ŽENSKE, POSKRBITE ZA KVALITETNE ODNOSE

Ženske, ker so odnosi zelo pomembni, poskrbite, da bodo kvalitetni
Ženske, ker so odnosi zelo pomembni, poskrbite, da bodo kvalitetni

Ženske, ker so odnosi zelo pomembni, poskrbite, da bodo kvalitetni

Predviden čas branja 4 minute

Imeti kvalitetne medsebojne odnose je za ženske pomembno. Zanašajo se na svoje partnerje, prijatelje, družino in sodelavce, ko gre za prijateljstvo, čustveno podporo in nasvet. Bolj kot moški so zavezane k temu, da so socialna bitja. Ko so moški soočeni s stresom ga prestajajo sami. Ženske se odzivajo na stres tako, da komunicirajo z drugimi ljudmi, še posebej z ženskami. Navezujejo stike, govorijo o svojih problemih in si poiščejo pomoč. Ne samo, da takšen odziv lahko pomaga pri obvladovanju neposredne grožnje, ampak jih tudi zaščiti pred stresom na splošno.

Ko se ženska počuti osamljeno, se v njeni krvi zviša vrednost hormona oksitocina. To jo pomiri in hkrati spodbudi, da poišče pomoč v obliki povezovanja z drugimi. Ko se v zakonu pojavijo težave, je najpomembnejše, da si to priznate in razmislite, kako ukrepati. Bi morali načrtovati več skupnega časa v obliki zmenkov, povečati število spolnih odnosov, načrtovati skupne počitnice ali le par dolgih sprehodov?

Ženske, ker so odnosi zelo pomembni, poskrbite, da bodo kvalitetni

Včasih je pravi odgovor, da ne naredite ničesar. Čisto v redu je imeti včasih nekaj več prostora zase. Vsak partnerski odnos se sooča z nihanji intenzitete. Ljudje so olajšani, ko to slišijo, saj si srečen zakon predstavljajo kot nadaljevanko, kjer se imata mož in žena rada vsako minuto. To je pravljica in tega ni. Ni vam potrebno vedno marati vašega partnerja, da bi ohranjali ljubezen do njega. To zna povzročati težave perfekcionistom, saj mislijo, da morajo biti ves čas srečni.

Ljudje se s časom spreminjajo, upajmo, da se bosta kot par razvila v kompatibilne smeri. Bi se morala ločiti, če imata vedno manj skupnega? Ni nujno. Še vedno lahko ljubite nekoga, ki je drugačen od vas. Vsak lahko sledi svojim interesom, ni vama treba vsega početi skupaj. Moški in ženske se na primer s problemi spopadamo na različne načine.

Ženske, ker so odnosi zelo pomembni, poskrbite, da bodo kvalitetni

Občasno potrebujemo posredovanje prijateljev. Nanje se lahko obrnemo, ko potrebujemo nekoga za poslušanje, ko imamo krizo, o kateri moramo govoriti in jo analizirati iz vseh možnih kotov. To, da včasih raje govorite s prijatelji, ne oslabi medsebojnega odnosa. Ravno nasprotno, lahko ga poglobi. Pričakovati, da bo partner en in edini vir vaše sreče, je pot v pogubo. Ne morete zadovoljiti vseh partnerjevih potreb in ne smete biti jezni nanj, ko ne zadovolji vseh vaših.

To preprosto ni mogoče. Imeti ljubečega partnerja je bistvena sestavina za srečo za mnogo žensk, vendar to ne pomeni, da je to edino kar vas lahko osreči, ali da ne potrebujete ničesar drugega za srečo. Še najboljši mož na svetu ne bi mogel nuditi vsega zadovoljstva, ki ga potrebujete. Popoln partner ne obstaja, pa tudi če bi obstajal, bi imel vseeno druge probleme. Krasen moški ne more narediti vašega šefa bolj razumevajočega ali vašega očeta manj bolnega, vaših bokov ožjih. Lahko je vaša sorodna duša in dober oče vajinim otrokom, ne more pa biti vse, kar ste si vi zamislili.

Preberite tudi MENTALNA HIGIENA JE ORODJE, KI NAM POMAGA RAZUMETI SEBE in ŽENSKE, ROJENE V TEH ZNAMENJIH, LJUBIJO HITROST