ŽENSKE ROJENE V ZNAMENJIH, KI IMAJO LASTNOSTI SANGVINIKA

Lastnosti sangvinika se kažejo pri ovnici, strelki, levinji, dvojčici, vodnarki in škorpijonki. V večini stopi v ospredje sangvinik, sicer pa njihov temperament odvisen od trenutnih planetarnih vplivov in okolja.

Lastnosti sangvinika in astrološka znamenja.

Če razdelimo vseh dvanajst različnih žensk zodiaka v dve skupini in izpostavimo temperament, imate določene več lastnosti sangvinika. Druge pa več lastnosti melanholika. Ne pozabimo pa tudi na temperament kolerika in flegmatika, ki pa bosta predstavljena v naslednjem članku. Kot je sangviniku naravno, da je pozornost razpršena in široka, je melanholik svojo pozornost sposoben usmeriti globoko in v neverjetne podrobnosti.

Ugotovite, kaj pogrešate pri sebi in v svojem življenju, in skušajte zavestno prebujati te značilnosti. Poznavanje temperamentov vam lahko pomaga tudi pri razumevanju drugih ljudi, s čimer se boste naučile sprejeti takšne, kot ste, brez sodb in primerjanja.

Lastnosti sangvinika – temperamenta.

Ta temperament je privlačen za druge, saj izžareva lahkotnost in vedrino, v sebi pa skriva tudi marsikatero oviro za razvoj osebnosti in medsebojnih odnosov. Poleg površnosti ta znamenja premorejo tudi premajhen interes za potrebe drugih ljudi. Čeprav se hitro spoprijateljijo, običajno njihova prijateljstva niso globoka. 

Naloga, ki jih čaka, je tudi ta, da se pričnejo bolj iskreno zanimati za druge ljudi. Ta znamenja pa premorejo tudi številne dobre lastnosti. Vedno ustvarjajo dobre prve vtise. Ne dolgočasijo se, ker živijo v sedanjosti. Pripravljene so pomagati bolnim. Ni se jim težko vključiti v nove projekte. Izdihujejo in izžarevajo entuzijazem.

Slaba lastnost sangvinika je nepozornost. Vedno išče zaupanje in odobravanje. Išče izgovore za neodgovornost in neurejenost. Preveč pogosto govori o sebi ter pozablja obljube in obveznosti. To je netočna oseba, ki vedno zamuja in je včasih celo nedisciplinirana. Zgublja čas z govorjenjem, ko je treba delati. Pomanjkanje točno določenih ciljev, brez konkretne začrtane vizije.

Ovnica

Ves čas strmi k temu, da bi bila vredna zaupanja in tudi pod lupino je bolj sigurna v sebe, ter se trudi da bi razvila večjo samodisciplino v življenju. Na vsako vprašanje ima običajno odgovor in prepričana je, da je zelo zabavna in družabna, v resnici pa nezavedno išče pozornost.

Lastnosti sangvinika za ovnice.
Lastnosti sangvinika za zabavne ovnice.

Ženske, rojene v ovnu se rade izmikajo izzivom življenja tako, da ne prevzemajo dovolj odgovornosti. Na ta način se skrivajo pred problemi. So večni otroci, zabavne, ljubke, a ne odrastejo. Pogosto jim povzročata težave tudi organiziranost in doslednost, ko je potrebno nekaj konkretno urediti. To ji gre zelo dobro zgolj v mislih in besedah, ne pa v dejanjih.

Lastnosti sangvinika – Levinja

Ima težavo da običajno ne razmisli preden spregovori. Njihova površnost je najbolj moteča v medsebojnih odnosih. Naredili bi jim krivico, če bi rekli, da so čustveno površne, a nagnjenost k temu je zagotovo prisotna. V množici malenkosti se zlahka izgubijo in pozabijo, kaj so pravzaprav želele.

Lastnosti sangvinika za levinje.
Mnogokrat spregovorijo, preden dobro premislijo.

