Dnevni horoskop za petek 19. maja 2023

horoskop
Dnevni horoskop za petek 19. maja 2023

Dnevni horoskop za danes, petek 19. maja 2023

Predviden čas branja: 4 minute

Dnevni horoskop za petek 19. maja 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Veliki načrti bodo pripravljeni na realizacijo in sedaj se boste lažje tudi prilagajali nemogočim razmeram. Mlaj vas bo prebudil na duševnem in fizičnem področju in vam začrtal novo pot, ki bo bolj lahkotna in obarvana z lepimi energijami.

Horoskop nasvet za današnji dan: Danes boste zaradi skladnosti začutili, da prehajata zavest in fizično telo v novo stanje ravnotežja, v novo obliko energije, kar vam omogoča, da se osvobodite napetosti.

horoskop
Luna preide v znamenje Dvojčka

Danes ob 20:48 uri Luna preide v znamenje Dvojčka

Danes prihaja skozi dan še z luno v biku notranja umirjenost. Tokrat bi se lahko soočili s svojo neodgovornostjo in ugotovili, kako trdno resnično stojite na realnih tleh v življenju. Dokažete lahko svojo sposobnost sporazumevanja, moč vodenja, saj prihaja čas usmerjanja energije v nove podvige. Živahnejše bo postalo tudi delovanje spolnih hormonov in vaše spolno poželenje bo naraslo. Pojavi se lahko tudi nekaj ležernosti, zato si nikar ne zadajajte pretežkih opravil.

Danes je priporočljivo popiti čim več čiste vode in se morda celo odreči kavi, ki povzroča dehidracijo. Vse, kar boste danes vnašali v telo za krepitev in gradnjo, naj bi imelo dvojni učinek.

To je čas, v katerem je hrana bolj hranljiva in zdravila učinkovitejša, zato si privoščite kakšen poseben gurmanski podvig. Prijali vam bodo zelišči čaji, še posebej okus mete, melise, žajblja in dobre misli. Področja, ki bodo bolj izpostavljena so zobje, vrat in grlo. Posegali boste po zemeljskih barvah, vzorci in živahne barve vas bodo odbijale. Za več moči in ustvarjalnosti pa uporabite tigrovo oko.

Danes ob 17:53 uri nastopi Prazna luna – Mlaj

Danes vas bo spremljal Mlaj, ki vas bo popeljal k poglabljanju in intenzivnemu razmišljanju o sebi. To je zelo ugoden čas za razstrupljanje vašega telesa in pavzo s kakšnim zelenjavnim postom. Če se že nekaj časa neuspešno trudite prenehati s kajenjem ali drugimi razvadami, je sedaj čas več kot ugoden. To je čas primeren za jogo, meditacijo in ostale duhovne vaje. Z Mlajem boste polni optimizma.

Danes praznuje Lucija Čirović: Astro profil

Njeno Sonce se je ob rojstvu nahajalo v 9. Hiši v znamenju bika, zato jo vodi neustavljiva želja po širjenju meja in svojih možnosti. Je večni optimist, ki se z največjim navdušenjem podaja v nove pustolovščine. Privlačijo jo potovanja, študij, daljni kraji, filozofija in vse drugo, kar ji pomaga pridobiti nova spoznanja. Išče pot, resnico in pravicoMars se je ob njenem rojstvu nahajal v znamenju raka v 10. Hiši. Globoko si prizadeva za uspeh v karieri in poklicu. Je tista, ki običajno deluje prva. Pogosto je vodja ali tisti, ki ga vidimo na čelu neke organizacije ali projekta.

Zaradi velike zaloge energije in svoje vzdržljivosti lahko doseže v življenju vidne rezultate. Njena luna se je ob rojstvu nahajala v znamenju leva v 12. Hiši, zato si želi veliko časa prebiti sama s seboj. Jupiter se je ob njenem rojstvu nahajal v znamenju kozoroga, in sicer v 5. Hiši. Je zelo priljubljena med drugimi ljudmi, prijazna, velikodušna in vedno pripravljena pomagati.

TAJINA STARŠA SE PO LOČITVI OBNAŠATA KOT NAJSTNIKA

Pravila in modeli uničujejo genija in umetnost.

