ASTRO PROFIL ZNANIH: IRENA YEBUAH TIRAN

Astro profil znanih: Irena Yebuah Tiran, Foto: prirejeno po Igor Zaplatil
Astro profil znanih: Irena Yebuah Tiran, Foto: prirejeno po Igor Zaplatil

Astro profil znanih: Irena Yebuah Tiran, slovenska mezzosopranistka, glasbena pedagoginja in operna pevka

Predviden čas branja: 4 minute

Irenino Sonce se nahaja v znamenju ovna, zato je njena osebnost izrazito stabilna. Rada uveljavlja svojo voljo in običajno ne odneha tudi takrat, ko vsi obupajo. Njena ambicioznost nima meja, v določenih situacijah trmasto vztraja pri svojem, vendar samo takrat, ko je popolnoma prepričana. Vedno govori resnico, tudi če je kruta boleča. Neposrednost in iskrenost ne poznata meja, kar šibki ljudje težko prenesejo. Zadeve zaznava v realni luči in z veseljem svetuje na neposreden način.

Nekateri jo označujejo kot sebično, vendar se s tem ne obremenjuje.

Za druge se nikoli ne bo spreminjala, saj je prepričana, da je edinstvena. Njen življenjski moto je, kdor me ne sprejme, naj odide. Nikoli ne reče ne, ko so na sporedu nove dogodivščine ali izkušnje, v življenju si želi pokusiti vse. Irena poskusi vso hrano, potuje v neznano, ter se pogovarja s čim več ljudmi, seveda različnimi.

Ne mara, da ji kdorkoli postavlja meje.

Želi biti gospodar svojega časa in usode, zato jo določeni posamezniki pogosto ne razumejo. Nima časa za pretirano razmišljanje, saj se njeno življenje premika tako zelo hitro, in želi, da čim prej doživi vse, kar se ponuja in ujame vsako priložnost. Zaradi aspekta med Soncem in Neptunom je z bujno domišljijo polna navdiha in zelo emocionalna. Vse svoje kvalitete zna izkoristiti na profesionalni ravni. S svojim občutkom za estetiko obožuje umetnost in lepoto.

Irenina Luna se je ob rojstvu nahajala v znamenju ovna, zato jo spremljajo pogum, entuziazem ter močna želja po neodvisnosti. Vedno verjame in zaupa vase, s svojim dinamičnim pristopom zna odločno zakorakati proti cilju. Ko nekaj občuti s svojim intenzivnim šestim čutom, začne takoj iskati odgovore. Njeni prebliski so kratki in hitri, saj ne želi zapletati stvari. Zaradi sekstila med Luno in Venero je zelo prikupna, ljubezniva, nežna in prilagodljiva. Z otroki je močno povezana in hrepeni po domačem urejenem ognjišču, ter ugodnem ozračju. Prijateljstva sklepa lahkotno.

Čeprav premore številne zamisli in ideje, se zaradi Merkurja, ki se nahaja v ribah večkrat izgubi v svoji bujni domišljiji in se s tem umakne realnosti.

Konjunkcija med Merkurjem in Jupitrom ji podarja inteligenco, široko znanje in širok pogled na življenje, v katerem je srečna in uspešna, z ljubeznijo do učenja, potovanj in pogovorov z ljudmi. Ljudem je všeč njen slog komuniciranja, saj besede in ideje neprekinjeno pritekajo iz njenih ust. Irena je zelo tolerantna, z izrednim občutkom za pravičnost. Z nogami zna trdo stati na tleh.

Z Venero v vodnarju je v ljubezni ambiciozna.

O težavah se, kolikor je le mogoče odkrito pogovarja. Je idealistka, ki se redko naveže na enega samega človeka, saj ne želi v življenju ničesar zamuditi. Zadovoljstvo ji veliko pomeni, zato v odnosu ne zmore podrejenega položaja. Potrebuje partnerja, ki ji bo dal veliko svobode, ter ji omogočil, da postane boljša oseba.

Mars ima Irena v dvojčkih, zato je nenehno v gibanju z mnogimi in različnimi dejavnostmi, običajno več naenkrat. Srečna je, ko je v dogajanju in ne mara dolgčasa. Njen um je aktiven in nenehno išče nove dimenzije. Potovanja jo navdušujejo, saj nikoli ne ve, kaj se bo morda naučila ali koga bo morda srečala. Spretna, bistra, zelo dejavna premore odličen humor. Spremlja jo ostra sposobnost razmišljanja, hitro se zna odločati. Pogovarja se z rokami in ima dobro izražene motorične sposobnosti.

Pripravljeno za Govori.se