ALI ZNATE SPREJEMATI NASVETE?

Ali znate na moder način sprejemati nasvete?

Predviden čas branja: 4 minutes

Mnogi ljudje vam lahko pomaga razviti življenjsko modrost. Nekateri s kakovostnimi nasveti in navdihom, da izkoristite svoje potenciale, drugi pas postavljanjem izzivov. Vendar bodite previdni pri sprejemanju nasvetov, ker se zelo pogosto dogaja, da pripisujemo prevelik pomen besedam, ki si ga sploh zaslužijo. Bodite previdni kakšne nasvete sprejemate in od koga. Kakovostni nasveti se ne osredotočajo le na težave, temveč vsebujejo tudi rešitve.

Kakovostni nasveti so vedno naravnani pozitivno in omogočajo uresničevanje lastnih potencialov.

Kakovostni nasveti vam bodo pomagali izkoristiti lepoto in moč vrlin ter pomagali preseči pomanjkljivosti. Kakovostni nasveti vas spodbujajo, da sprejmete življenjske izzive, vendar tudi ranljivost. Izhajajo iz resničnosti, kakršna je, in ne iz resničnosti, ki bi si jo želeli. Izhajajo iz resničnega stanja življenja in so usmerjeni v izboljšanje njegove kakovosti. To so nasveti, ki vam bodo pomagali, da postanete življenjski umetnik.

Ni modro verjeti ljudem z diplomo ali z družbenim položajem le zato, ker imajo diplomo ali položaj.

Zaupanje lahko dosežete zaradi njihovih življenjskih izkušenj in modrosti, ki so jo razvili zaradi teh izkušenj. Formalna izobrazba je dobrodošla, vendar ni jamstvo za življenjsko modrost. Veliko pomembneje je, da so šli ti ljudje skozi šolo življenja. Ključne življenjske nasvete sprejemajte od ljudi, ki znajo ljubiti in radi uporabljajo zdrav razum. Če imajo bogato srce, um pa zdravo naravnan in močan, zagotovo vedo dovolj o življenju, da lahko o njem dajejo nasvete.

Modri ljudje vedo, da je normalno, da nečesa ne veste, in to odkrito priznajo, ker se zavedajo da prepričanost vase prejemajo od tistega, kar vedo in živijo, in ne od pretvarjanja, da poznajo vse odgovore tega sveta. Seveda ti ljudje ne delajo logičnih napak in ne presojajo po sebi, ne posplošujejo, nimajo selektivne percepcije in ne sklepajo pod vplivom čustev. 

Izjemno pomembno je, da se držijo tega, kar govorijo.

Seveda lahko izkoristite nasvet tudi od oseb, ki se tega ne držijo, ker lahko tudi one govorijo kakšno koristno in navdihujočo idejo ali pa vam pomagajo, da bolje razumete, zakaj se nekaj dogaja. A največjo možnost, da uporabite koristen življenjski nasvet, boste imeli, če ljudje s svojimi dejanji stojijo za svojimi besedami. Če jih živijo, in ne le izgovarjajo. Ker tako njihove besede ne bodo le gole besede in ideje, temveč živa energija, ki se bo veliko lažje ukoreninila v vas.

O hvaležnost se je najbolje učiti od osebe, ki hvaležnost čuti. O razvijanju ljubezni do sebe se je najbolje učiti od osebe, ki ljubi sebe, vendar ne le sebe. O tem, kako se pomiriti s preteklostjo, vam bo najbolje svetovala oseba, ki se je pomirila s svojo preteklostjo. Takšni nasveti in navdih so izjemno dragoceni. Seveda ne more nihče živeti namesto vas in nikomur ni treba sprejemati odločitve namesto vas. To vam bo olajšalo spoznanje o vašem notranjem bogastvu, s katerim lahko osvojite svoj notranji in tudi zunanji svet. Takšni nasveti vam lahko pomagajo, da se lažje znajdete v zunanjem svetu in najdete svoje mesto pod soncem.