VERONIKA JE OBUPANA, SAJ HČI GOJI VELIKE ZAMERE

Bralka Veronika je obupana, saj hči zaradi neljubega dogodka goji velike zamere
Bralka Veronika je obupana, saj hči zaradi neljubega dogodka goji velike zamere

Bralka Veronika je obupana, saj hči zaradi neljubega dogodka goji velike zamere

Predviden čas branja: 3 minute

Na vas se obračam, ker imamo v družini v zadnjem času večje težave. Hči si je pred nekaj meseci zamislila, da bi potrebovala kredit in da bi bila edina rešitev hipoteka na našo družinsko hišo.  Z možem sva to hišo sezidala z lastnimi rokami in nimava nobenih kreditov, saj sva proti takšnemu načinu delovanja. Hčerki sva skupaj povedala, da se ne strinjava z njeno morebitno odločitvijo, oziroma, da ji pri tem žal ne moreva priskočiti na pomoč, saj ne želiva kreditov.

V trenutku se je prelevila v drugo osebo, kot jo poznava in se začela s povzdignjenim glasom spravljati na naju in naju napadati.

Bralka Veronika je obupana, saj hči zaradi neljubega dogodka goji velike zam

Obtožila naju je, da gledava samo nase in da nisva pripravljena pomagati, kar sploh ni res. Tako je vzrojila, da ji sploh nisva uspela razložiti, da bi ji nekaj denarja lahko podarila, samo ne kredit. Odvihrala je skozi vrata in kar je najhuje, že tri mesece je ni blizu, prav tako tudi vnukov, ki jih močno pogrešava. Kaj naj storiva? Veronika

Nasvet bralki

Spoštovana obupana bralka, popolnoma razumem vašo stisko in tudi vajin negativni odgovor. Vendar se gre za vajino varnost v prihodnosti in vajin občutek, da imata vse urejeno, zato je glede na vajin način delovanja nekako logično, da se z njenim predlogom nista strinjala in se tudi v prihodnje ne moreta strinjati, saj bi s tem sebi povzročila strahove, dvome in morda celo konflikte. Čeprav vama je rekla, da bi redno plačevala, to ni nikakršna garancijo saj to banke ob par neplačanih obrokov ne zanima.

Bralka Veronika je obupana, saj hči zaradi neljubega dogodka goji velike zamere

Skušajta se dogovoriti s hčerko za sestanek in ji predstavita vajina stališča, da jih bo bolj razumela.

Povejta ji tudi, da sta ji pripravljan nuditi podporo in pomoč, vendar se kredita žal preveč bojita, zato tudi stojita za svojimi besedami in dejanji. Razložita ji tudi, da želita še naprej z njo in njeno družino ohraniti lepe odnose, ter da vaju ta umik boli in vaju je močno prizadel. Tudi glede vnukov njen korak ni najbolj pošten saj pri vsej tej zgodbi oni niso popolnoma nič krivi za nastalo situacijo in posledični konflikt, ki je nastal med vami, ker sta jo zavrnila. Skušajta ji ponuditi kakšno drugo rešitev, ki je v vajini moči, da ji olajšata njeno situacijo, oziroma življenje. Skušajte v miru in harmoniji poiskati skupno pot.

Pripravljeno za Govori.se