Znane so tudi po tem, da mnogokrat spregovorijo, preden zadevo dobro premislijo in tako sprožijo nepremišljene opazke. Prisotni sta tudi energija vznemirjenosti in nemir, zato se težko ustalijo in umirijo. S težavo končajo začeto nalogo. Hitre misli, menjavajoča se čustva, včasih tudi težave s koncentracijo so njihov pogost spremljevalec. Zlahka jim kaj odvrne pozornost. Vse to pa ne more povsem zatreti njihove ustvarjalnosti, navdiha, idealizma in prijaznosti. Podijo se za srečo in zato ne uspejo urediti in umiriti svojega življenja.

Strelko

Lahko prepoznamo po njenih kretnjah, gibih in mimiki, po hitrem govoru in poseganju v besedo, po dotikanju sogovornika, po zanimivem pripovedovanju in glasnem smehu, po spreminjanju misli in navad ter po pozabljanju obljubljenega.

Lastnosti sangvinika
Optimistična strelka.

Njihov temperament je bolj ekstravertiran in optimistično naravnan. V njih je ogromno načrtov in običajno nič dejanj. Veljajo za simpatične in so prepričane, da jim bo uspelo, vendar če niso prisiljene, da se zberejo, umirijo, organizirajo in si zastavijo konkretne cilje, ne bodo nikoli izkoristile svojih potencialov.

Lastnosti sangvinika – Dvojčice

Premorejo ogromno sangviničnega temperamenta, zato jih odlikuje smisel za humor in nastopanje, radovednost, sproščenost in igrivost. Veliko in nemirno govorijo in če nastopi tišina, se počutijo nelagodno. Z ploho besed poskušajo skriti nemiren um.

Lastnosti sangvinika Dvojčica
Čustvene dvojčice.

So izredno čustvene in impulzivne ženske. Ne poslušajo zbrano in umirjeno sogovornika, ker se jim ne zdi pomembno. Imajo močno razvito ljubezen do oblačil ter zunanjega videza. V ljubezni smatrajo, da morajo dobiti ogromno dotikov, poljubov, objemov, skratka pozornosti. Če čutijo v mladosti, da jih starši ne sprejemajo dovolj, poskušajo najti nekoga, ki jih. To iskanje pa jih lahko pripelje v problematična razmerja.

Vodnarke

Se tudi najdejo v lastnostih sangvinika. Srečne in zadovoljne so, dokler se lahko zabavajo in jih imajo drugi radi, ter jih smatrajo kot zabavne. Že od majhnega težijo k pozornosti in vedno se bi jim bilo treba posvečat. Radost občutijo običajno le takrat, ko čutijo da so ljubljene.

Vodnarka.
Pohvala za vodnarke.

Življenje je za njih predstava, v kateri nastopajo in od svojega občinstva pričakujejo pozornost, odziv in pohvalo. Občutljive so na pohvale in če je tudi za malenkosti ne dobijo, se nehajo truditi. Ne prenašajo nikakršne kritike in ignoriranja. Vsaka njihova misel in dejanje naj bi bila za bližnje nadvse pomembna. Od vseh najbolj potrebujejo izražanje naklonjenosti.

 škorpijonke

Intuitivno se zavedajo, da same le stežka dokončajo začeto in zato potrebuje druge ljudi, ki jim njihove zamisli pomagajo uresničiti.

Škorpijonka
Škorpijonke opazijo marsikaj.

V skupini ali družini so običajno tiste, ki znajo navdušiti in pritegniti druge k novi aktivnosti. Svoj čustveni odziv in razpoloženje zelo hitro spreminjajo. Premorejo veliko idej in se hitro znajdejo v različnih situacijah. Njihova pozornost je na široko razprostrta, zato opazijo marsikaj in jih tudi veliko stvari navdihuje in vznemirja. To pa gre na račun globine in tudi ponotranjenosti.

Članek je bil objavljen Elle.