024

Predviden čas branja: 6 minut

Dnevni horoskop za ponedeljek 19. februarja 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Spoznali boste, da ni pomembno, kaj si nekdo misli o vaših načrtih. Pomembno je, da se lahko zanesete na svoje sposobnosti ter da imate v ozadju pripravljen rezervni načrt.

Horoskop nasvet za današnji dan: Zelo pomembno bo, ljubiti sebe in omiliti svoje pomanjkljivosti, da se vas ne dotaknejo dvomi vase in zamere.

Horoskop
Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij.

Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost. Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju. Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje.

Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Soncem, ki prehaja v znamenje rib boste sposobni plavati s tokom in se preoblikovati v tisto, kar najbolj ustreza situaciji. Sonce v ribah prinaša energijo, ki vodi k temu, da bi kateri koli dogodek lahko postal čaroben trenutek. Potrebuje pomen in namen, vendar kljubuje vsej logiki in razumu.

Ker boste s tem vplivom raje bežali od realnosti, kot pa da bi se soočili z njo, je pomembno, da imate dosegljive sanje ali cilj. To vam pomaga, da se lahko osredotočite in popeljete zadeve do konca.

USKLAJEVANJE TEMNE IN SVETLE PLATI VAŠE NARAVE

Kaj pravi horoskop za ponedeljek 19. februarja 2024?

Rojeni v znamenju rib in dogodki na današnji dan:

  • Danilo Türk, slovenski državnik
  • Falco, avstrijski pevec
  • Cristina Fernández de Kirchner, argentinska državnica
  • Tomaž Pandur, slovenski gledališki režiser
  • Beth Ditto, ameriška pevka

Na današnji dan se z Daytonskim sporazumom konča obleganje Sarajeva. V orbito je bila utirjena vesoljska postaja Mir. Deskar Žan Košir je na olimpijskih igrah v Sočiju v paralelnem veleslalomu osvojil bronasto medaljo. Rodil se je Veno Taufer, slovenski pesnik, dramatik in Nikolaj Kopernik, poljski astronom. Rodil se je tudi angleški pevec Seal. Umrl je Umberto Eco, italijanski filozof, pisatelj in Ivan Tavčar, slovenski pisatelj, politik.

Ljudje radi pozabljajo svoje dolžnosti, vedno pa si zapomnijo svoje pravice.

Indira Gandhi
Katera astro znamenja boste danes težko delovala brez ljubezni in topline?

Danes boste težko delovali brez ljubezni in topline biki, levi in ribe. 

Kateri planetarni premik se bo zgodil danes?

Dnevni horoskop napoveduje, da Sonce preide v znamenje rib.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP in TEDENSKI LUNIN HOROSKOP

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

V svojih mislih ne boste čisto zadovoljni, ker boste čutili, da imate na nek način še vedno zvezane roke. V službi se potrudite po svojih najboljših močeh, zagotovite si mesto v središču pozornosti.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Z zbranim pristopom boste uspešno uredili določene pogoje. Vse skupaj bo prebudilo veliko ustvarjalne energije za učenje novih ter zanimivih stvari. Ker boste odkritosrčni, vas čakajo na ljubezenskem področju lepe spremembe.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

V kočljivem trenutku boste malce zmedeni in razdvojeni. Led boste prebili, če boste poslušali nasvet nekoga, ki vam želi samo dobro. Še dobro, da boste imeli dovolj energije za vse.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Nenehno boste iskali nove aktivnosti, s katerimi bi se lahko oddaljili od vseh nakopičenih skrbi. Ob pregledu starih dokumentov ali sporočil boste naleteli na nekaj izredno pomembnega.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Ideje, ki jih boste slišali, vas bodo navdušile in pomirile. Nekaj boste naredili po krajši poti in pri tem se ne boste niti zavedali, kolikor časa in energije ste si v bistvu prihranili.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Poskusite se čim prej dogovoriti z osebo, ki vam je naklonjena. Lahko rešita nekaj nekdanjih sporov, saj boste imeli vse niti v svojih rokah. Glede koraka, ki ste ga že dolgo odlašali, se boste odločili.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Veselje bo ves čas prisotno, saj se bo vse odvijalo po vaših zamislih.  Tudi zadeve, ki jih do sedaj niste razčistili, vam bodo nekoliko bolj razumljive. Ko boste spoznali kakšno novo rešitev, boste navdušeni.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Finančno stanje bo z luno v raku skladno, prav tako boste zaradi zbranosti, ki jo prebuja energija uspešno reševali poslovne ali finančne načrte. Zadovoljni boste sami s sabo.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Še posebej uspešni boste tisti, ki delate na področju kjer se je potrebno poglobiti vase. Za ostale bo dan nekoliko bolj napet, zaradi številnih dogovorov in uradnih zadev, ki jih še niste uredili.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Tokrat glejte izključno samo na svoje interese, saj vam bodo določeni posamezniki želeli naložiti nekaj njihovega bremena. Glede posla ste lahko mirni, tisto kar že počnete, vam bo uspevalo zelo dobro.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Skopi boste z izražanjem čustev. Nekaj vas zavira, četudi si ne priznate, da gre za strah. Ne iščite tolažbe, temveč le jasna dejstva. Zato vam ne bo všeč tisto, kar boste slišali čisto po naključju.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Privlačili vas bodo nekoliko starejši, bolj izkušeni ter diplomatsko naravnani ljudje. V njihovi družbi se boste prijetno počutili in dobili boste mnogo dobrih nasvetov, ki vam bodo v prihodnosti nekaj olajšali.

Vas zanima: POVEŽITE SE S SOČUTNO ENERGIJO SONCA V ZNAMENJU RIB in ASTRO ZNAMENJA, KI PRIVLAČIJO DENAR IN USPEH