ZAČNITE ČIM PREJ URESNIČEVATI SVOJE ŽELJE

Življenje lahko izboljšate, če začnete uresničevati svoje želje
Življenje lahko izboljšate, če začnete uresničevati svoje želje

Življenje lahko izboljšate, če začnete uresničevati svoje želje

Predviden čas branja 4 minute

Življenje boste najhitreje spremenili, če boste takoj začeli uresničevati svoje želje. Če se osredotočate samo na minule probleme in jih nenehno premlevate, ne da bi se zavedali, kaj želite doseči, boste v življenju le malo spremenili, poleg tega pa bodo minila leta in leta. Tisto, na kar ste pozorni, se posvečuje; to velja tako za pozitivne kot negativne izkušnje. Zato je tako pomembno, da točno določite, kaj želite, ter začnete to tudi uresničevati. Ko začnete uresničevati svoje želje in cilje, priplavajo na površje vsa prepričanja, ki vas omejujejo, in negativni miselni vzorci, zaradi katerih do zdaj niste mogli doseči želenega.

Ko začnete udejanjiti svoje želje, se deloma seveda približate cilju; toda ko začutite, da ste se začeli vesti drugače, svobodneje ali pa da ste dosegli velik uspeh, si zelo pogosto sami začnete postavljati ovire. Blokade, ki jih ne razrešite, so kot zaskočna ključavnica, ki skoči nazaj na svoje mesto, potem ko že sežete do cilja. In priložnost je zapravljena. V odločilnih trenutkih vas premaga strah. Ko pozneje pogledate nazaj, obžalujete, da niste storili tistega, kar ste nameravali.

Zavedati se morate tudi, da bo vaš razum upravičil vsako vašo odločitev, tudi tako, ki vas omejuje in s katero spodkopljete zastavljene cilje. Naloga razuma je osmislil stvari, zato je razumljivo, da jih tudi opraviči, tudi takrat, ko so razlogi zanje nepopolni ali celo napačni. Vaš um je najmočnejši in najbolj ustvarjalen takrat, ko se nekaj odločite in pri tem vztrajate.

Če ne boste aktivirali tega potenciala, boste obtičali na mestu. Odločanje izraža vašo osebno moč ter kaže, da sami vodite svoje življenje. Moč odločanja je pravzaprav osebna moč. Osebno močni ljudje se znajo odločati ter svoje odločitve tudi uresničijo. Omahljivci, ki nikakor ne morejo urediti svojega življenja, pa imajo le skromno osebno moč, ali pa je sploh nimajo; niso se sposobni odločati, zato jih življenje potiska sem in tja.

Če pa se ne znate odločati, izročate moč nad sabo nekomu drugemu, le ta drugi je najpogosteje človek, ki mu odločanje ne dela težav. Če hočete v življenju napredovati, morate predreti nevidne stene, ki jih postavlja strah. Ne glede na to, kakšne spremembe želite doseči, vedno se morate soočiti s svojimi strahovi. In ko jih premagate, na lepem nimajo  več oči nad vami, vi pa se sprašujete, zakaj ste se jim tako dolgo podrejali. 

Vaša prva naloga je torej, da si ogledate svoje življenje, vidite kaj natančno bi radi spremenili, nato pa se nepreklicno odločite, da se boste podali v tej smeri. Velika skrivnost uspešnega in srečnega življenja je; delajte, kar vas veseli, ali vsaj, kar vas zanima. Če niste prav prepričani, v čem uživate, razmislite, kaj v vašem življenju se vam zdi pomembno in kaj vas navdušuje. Če imate radi svoje delo in uživate v njem, boste izpolnjeni in srečni do konca življenja. 

Preberite tudi ALI STE SPOSOBNI BITI ČUSTVENO NAKLONJENI? in SPADATE MED ŽENSKE, KI UŽIVAJO KO SO SAME S SABO?