ASTRO ZNAMENJA, KI NIMAJO TEŽAV Z LJUBOSUMJEM

Spadate med znamenja zodiaka, ki nimajo težav z ljubosumjem?
Unsplash.com

Spadate med znamenja zodiaka, ki nimajo težav z ljubosumjem?

Predviden čas branja 3 minute

Ljubosumje je kompleksno čustvo, ki ga lahko doživi vsakdo, je vsesplošno čustvo, ki ga lahko zaznamo na vseh področjih. Nekateri se borijo z ljubosumjem ves čas, določeni posamezniki in posameznice pa imajo to dobro lastnost, da se jih ljubosumje ne dotakne, oziroma v njihovem življenju ne povzroča težav. Zaradi visoke samopodobe in občutka da zmorejo, lahko zaupajo ter neobremenjeno uživajo tudi v sreči drugih.

OVEN

Ovni so brezskrbni, osredotočeni in polni ljubezni do sebe, zato jih spremlja občutek, da jim lahko ljubosumje samo škodi. Z veseljem navdihujejo druge in sodelujejo pri njihovi sreči, brez da bi prebujali zavist. Vedno ravnajo razumno, pri tem pa ostajajo popolnoma zadovoljni, tako v ljubezni kot tudi na ostalih področjih. Osredotočajo se na svojo osebno rast in cilje, namesto na občutek, ki lahko prebudi ljubosumje.

Spadate med znamenja zodiaka, ki nimajo težav z ljubosumjem?

KOZOROG

Kozorogi sodijo med ljudi, katerih stopnja zrelosti osupne vsakogar. Imajo mentalno sposobnost, da se z najvišjo stopnjo zrelosti spopadejo z vsako situacijo in so vedno iskreno veseli tudi uspeha svojih bližnjih, sodelavcev in prijateljev. Zadovoljni s tem, kar imajo, se nikoli ne pritožujejo nad tem, česar ne zmorejo. Brez težav pustijo ob strani svoje težave, da bi pozorno prisluhnili bližnjim, ter jih usmerili v boljšo samopodobo.

TEHTNICA

Tehtnice so pametni in sočutni ljudje, zato se nasmejijo in privoščijo ko nekomu poleg njih uspe nekaj velikega. Uspeh njihovih bližnjih jih spodbuja k boljšemu delovanju, nikoli pa ne deluje kot razlog za zavist. Uravnotežen in varen življenjski slog jih odvračata od raznih dram in intrig, ki bi morda lahko sprožile ljubosumje. Prizadevajo si za pravičnost in odprto komunikacijo, kar jim lahko pomaga pri ublažitvi morebitnih občutkov ljubosumja.

Spadate med znamenja zodiaka, ki nimajo težav z ljubosumjem?

STRELEC

Strelci tako močno cenijo svobodo in neodvisnost, da preprosto nimajo prostora za zavist in ljubosumje. Ker se ne želijo počutiti zaklenjeni, zaprti vase ali omejeni na kakršen koli način, tudi sami nikoli ne pomislijo, da bi nekoga preverjali ali nadzorovali. Njihov način razmišljanja je v osnovi popolnoma v nasprotju z ljubosumjem. Njihova pričakovanja so spontana, prav tako drugim običajno privoščijo srečo, pa naj bo zasebne ali materialne narave.

RIBI

Ribice, ki resnično cenijo ljubezen in hrepenijo po prijetnih vibracijah niso ljubosumne ali zavistne. Čeprav so v odnosih popolnoma predani, druge strani nikoli ne zavežejo nase, ampak vedno podarijo prosto možnost izbire. Verjamejo v individualnost in zaupajo izbiram ter odločitvam drugih. Njihovo močno zaupanje v ljubljeno osebo prispeva k njihovi sposobnosti obvladovanja ljubosumja. Nimajo ljubosumnih izpadov in raje bodo molčali, dokler niso prepričani, da se dogaja nekaj sumljivega.

Pripravljeno za Elle.si