Dnevni horoskop za četrtek 18. januarja 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za četrtek 18. januarja 2024

Dnevni horoskop za danes, četrtek 18. januarja 2024

Predviden čas branja: 7 minut

Dnevni horoskop za četrtek 18. januarja 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Neustrašno in trdno se boste s pomočjo konjunkcije med Luno in Jupitrom soočili z vsemi težavami, ki se prepletajo na zasebnem področju.

Horoskop nasvet za današnji dan: Pomembno bo, da napetosti ne zadržujete v sebi, tudi če imate občutek, da boste s svojimi besedami nekoga prizadeli.

Horoskop
Luna preide v znamenje Bika

Danes ob 09:12 uri Luna preide v znamenje Bika

Drugo astrološko znamenje bik je po temperamentu melanholično, sicer pa materialistično, praktično in plodno znamenje. V tem znamenju luna zaradi svoje razvnetosti izraža svoje najbolj pozitivne lastnosti. Zemeljsko znamenje, ki ustreza življenjskemu obdobju otroštva, vlada tudi letnemu času pomladi. Tempo življenja se v teh dneh nekoliko upočasni. Postanemo bolj umirjeni, a tudi trdovratnejši in bolj uporni.

Nagon po preživetju, pridobivanju in uživanju nas vzpodbuja k nakupom ter zadovoljevanju čutov. Simbolizira materialne dobrine. Zaradi čutnosti in mesene opojnosti pooseblja razbrzdan značaj. Poudarjena atributa v teh dneh sta zagotovo vztrajnost in trmoglavost, zato se boste težko prilagodili hitrim spremembam in novostim.

Čas primeren za odkrivanje svoj čutov in gradnjo trdnih temeljev v domačem okolju. Pri uresničevanju svojih hotenj boste bolj samovoljni in nepopustljivi, še posebej če se srečate z odporom. Težko boste prenesli, če drugi storijo več, kot vi zmorete, zato vas lahko želja po veljavi in častihlepje zapeljeta, da postanete zavistni in nenaklonjeni. V teh dneh boste pri partnerju iskali smisel za domačnost in nežnost, ter čut za gospodarnost.

Danes ob 04:52 uri nastopi Lunin Prvi krajec

Prvi krajec prinaša dejaven čas. Veliko se boste ukvarjali sami s sabo. Povečana bo vaša lakota, zato boste ves čas iskali nekaj za pod zob. Izognite se sladkarijam in gaziranim pijačam.

Če boste lase strigli sedaj, bodo krepki in gosti, tudi rasti bodo hitreje. Dan je ugoden za obisk frizerskega salona, saj vas bo frizer zelo dobro razumel kaj želite, tudi z rezultatom boste več kot zadovoljni. Priporočljive so kure za hranjenje kože. Če želite telo utrditi s kremami ali olji, si privoščite masažo. Mikali vas bodo nakupi oblačil in obutve, vaš okus bo nihajoč, zato se zanesite tudi na mnenje prijateljice.

Danes praznuje Kevin Costner: Astro profil

Njegovo Sonce se je ob njegovem rojstvu nahajalo v tretji dekadi Kozoroga v 5. hiši, kar nakazuje, da je zanesljiva, zvesta, praktična in odgovorna oseba, ki spoštuje tradicijo in ustaljene navade, vendar pa ne mara vmešavanja in ni najbolj prilagodljiv.

Luno ima v prvi dekadi Strelca v 3. hiši, kar astrologija opisuje kot pozitivno, prijateljsko in priljubljeno osebo odprtega duha, ki zelo skrbi za svoje telo in um, ne premore pa prav veliko takta in vztrajnosti, zadovoljstva in gospodovalnosti.

Znajde se tudi v zelo težkih okoliščinah, saj se ponavadi zanese le nase. Velikokrat ima težko življenje, predvsem v zgodnejšem obdobju, a skoraj zagotovo doseže uspeh. In to z lastnim trudom in zahvaljujoč svojim sposobnostim. Rad ima zdravo prehrano, ker rad skrbi zase, za svoje telo in um. Je tudi širokega in odprtega duha, še posebej, kadar gre za doživljanje novih gurmanskih doživetij in užitkov in še zlasti, če gre za eksotične kuhinje.

Nič ni bolj nesmiselno kot učinkovita izvedba tistega, kar sploh ne bi bilo potrebno izvesti.