Heizlit

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Ljubo Bavcon, slovenski pravnik
  • Ivo Ban, slovenski gledališki in filmski igralec
  • Lucija Ćirović, slovenska lutkarica, igralka
  • Lucija Stupica, slovenska pesnica
  • Sani Bečirovič, slovenski košarkar

Na današnji dan je bilo v Mariboru ustanovljeno kazinsko in bralno društvo. Napoleon uvede odlikovanje legija časti. Začetek kmečkih in meščanskih uporov v Franciji. Rodil se je Alojz Grnjak, slovenski harmonikar in Mustafa Kemal Atatürk, prvi predsednik Turške republike. Rodila se je tudi Grace Jones, jamajška pevka, manekenka, filmska igralka. Umrla je Jacqueline Kennedy Onassis, ameriška založnica in Čoro Škodlar, slovenski slikar.

Ali je dan primeren za pomembne spremembe?

Dnevni horoskop napoveduje, da se bodo spremembe dopoldne zgodile spontano.

Katera znamenja zodiaka si boste danes privoščila poglobitev vase?

Danes se boste z veseljem poglobili vase rojeni v vodnih znamenjih. 

Preberite tudi: Mesečni horoskop MAJ 2023 in KAJ VAM PRINAŠA OBDOBJE MARSA V LEVU?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Z energijo Mlaja vam bo vse zelo lahkotno, v mislih boste premlevali, kako čudovito ste se imeli pred kratkim, ko ste bili popolnoma sproščeni. Vse skupaj si boste želeli čim prej ponoviti.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Umaknite se iz zoprne situacije, ki vas utesnjuje. Nikar se ne obremenjujte, kaj si bodo o vas mislili drugi. Kmalu boste zopet družabni in nasmejani, zato se ozrite v optimistično smer.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Na poslovnem področju bo prisotnih nekaj neznank, zlasti okoli pogojev. Ne zanašajte se le na srečo, saj so vam kljub temu da nastopi Mlaj nakazane nepredvidljive ovire.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

V kolikor boste nastopili pogumno, bi se lahko izborili za boljše pogoje. Zadev ne puščajte nedokončanih, sicer boste naleteli na še nekaj starih težav, ob katerih lahko čisto zamrznete.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Skušajte skrbno izbirati besede, posebno če imate opravka z nekom, ki je precej zahteven. Na področju ljubezni še vedno ne bo ravno tako kot mora biti, saj si nečesa ne priznate.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Varujte se večje nestrpnosti v odnosih v domačem krogu. Pazljivi bodite tudi pri dogovorih v zvezi z denarjem. Ne hitite, raje vse skupaj še enkrat skrbno analizirajte.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Dobro boste opravili nekaj težjega in zahtevnega, kar vam bo dvignilo samozavest. Na določeno situacijo boste zaradi energije, ki jo prebuja Mlaj gledali drugače kot doslej.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Na področju medsebojnih odnosov ne boste skrivali, da si želite več komunikacije in razgibanosti. Ne jezite se, če vam nasprotuje oseba nepredvidljivega značaja, saj bo vse skupaj zelo zabavno.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Nepričakovane spremembe bodo namesto da bi vas pahnile v slabo voljo dejansko prinesle premik, ki se bo nadaljeval v pozitivni smeri. Poskušajte biti odprti za novo poglavje.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Nikar ne ostanite, ko vas bodo prijatelji vabili v družbo zaprti med štirimi stenami, še posebej če želite razčistiti nekaj, kar vaju z nekom v zadnjem obdobju zelo muči.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Usmerite se v prijateljske odnose, ki z energijo, ki jo prebuja Mlaj prinašajo nadgradnjo. Največji dosežki prihajajo skozi delo, zato je nujno, da se v skupini malo bolj prilagodite.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Natančnost in učinkovitost bosta aduta, s katerima lahko brez težav uredite vse kar je na področju dela neurejeno. Ne pozabite tudi na tiste, ki bodo potrebovali vašo pozornost.

Vas zanima: LJUBEZENSKI HOROSKOP ZA MESEC MAJ 2023