Dnevni horoskop za petek 16. junija 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za petek 16. junija 2023

Dnevni horoskop za danes, petek 16. junija 2023

Predviden čas branja: 4 minute

Dnevni horoskop za petek 16. junija 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Ne ustavljajte se danes pri nepomembnih zablodah, ki bodo le kradle vaš čas, raje se s konjunkcijo med Luno in Merkurjem podajte radosti naproti.

Horoskop nasvet za današnji dan: Brez iskrenega pristopa in ljubeznivih energij boste danes težko našli trenutek sreče in zadovoljstva, zato zaupajte sebi.

Horoskop
Luna preide v znamenje Dvojčka

Danes ob 03:45 uri Luna preide v znamenje Dvojčka

Dvojčka, tretje znamenje zodiaka in zadnje znamenje pomladi, je po temperamentu sangvinično znamenje. Hiter, brsteč in gibljiv znak, ki ga povezujemo z obdobjem razcveta narave, njegova energija izbruhne v divjih vrtincih. Sprememba duha v besedo omogoča pogovor, kar je simbol dvojčka. Življenjsko obdobje, ki ga to zračno znamenje označuje je puberteta. Z njim je povezano nesmiselno in zapleteno obnašanje.

Dvojček funkcionira v svoji nestanovitnosti, kjer privre na plano podvajanje.

Z enim delom živi, deluje, čuti, z drugim delom pa nadzira svoje delovanje, čutenje ter življenje. Lahko je dober plesalec in hkrati opazovalec. Obdobje lune v znamenju dvojčkov pomeni ideje in zamisli, je lahkotno in komunikativno, spremenljivo in prilagodljivo. Vzdušje med ljudmi se v teh dneh sprosti, postanemo živahnejši in bolj družabni. Poudarek je na komunikaciji, transportu in intelektualnem delu. Povečana bo vaša sposobnost prilagajanja in vaša improvizacija bo več kot odlična. Prihajajo nenadna presenečenja in nestanovitnost v odnosih. V enem trenutku boste želeli živeti tukaj in zdaj, v drugem trenutku pa boste skušali biti razumsko analitični.

Danes praznuje Boštjan Bračič: Astro profil

Merkurjem v 9. Hiši ga vodi želja po znanju in modrosti ter neizmerna potreba po širitvi meja. Za svojo funkcioniranje ne potrebuje podpore. Z veseljem pomaga dobrodelno. Je dinamičen, toda včasih tudi nepotrpežljiv. Komaj čaka, da začne delati na projektu, in je na začetku poln navdušenja in vizije. Vendar se hitro prenagli, ne da bi običajno prej dobro razmislil o stvari, tudi natančnost ni ravno njegova vrlina.

Mars ima v 11. Hiši device, zato se trudi doseči dobre rezultate pri skupinskih prizadevanjih. Pogosto gre za prizadevanja, ki zadevajo družbo in ne le za ozka zanimanja posameznikov. Išče družbo drugih ljudi, predvsem družbo prijateljev in znancev. Ima izjemno intuicijo, na katero se običajno lahko zanese in sprejme odločitve le z njeno pomočjo. Ima veliko energije, zato zastavljene cilje v največji možni meri doseže. Njegov Jupiter se nahaja v 9. Hiši raka, zato je zelo bistra oseba, ki nenehno sega proti novim mejam in novim spoznanjem. Pogosto se osredotoča na razmišljanje o filozofiji in verskih vprašanjih. Odprt je za vse nove zamisli, tuje dežele, tuje navade, tuje predmete in tuje ljudi.

Sedanji trenutek je napolnjen z radostjo in veseljem. Če ste pozorni, ju lahko vidite.

