Dnevni horoskop za četrtek 9. maja 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za četrtek 9. maja 2024

Dnevni horoskop za danes, četrtek 9. maja 2024

Predviden čas branja: 6 minut

Dnevni horoskop za četrtek 9. maja 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Ker boste razmišljali pozitivno, boste bolj odprti za najrazličnejše priložnosti. Nagonsko se boste odločali za spremenjen delovni in finančni ritem. 

Horoskop nasvet za današnji dan: Iznajdljivost vas bo rešila iz zoprne zagate, prav tako boste prišli do zaključka, da pot do dobrih rezultatov sploh ni tako zelo naporna, kot se vam je pred kratkim dozdevala. 

Horoskop
Luna preide v znamenje Dvojčka

Danes ob 01:20 uri Luna preide v znamenje Dvojčka

Dvojčka, tretje znamenje zodiaka in zadnje znamenje pomladi, je po temperamentu sangvinično znamenje. Hiter, brsteč in gibljiv znak, ki ga povezujemo z obdobjem razcveta narave, njegova energija izbruhne v divjih vrtincih. Sprememba duha v besedo omogoča pogovor, kar je simbol dvojčka. Življenjsko obdobje, ki ga to zračno znamenje označuje je puberteta. Z njim je povezano nesmiselno in zapleteno obnašanje.

Dvojček funkcionira v svoji nestanovitnosti, kjer privre na plano podvajanje. Z enim delom živi, deluje, čuti, z drugim delom pa nadzira svoje delovanje, čutenje ter življenje. Lahko je dober plesalec in hkrati opazovalec.

Obdobje lune v znamenju dvojčkov pomeni ideje in zamisli, je lahkotno in komunikativno, spremenljivo in prilagodljivo. Vzdušje med ljudmi se v teh dneh sprosti, postanemo živahnejši in bolj družabni. Poudarek je na komunikaciji, transportu in intelektualnem delu. Povečana bo vaša sposobnost prilagajanja in vaša improvizacija bo več kot odlična. Prihajajo nenadna presenečenja in nestanovitnost v odnosih. V enem trenutku boste želeli živeti tukaj in zdaj, v drugem trenutku pa boste skušali biti razumsko analitični.

Danes praznuje Nejc Lombardo: Astro profil

Njegovo Sonce se je ob njegovem rojstvu nahajalo v Biku v 6. Hiši, zato ga zanimajo različne stvari in na mnogih področjih doživlja velike uspehe, saj je organizirana, artikulirana in zelo bistra oseba. Za druge je on izjemno privlačna, zanimiva in karizmatična oseba, oddaja nekakšno skrivnostno energijo, ki človeka težko pusti hladnega.

Je vztrajen, odločen in oprezen ter potrebuje veliko časa, da se prilagodi novim idejam.

Mars se je ob njegovem rojstvu nahajal v znamenju Dvojčkov v 7. Hiši. Čeprav pogosto deluje kot spokojna in preprosta oseba, je to izredno kompleksno bitje in v resnici veliko bolj občutljiv, kot to kaže. V vsakdanjem življenju se neprestano uri v obvladovanju svoje ogromne notranje energije. Njegova lune se nahaja v znamenju Tehtnice v 10. Hiši, kar pomeni, da je navadno prijazna in za druge tudi privlačna oseba, veliko se giblje v umetniških krogih in pogosto na teh področjih tudi doseže uspeh, saj ima zelo dober čut za ljudi in prav tako posle.

Ni dovolj, da se zmaga v vojni, bolj pomembno je, da se organizira mir.

Aristotel

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Nataša Bokal, slovenska smučarka
  • Toni Tišlar, slovenski hokejist
  • Nataša Pirc Musar, slovenska pravnica
  • Tanja Fajon, slovenska političarka
  • Marek Jankulovski, češki nogometaš

Na današnji dan je bila ustanovljena Slovenska filatelistična akademija. Nelson Mandela priseže kot prvi temnopolti predsednik Južnoafriške republike. Ustanovljen Radio Študent Ljubljana. Krištof Kolumb odpluje na zadnje, četrto, potovanje v Novi svet. Rodil se je Hardy Krüger mlajši, nemški igralec in Billy Joel, ameriški pop pevec. Rodila se je tudi Candice Bergen, ameriška filmska igralka. Umrl je Božidar Kantušer, slovenski skladatelj in Aldo Moro, italijanski predsednik vlade.

Katera znamenja zodiaka boste danes zbadljiva?

Zbadljivi boste danes dvojčki in strelci.

Čemu se boste želeli na vsak način izogniti?

Dnevni horoskop napoveduje, da se boste želeli izogniti globokim pogovorom.

Preberite tudi: HOROSKOP: SPADATE MED NAJBOLJŠE ŠEFICE? in POMANJKANJE LJUBEZNI DO SEBE

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

V glavi se vam bo z luno v dvojčkih prepletalo nekaj ekstremnih idej. Preden se jim aktivno posvetite, poskusite poiskati kakšnega somišljenika, ki lahko doda nekaj, česar se sami niste spomnili.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Ne dovolite si, da vas še naprej ovira negotovost, ki krade energijo. Preden boste v določeni situaciji ukrepali, se pomirite in se vprašajte, če ima vse skupaj sploh pravi smisel.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Pod vplivom ugodne lune v svojem znamenju boste vse kar je povezano s področjem kariere ali izobraževanja rešili zelo hitro. Nekdo bo v večernih urah pritegnil vašo pozornost.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Prepustite se spogledovanju, saj vas bo energija lune v dvojčkih popeljala k simpatičnemu delovanju. Kljub vsemu pa si zaradi nasmeška ne nizajte dolgoročnih odločitev.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Zunanji pritiski, ki jih prebuja luna v dvojčkih, vas bodo vznemirjali skoraj na vsakem koraku. Natančno in smotrno si organizirajte dan ter ne pozabite, da vas lahko preseneti nekaj nepredvidljivega.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Zaradi energije dvojčkov, ki je nemirna in spremenljiva boste, če se bodo obveznosti in obremenitve kopičile vedno bolj nemirni, tudi zaradi popolnoma nepomembnih malenkosti.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Težko se boste v krogu sodelavcev zadržali pred tem, da ne bi povedali svojega mnenja. Vseeno vam bo, kako bodo drugi to sprejeli, saj imate dovolj neprestanega prilagajanja.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Zaradi lune v dvojčkih boste, karkoli boste počeli zelo neučakani. Reševale vas bodo izbrane besede, zato razmislite, preden spregovorite in se morda nekomu celo zamerite.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Mnenje se bo bliskovito spreminjalo, še posebej kar zadeva poslovne zadeve, ki trenutno niso dorečene. Kljub temu boste sposobni biti s prijatelji in ljubljeno osebo sproščeni.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Všeč vam bo, ker se bo zaradi energije lune v dvojčkih vse dogajalo brez zapletov in nejasnosti. Končno vam bo jasno tudi to, kaj si najbolj želite na čustvenem področju.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Storite korak, zaradi razburkanih misli, ki jih prebuja luna v dvojčkih ni časa da bi le čakali. Ne dovolite, da bi se vse skupaj zapletlo zaradi prepočasne reakcije iz vaše strani.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Nikakor ne želite na osebnem področju, kjer vas nekaj že dlje časa prosijo odstopiti od svojih stališč, zato je priporočljivo, da to tudi poveste, namesto da se izmikate soočenjem.

Vas zanima: JUŽNI VOZEL, KI RAZKRIVA PRETEKLA ŽIVLJENJA in OBJETI SVET KOT NAJBOLJŠEGA LJUBIMCA