ŽIVLJENJE JE NESKONČNA POT IZBIRE

Življenje je neskončna pot izbire
Življenje je neskončna pot izbire

Življenje je neskončna pot izbire

Predviden čas branja: 3 minutes

To velja za vsakega izmed nas. Vsi smo obsojeni na svobodo. In o tem si lahko mislimo, kar želimo, in ravno tako lahko delamo, kar želimo. Vsako minuto lahko izberemo, ali bomo lahko nekaj storili, ali pa nečesa ne bomo storili, kaj si bomo mislili o tem kako bomo doživeli svoje občutke o tem, vse to pa bo kasneje vplivalo na naše doživljanje sebe in življenja na splošno.

Življenje je torej neskončna pot izbir.

Majhne in velike odločitve, pomembne in nepomembne. Sleherno minuto vsakega dne lahko izbiramo, kaj bomo delali s seboj in kaj bomo mislili o tem, kaj počnemo s svojim življenjem. Seveda imajo vse odločitve svoje posledice. Vsaka odločitev bo pomagala odkriti, kdo smo, ali pa bo zameglila doživetje naše lepote. Lahko bo pomagala, da se približamo sebi, lahko pa nas bo od sebe oddaljila. Morda si bomo z nekim dejanjem pridobili naklonjenost drugih, sebi pa bomo manj všeč. Sami se odločamo kaj je bolj pomembno. Smo glavni in odgovorni za svoje življenje.

Življenje je neskončna pot izbire

Odločitve bodo lažje ali težje, tvegane in preprosto in večinoma bomo vnaprej vedeli, ali se z neko odločitvijo sebi približamo ali se oddaljujemo.

To je življenje. Delati napake je popolnoma človeško in normalno. Čarobne formule, ki bi vedno prinašala pravilne odločitve ni. Zato bodimo vedno pripravljeni na napake. Vsi jih delamo in temu se ne moremo izogniti. Lahko pa se izognemo neskončnemu trpinčenju zaradi nujnih napak, ki jih storimo s trpinčenjem sebe se namreč iz njih ne bomo naučili ničesar koristnega, možnost, da bi napako ponovili, pa bo še večja.

Veliko bo odločitev, zaradi katerih se bomo znašli v slepi ulici, in to je nujni del življenja vsakega izmed nas.

Življenje je neskončna pot izbire

Lahko pa se izognemo trpinčenju zaradi lastnih odločitev, ki so nam otežile življenje. Ni se nam treba čutiti krive za to, ker smo sprejeli neko odločitev, kajti nihče si ne želi namerno zapletati življenja. Naučimo se, kaj lahko resnično pričakujemo od sebe ali drugih, odkrijmo, ali bi morali biti z vsemi iskreni, spoznajmo, kdo si nas v resnici zasluži.

Iz takšnih situacij se lahko res veliko naučimo. Torej uživajmo v tem, da lahko izbiramo, kdo smo. Vsak dan imamo čas izbirati, čemu bomo darovali sebe, in se odločili ali bomo prepoznali darove v različnih življenjskih izkušnjah. Bodimo nežni s seboj, kadar nam neka odločitev zaplete življenj, in odkrijmo nekaj o sebi, o življenju, o ljubezni, zahvaljujoč tem grenkim izkušnjam. Na izbiro imamo učenje.