Thich Nhat Hanh

Rojeni v znamenju dvojčka in dogodki na današnji dan:

  • Tone Lapajne, slovenski slikar, kipar
  • Nace Junkar, slovenski pevec
  • Zoran Predin, slovenski glasbenik, pevec
  • Erik Brecelj, slovenski kirurg
  • Tupac Amaru Shakur, ameriški rapper

Na današnji dan se na Brdu pri Kranju se srečata ameriški predsednik George Walker Bush in ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin. Leonid Iljič Brežnjev postane predsednik prezidija Vrhovnega sovjeta Sovjetske zveze. Ustanovljeno podjetje Ford Motor Company. Josip Tičar, Josip Demšar in Josip Stojc so v Kranjski Gori ustanovili prvo gorsko reševalno službo v Sloveniji. Rodil se je Giovanni Boccaccio, italijanski pesnik, pisatelj in Vladimir Aleksandrovič Albicki, ruski astronom. Rodil se je tudi češki atlet Jan Železny. Umrl je Helmut Kohl, nemški politik, kancler in Ivo Štandeker, slovenski novinar, fotograf.

Resničnost je napačna. Sanje so resnične.

Tupac Amaru Shakur
Kako se boste danes odzivali na kritiko in pripombe?

Dnevni horoskop napoveduje, da boste kritiko in pripombe znali sprejeti.

Katera znamenja zodiaka boste danes želela čim več časa preživeti z ljubljeno osebo?

V današnjem dnevu boste največ časa želeli preživeti rojeni v zračnih znamenjih.

Preberite tudi: KAKO SE SOOČITI Z NOTRANJIM KRITIKOM? ali POLETNI ASTROLOŠKI VODNIK

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Zaradi svoje nesigurnosti boste morda pri delu naredili nekaj začetniških napak, ki pa dolgoročno ne bodo vplivale na razvoj pomembne situacije. Postajate vedno bolj nepotrpežljivi.




Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Pomembno vam bo, da boste v službi, kjer ste že nekaj časa pod velikim pritiskom dobili še nekaj časa na razpolago. Premislite, koga boste vprašali za nasvet, saj bo od tega marsikaj odvisno.




Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Zaradi energije lune v vašem znamenju prihaja nešteto nekoristnih informacij, prav tako boste nemirni v pogovoru, ki vas bo le zmedel in utrudil. Prepoznajte svetle točke, ki bodo povezane s področjem čustev.




Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Razveselili se boste prijetnih vibracij, ki bodo na področju kariere povezane z načrtovanim dejanjem. Samozavestno se boste podali novim zmagam naproti.




Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Potrebovali boste veliko iskrenosti in direktnosti, še posebej pri osebah nasprotnega spola, ki bodo zaradi energije lune v dvojčkih neprestano drezale v vas. Želeli si boste le miru in tišine.




Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Neprestano boste vrteli film nazaj v upanju, da boste našli nekaj nejasnega. Bolj intenzivno razmislite glede vprašanja, ki vas skrbi že dlje časa in je odvisno predvsem od vas.




Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Čeprav si boste želeli več razumevanja s strani bližnjih, bodite previdni, saj niso vsi pripravljeni razumeti vaših muh in napetosti, prav tako luna v dvojčkih ustvarja napeto ozračje.




Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Razporedite svoje dolžnosti da boste lahko čim prej nadaljevali v aktivnem slogu. V ljubezni prihaja nekaj težav z ljubosumjem, ki pa ne bodo opravičene, saj bo prišlo do nesporazuma.




Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Razmislite o tem, kaj boste dobili od nekoga, ki mu ves čas pomagate v zameno in ne bodite tako prepričani v svoj prav. Jezili vas bodo tisti, ki le veliko govorijo in se kljub temu ne premaknejo.




Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Kljub raztreseni energiji lune v dvojčkih boste močneje kot v preteklih dneh čutili tok, kam je potrebno iti in kaj je potrebno narediti. Intenzivnost energije, ki jo boste vložili v delo prinaša napredek.




Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Nekaj kar boste izvedeli, bo pomenilo še eno priložnost da lahko zgladite nekaj domačih sporov. Nekdo je zainteresiran samo za prijateljstvo, zato to čim prej sprejmite.




Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Nekaj očitno ni vredno truda, pripravite se, da vam utegne spodleteti, čeprav boste popolnoma prepričani vase. Upoštevati bi morali več informacij, namesto da jih ignorirate.

Vas zanima: ŽENSKE ZODIAKA, KI SO NAGNJENE K PRIDOBIVANJU ODVEČNE TEŽE