ZAKAJ JE LEPO BITI ŽENSKA?

Kaj pomeni biti ženska v današnjem času?
Kaj pomeni biti ženska v današnjem času?

Kaj pomeni biti ženska v današnjem času?

Predviden čas branja 4 minute

Ženske nismo enake kot moški. Vse na nas od naših teles, hormonov, metabolizma do naših želja in potreb je drugačno. Ženske imamo intuicijo in smo nežne in večinoma se drugače odzovemo na težave in čustvene zahteve. Pogosteje tudi skrbimo a potrebe drugih. Večinoma opravljamo nakupe, čistimo, vzgajamo, negujemo, organiziramo, kuhamo, hujšamo, se pritožujemo bolj kot moški. Smo tudi čustveni center svojega doma. Ko smo srečne, so vsi doma srečni, ko nismo, tudi drugi okoli nas niso. Me odločamo o razpoloženju. Smo čustveno zapletena bitja, polna hormonov, ki nihajo gor in dol.

Ženske imamo dobre in slabe dneve.

Ne potrebujemo kakšnih statistik, ki bi nam povedale, da iščemo nekaj več. To vemo in čutimo. Vaše telo je vozilo vašega bivanja. Je kot ladja, ki pluje po morju življenja. Vaše telo dovoli vaši duši, pluti po psihološkem svetu. Zdravo telo, nepotopljiva ladja, je najpomembnejša stvar, ki jo imamo, ampak se tega začnemo zavedati šele, ko nam začne zdravje pešati. Potem na vse pretege poskušamo popraviti napako, ki smo jo naredile po neumnosti.

Kaj pomeni biti ženska v današnjem času?

Dejstvo je, da je vaše telo vaš tempelj, z njim morate ravnati ljubeznivo in spoštljivo.

Če ljubimo svoje telo, pa to ni isto, kot če obožujemo same sebe. Ljubiti svoje telo ni sebično, to mora biti dejstvo. To ni nekaj površinskega ali umetnega. Vaše telo je kanal za vašo dušo. Vaše misli so le navigacijsko orodje za vašo dušo oziroma vašega kapitana, ki upravlja ladjo. Vaše misli nikoli nimajo namena voditi vašega življenja, čeprav počno ravno to pri večini ljudi upravljajo jo z odločitvami in obnašanjem. Vsi vemo, da so lahko naše misli naš največji prijatelj, ali pa največji sovražnik.

Naučile se boste utišati negativni glas v sebi, tako da boste lahko spet slišale šepetajoči glas vaše duše. Naučile se boste prepoznati vzorce, ki vam škodujejo, dvigniti nivo čustev in spremeniti srčna prepričanja, ki vas omejujejo. Srčna prepričanja so drugačna od logičnih prepričanj. Dajejo vam vaš najgloblji, najresničnejši pogled nase in na svet. So prvi pokazatelj vašega uspeha, saj vaše odločitve vedno podpirajo vaša srčna prepričanja in ne logična. 

Če, recimo verjamete, da vas bodo moški razočarali, vas tudi bodo, saj boste iskale moške, ki bodo to opravičili.

Kaj pomeni biti ženska v današnjem času?

Če verjamete, da nikoli ne boste imele dovolj denarja, boste vedno na suhem, in nenazadnje, če verjamete, da ne boste shujšale, tudi ne boste. Tudi če se sliši čudno, je tako, vaše misli imajo raje prav, kot pa da bi bile srečne. Mogoče se tega ne zavedate, ampak ko resnično ne verjamete, da vam bo uspelo, boste poražene, še preden boste karkoli začele. Ko večina od nas vidi, da se uspeh uresničuje, ga sabotiramo, ker se ne sklada s tem, kar pričakujejo naši možgani.

Stvar uničimo, še preden nam sploh lahko spodleti.

Če bi rade zvedele, kakšna so vaša prepričanja, je vse, kar morate narediti, da pogledate, kakšno življenje živite danes. Prepoznavanje vaših osnovnih čustev je odločilno pri spreminjanju starih vzorcev. Vzorci se oblikujejo v otroških letih, ko se učimo obnašanja od svojih staršev. Če ste odrasle v okolju, polnem jeze, kjer so se vaša čustva marinirala v jezi, je vaše osnovno čustvo jeza. Čez čas je vaše telo postalo zasvojeno ali, bolje rečeno mu je postalo ugodno ob jezi in nepravilno delovanje hoče zdaj, ko ste odrasle ponovno vzpostaviti to čustveno atmosfero, čeprav vaše logično razmišljanje ve, da to ni zdravo.