Peter Drucker

Rojeni v znamenju Kozoroga in dogodki na današnji dan:

  • Christian Fittipaldi, brazilski avtomobilski dirkač
  • Josep Guardiola, španski nogometaš in trener
  • Pavel Mareš, češki nogometaš
  • Thor Hushovd, norveški kolesar
  • Roberta Metsola, malteška političarka in pravnica

Na današnji dan je bil začetek mirovnih pogajanj v Versaillesu. James Cook odkrije Havaje. Rodil se je Vitomil Zupan, slovenski pisatelj in Anton Verovšek, slovenski gledališki igralec, gledališki režiser. Umrla je Marjana Deržaj, slovenska pevka in Antoine Darquier de Pellepoix, francoski astronom.

Katera astro znamenja boste danes hrepenela po lepih komplimentih?

V današnjem dnevu boste hrepeneli po lepih komplimentih rojeni v znamenju ovna, dvojčkov in device.

Katera astro znamenja se boste danes težko notranje umirila?

V današnjem dnevu se boste težko notranje umirili rojeni v znamenju škorpijona, vodnarja in kozoroga.

Preberite tudi: PRIHAJA PLUTONOV PREHOD V ZNAMENJE VODNARJA ali ŽENSKE, POSKRBITE ZA KVALITETNE ODNOSE

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Vse zadeve se bodo odvijale kot po maslu, predvsem zato, ker boste polni volje in vam tudi najbolj zahtevni izzivi ne bodo pokvarili razpoloženja. Ne prehitevajte pa s čustveno obarvano odločitvijo.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Zastonj vzdihujete in odlašate glede nečesa, kar bi lahko dosegli že v preteklosti. Zato se ne ustavite na pol poti, ampak nadaljujte do konca, luna v vašem znamenju bo prebudila vztrajnost.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Zaradi odličnih sposobnosti in iskrenih prijateljskih vezi boste vendarle prišli do osebe, ki vam lahko pomaga pri pomembnih korakih. Ne bodite nestrpni in odrezavi, saj vam ne bodo prisluhnili.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Če ste samski imate sedaj odlične možnosti da s Prvim krajcem lažje naredite kakšen korak. Vaša domislica bo na kariernem področju spravila v dobro voljo prav vsakogar.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Notranji otrok v vas se bo razživel, kot se že dolgo ni. Dan bo namenjen uživanju in tkanju zanimivih prijateljskih vezi. Sposobni se boste tudi prilagajati, samo da bi se imeli lepo.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

S svojimi močmi boste na vrhuncu, pokazali boste vse svoje sposobnosti in prebudili bujno domišljijo, ki prinaša nekaj kreativnih domislic. Odločno boste vztrajali pri svojih zahtevah.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Dan se bo začel s prepirom, vendar se vam obetajo pomembne ugotovitve, če se boste le pripravljeni soočiti z njimi. Potlačite ego in priznajte svoje napake, ki se ves čas ponavljajo.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Pogovor vam lahko prinese ravnovesje. Nekdo bo ovinkaril glede svojih čustev in želja, zato ne boste vedeli, kaj sploh lahko v prihodnje pričakujete. Pomembno je, da poskusite razumeti.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

V krogu sodelavcev boste ob vsakem manjšem prepiru popustili, saj ne želite, da se vam potem kdo maščuje. Nesoglasja vas vedno spravijo v slabo voljo, zato se jim boste spretno izognili.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Nekaj vas bo prijetno presenetilo. Ne belite si glave z analiziranjem, kako in zakaj. Raje uživajte v prednostih nastalega položaja. Najboljša taktika bo tokrat vsekakor odkritost.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Dajali boste vtis, da točno veste, kaj hočete, zato vam bo šlo dogovarjanje dobro od rok. Razumljivo bo, da si boste po vseh opravkih želeli bolj mirno preživeti svoj prosti čas.Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Lahko ste optimistični, saj boste tudi v najbolj zahtevni situaciji uspeli s kančkom humorja. Zanimiv dan je pred vami, vse bo potekalo povsem drugače in veliko bolj pozitivno.

Vas zanima: KAJ VAM PRINAŠA OBDOBJE MARSA V KOZOROGU? ali KITAJSKA LETNA NAPOVED 2024: POTOVANJE Z ENERGIJO ZELENEGA LESNEGA ZMAJA