BRALKA MAŠA SE NE MORE ODLOČITI ALI IZBRATI KARIERO ALI LJUBEZEN?

Bralka Maša je v precepu ali naj izbere kariero v tujini ali ljubezen?
Bralka Maša je v precepu ali naj izbere kariero v tujini ali ljubezen?

Bralka Maša je v precepu ali naj izbere kariero v tujini ali ljubezen?

Predviden čas branja: 3 minutes

V razmerju sem že dve leti in pred kratkim se mi je naključno pojavila možnost dela v tujini, in sicer v Ameriki. Najprej sem bila ob tej novici najbolj srečen človek, potem sem se pa v trenutku spomnila, da to pomeni, da bova s partnerjem, s katerim se odlično razumeva veliko časa ločena. Pojavil se mi je strah, začela sem dvomiti v vse skupaj. Ko sem se s partnerjem pogovorila, mi je rekel, naj izkoristim priložnost in grem, da bo čakal name, ter da bo najina ljubezen zagotovo preživela.

Vse lepo in prav, ampak pomislila sem, da mu moj odhod celo ustreza, da je nad njim tako navdušen.

Res je, da tukaj iz dneva v dan tonem v slabo voljo, saj nikakor ne najdem redne zaposlitve, zato je vse skupaj zame še težje. Skrbi me tudi, kako se bom znašla v tuji državi, skratka, toliko dvomim, da se že bojim sama sebe, čas za odločitev, oditi ali ne, pa se počasi izteka. Magdalena, kaj mi svetujete?
Maša

Bralka Maša je v precepu ali naj izbere kariero v tujini ali ljubezen?

Nasvet bralki

Spoštovana Maša, torej, odprla se vam je nova priložnost, nova prelomnica in hkrati morda vstopnica v bolj uspešno poslovno in finančno področje. Tujina ni vedno beg, je lahko tudi odlična priložnost za osebo, da se razvije in pridobi številne izkušnje. Ste pomislila, da bi vaš partner rad da ste srečni in uspešni, zato se mu zdi odhod v tujino dobra možnost, ne pa iz razloga, da bi se vas znebil. Za nekatere ljudi je selitev v tujino avantura, o kateri še dolgo sanjajo, za druge pa selitev in delo v tujini predstavlja nočno moro, saj so preveč navezani na domače zavetje in določene svoje vzorce.

Bralka Maša je v precepu ali naj izbere kariero v tujini ali ljubezen?

Razmislite najprej, v katero skupino sodite vi, in se najprej vprašajte, če bi se, če bi bili samski odločili sprejeti to delo in odpotovati, ali ne.

Če je vaš odgovor pozitiven, potem s partnerjem čim prej rešite še preostale napetosti in se poskusite z njim dogovoriti, da vas, ko boste šli tudi kdaj obišče. Poleg tega živimo v času, ko je komunikacija z oddaljeno osebo najmanjši problem, zato nikar ne imejte občutka, da se bosta, če sprejmete delo popolnoma oddaljila ali uničila vajino razmerje.

Ste pomislili, da lahko ta prelomnica vajino razmerje morda celo utrdi in mu doda kanček zrelosti, potrebne za odločitve v prihodnosti. Predvsem pa postavite sebe na prvo mesto in razmislite, ali ta odhod res pomeni konec vsega, ali je to morda vaš nov začetek in izboljšanje situacije na poslovno finančnem področju.

Pripravljeno za Govori.se