VSAK IZMED NAS BI RAD ŽIVEL SPROŠČENO IN LAGODNO

Vsak izmed nas hrepeni po življenju brez skrbi, toda ni tako preprosto
Vsak izmed nas hrepeni po življenju brez skrbi, toda ni tako preprosto

Vsak izmed nas hrepeni po življenju brez skrbi, toda ni tako preprosto

Predviden čas branja: 4 minutes

Vsakdo uživa v stvareh, ob katerih se počuti dobro. Vsakdo bi rad živel brez skrbi, srečno in lagodno življenje, se zaljubil in užival v dobrih odnosih, imel popoln videz, služil veliko denarja, bil priljubljen, spoštovan, občudovan. To hočejo vsi. Želeti si kaj takega je preprosto. Bolj zanimivo vprašanje, ki pa si ga nikoli ne postavimo je: Kakšne bolečine hočete v svojem življenju? Zakaj ste se pripravljeni bojevati? Kajti to očitno bolj vpliva na potek našega življenja.

Večina hoče čudovit odnos in osupljivo intimnost, vsi pa niso pripravljeni na naporne pogovore, mučna obdobja tišine, občutke prizadetosti ter čustveno psihodramo, da bi ustvarili takšen odnos.

Zato se zadovoljijo s povprečjem. Ustalijo se in se dolga leta sprašujejo; Kaj če? Kaj še? Kajti sreča terja napor. Raste iz težav. Veselje pač ne požene iz tal kot marjetice. Pravo resno, trajno zadovoljstvo in smisel si je treba prislužiti z izbiranjem in obvladovanjem bojev, v katere se zapletamo. Ne glede nato ali trpite zaradi tesnobnosti, osamljenosti, obsesivno kompulzivne motnje ali kretenskega šefa, ki vam vsak dan uniči pol dneva, se rešitev skriva v dejavnem sprejemanju ter negativne izkušnje, ne v izogibanju.

Vsak izmed nas hrepeni po življenju brez skrbi, toda ni tako preprosto

Nekateri hočejo osupljivo postavo.

Ampak je ne boste ustvarili, če ne boste sprejeli bolečin in telesnega naprezanja, ki jih prinaša dolgotrajno bivanje v telovadnici. Prav tako morate vzljubiti preštevanje kalorij in pazljivo sestavljanje jedilnikov. Nekateri hočejo odpreti svoje podjetje. Ampak uspešen poslovnež boste postali samo, če boste ugotovili, kako sprejeti tveganje, negotovost, ponavljajoče se poraze, noro število ur, posvečenih nečemu, kar ne utegne obroditi nikakršnih sadov.

Nekateri hočejo partnerja, zakonca. Vendar morate pritegniti nekoga, brez da bi sprejeli čustvene viharje, ki jih prinašajo zavrnitve, krepitev spolne napetosti, ki se nikakor ne sprosti, ter brezizrazno buljenje v telefon, ki nikoli ne zazvoni. Ne morete zmagati, če ne sprejmete igre.

Vašega uspeha ne določa razmišljanje v slogu: V čem bi rad užival?

Vsak izmed nas hrepeni po življenju brez skrbi, toda ni tako preprosto

Ključno vprašanje je: Kakšne bolečine bi rad prenašal? Pot k sreči je pot, polna stresa in sramote. Nekaj morate izbrati. Ne morete imeti življenja brez bolečin. Ves čas pač ne morete biti v devetih nebesih. Užitek predstavlja lahko vprašanje. In tako rekoč vsi imamo podoben odgovor. Bolj zanimivo vprašanje je povezano z bolečino. To je neprijetno, a pomembno vprašanje, ki vam bo pomagalo, da boste dejansko napredovali. Gre za vprašanje, ki lahko spremeni pogled na svet. Lahko spremeni življenje.

Je vprašanje, ki nas določa, ločuje in na koncu združuje. Ne gre za moč volje ali odločnost. Ne gre za še eno svarilo v slogu, brez muje se še čevelj ne obuje. Gre za najpreprostejšo in najosnovnejšo sestavino življenja, ker naši boji določajo naše uspehe. Naše težave omogočajo rojstvo sreče, prinašajo pa tudi malce boljše, rahlo izboljšane težave. Gre za navzgor usmerjeno neskončno spiralo. In če kadarkoli pomislite, da smete odnehati pri vzpenjanju, še niste najbolj dosegli bistva. Kajti veselje je prav v vzpenjanju.