Dnevni horoskop za ponedeljek 1. aprila 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 1. aprila 2024

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 1. aprila 2024

Predviden čas branja: 6 minut

Dnevni horoskop za ponedeljek 1. aprila 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop, Velikonočni ponedeljek. Ne pozabite, da je običajno marsikaj odvisno od prvega vtisa, zato skušajte govoriti resnico.

Horoskop nasvet za današnji dan: Težko boste sledili vsemu, zato se boste odločili, da nekaj lahko počaka.

Horoskop
Luna preide v znamenje Kozoroga

Kozorog je deseto znamenje zodiaka, po temperamentu melanholično znamenje, vlada obdobju starosti in označuje začetek zime. Je hladno, strogo, konzervativno, moralistično, praktično in dogmatično znamenje. Zodiakalna funkcija kozoroga je izjemna koncentracija, čvrsta struktura, voluntarizem in močna ambicija. Predstavlja naravni cikel semena, zamrznjenega v zemlji.

Življenjska energija je skrčena v središču teme, pred veličastnim izbruhom. Nagibajo se k neugnanemu, napetemu delu, pri tem pa so zelo vztrajni. Navidezna smrt narave ustreza duhovni polnosti v času največje človeške domiselnosti, kajti v tem času na polju ni dela. Kozorog ima čudovit energetski potencial, kljub temu da je na prvi pogled zelo hladen in trd.

V medsebojnih odnosih je v dneh z luno v kozorogu začutiti precej hladu, odmaknjenost in pomanjkanje sočutja. Poudarek je na poslovnem področju, pogovori se vrtijo okrog politike in gospodarstva. V teh dneh bodo vaše življenjske zahteve bolj skromne, pojavili pa se bosta tudi varčnost in kritičnost. Z ljudmi boste težje poiskali stik, primanjkovalo vam bo tudi nežnosti.

Njeno Sonce se nahaja v znamenju Ovna, zato je odprta, temperamentna in vedno prepričana v svoj prav. Zna se boriti za dobre rezultate in uspeh, ter ne odneha ob začetnih težavah. Pogum, ki ga premore, jo rešuje tudi v kočljivih situacijah. Je očarljiva, topla in da, tudi teatralna. Seveda tudi ambiciozna, borbena in eksplozivna.

Luno ima v znamenju Bika. Njeni vtisi so močni, zato hitro menja počutje in je za druge včasih muhaste in nerazumljive narave. Ne glede na to, so drugi ljudje okoli nje enostavno srečni, da jo imajo, in čeprav veliko zahteva od vseh, jim tudi daje neskončno razumevanja in kakovost svojih odnosov resnično ceni. Pogosto je zmedena ali ne ve natančno, kakšna so njena prava čustva in občutki. Nenehno se nahaja v gibanju ter uživa v športnih dejavnostih.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

Karel Čapek

Rojeni v znamenju ovna in dogodki na današnji dan:

  • Tone Seliškar, slovenski pesnik, pisatelj
  • Miodrag Petrović-Čkalja, srbski igralec
  • Susan Boyle, škotska pevka
  • Ivano Balić, hrvaški rokometaš
  • Bjørn Einar Romøren, norveški smučarski skakalec

Na današnji dan je bilo ustanovljeno podjetje Apple Inc. Bila je ustanovljena tokijska borza. Ameriški predsednik Richard Nixon je podpisal zakon, ki je prepovedal oglaševanje cigaret. Rodil se je Milan Kundera, češko-francoski pisatelj in Toširo Mifune, japonski filmski igralec. Umrl je slovenski slikar Lovro Janša in Giuditta Pasta, italijanska operna pevka.

Katera znamenja zodiaka se boste težko sestavila in se spravila v pogon?

Težje se boste danes sestavili rojeni v vodnih znamenjih. 

Katera astro znamenja boste najbolj neodvisno usmerjena?

Najbolj neodvisno boste usmerjeni rojeni v ognjenih znamenjih. 

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN HOROSKOP

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Polni tople energije in zagona boste planili v domačem okolju v mnogo novih priložnosti in svežih dejanj. Zadržite se in ne poudarjajte kako zadovoljni ste, saj ne bodo vsi razumeli vašega navdušenja.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

V družinskem okolju se ne morete več držati ob strani, saj je preveč vsega, kar bi želeli izpostaviti in seveda tudi popraviti. Tekoče zadeve so popolnoma jasne, zato vam ni treba več čakati na boljšo priložnost.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Ker se boste zbudili sproščeni, se lahko podate v nove podvige, še posebej na ljubezenskem področju, kjer ste v zadnjih dneh nekoliko zaspali. Prijeten pogled vas lahko preseneti, zato ne obupajte prehitro.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Imate občutek, da so vas doletele vse stvari, ki vas vznemirjajo. Na družinskem področju pričakujte zaradi energije lune v kozorogu nekaj nesporazumov, še posebej če se niste vajeni prilagajati.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Imate občutek, da na vas preveč vpliva nekdo, ki ga nikakor ne morete razumeti in spontano sprejeti v svoje življenje. Vsaka stvar vas lahko razjezi, saj boste notranje napeti in bolj nemirni.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Osredotočeni boste na osebne premike in imeli boste dobre možnosti uresničiti določene cilje v domačem okolju, ampak boste morali narediti korake, ki vas ne bodo ravno najbolj veselili.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Kljub resni energiji, ki jo prebuja luna v kozorogu boste zelo družabni, saj boste uživali v družbi prijateljev, ki vas bodo nasmejali. Občutek boste imeli, da vas razumejo, kar vas bo popeljalo v stabilnost.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

V ljubezni boste dobili navdih, ki vas bo popeljal v zadovoljstvo in harmonijo, po kateri že dolgo hrepenite. Zanimive prijateljske ter družinske vezi vas bodo v notranjosti dopolnile.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Nikar ne pričakujte, da vam bodo vsi brali misli in vedeli, kaj si želite. Izpostavite predvsem tiste stvari, po katerih že dlje časa v notranjosti razigrano in hkrati nepotrpežljivo hrepenite.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Največ nejasnosti bo kljub luni v vašem znamenju prisotne na zasebnem področju, kar vas bo obremenilo. Dan bo idealen čas za čiščenje in odstranjevanje neuporabnih stvari.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Odmislili boste strah ali zaskrbljenost in se samozavestno s pomočjo lune v kozorogu podali novim dogodkom naproti. Marsikaj je končno na vaši strani, zato se čim prej podajte v akcijo.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Izredno utrujeni in konfliktni boste, zato se izogibajte ljudem, ki niso na vaši valovni dolžini. Utegnejo slediti napetosti in številni prepiri, ki bi se jim v drugačnih okoliščinah lahko izognili.

Vas zanima: JAJCA: PREDNOSTI TER VPLIV NA ZDRAVJE ali VELIKA NOČ, PRAZNIK VESELJA IN UPANJA