VAS OBKROŽAJO NASILNI LJUDJE, KI SE UPIRAJO AVTORITETI?

Nasilni posamezniki, ki se upirajo avtoriteti so lahko zelo nevarni
Nasilni posamezniki, ki se upirajo avtoriteti so lahko zelo nevarni

Nasilni posamezniki, ki se upirajo avtoriteti so lahko zelo nevarni

Predviden čas branja: 4 minutes

Ti ljudje so lahko zelo nevarni. Upirajo se avtoriteti in vsemu, kar je s tem pojmom povezano. Svojo jezo usmerjajo v pasivno obnašanje ter zavirajo druge. Zelo težko jih je odkriti. Drugi se ob stikih z njimi pogosto počutijo zelo zagrenjeni, pa ne vedo zakaj. Ko odrastemo, smo soočeni z omejitvami, ki so običajne in nujne. Ljudi s tem vzorcem obnašanja pa so zelo močno nadzirali, zato so se naučili nadzirati druge brez neposrednega soočenja. Ljubijo vznemirjenje in neposlušnosti. Včasih jim je vseeno, ali zmagajo ali zgubijo, glavno da njihov nasprotnik izgublja še bolj od njih.

Igrice zmagam – zgubiš so jim zelo pri srcu.

Uporabljajo izgovore, kot je; Nisem kriv da je šlo po zlu; ti si kriv. Pogosto se obnašajo nebogljeno videti je, da ne razumejo še tako preprostih stvari. Večino nalog opravijo z zamudo ali pa sploh ne. Kadar jih kdo zbada, se začnejo prepirati. V zakulisnem in opravljivem početju so pogosto tako prepričljivi, da jim skoraj vsakdo nasede. Tako se občasno obnaša večina ljudi. Vendar če takšno obnašanje človeku pride v navado, moramo biti z njim zelo previdni.

Nasilni posamezniki, ki se upirajo avtoriteti so lahko zelo nevarni

Nekateri pasivno nasilni ljudje imajo tudi kriminalne vzgibe.

Tem ljudem se zdi adrenalinska vožnja ali pa vožnja pod vplivom alkohola celo razburljiva in tudi izmažejo se. Zato se začnejo na cesti še drzneje obnašati, saj potrebujejo čedalje več nevarnosti, da bi pomirili svojo hazardersko žilico. Pogosti so Izbruhi togot, ki naj bi pomagali obvladati občutke strahu, nemoči in razočaranja. Otroku tak izbruh pomaga, da se vrne v ravnotežje. Če je človek kot otrok z izbruhi dosegel svoje, se takšno vedenje nadaljuje še v odraslo dobo.

Ker želijo z izbruhi togote pritegniti pozornost, jim je ne namenite. Dajte jim čas, da se pomirijo in obvladajo. So tudi zelo maščevalni, jemljejo in poskrbijo, da ljudje, ki so se do njih neprimerno vedli, za svoje grehe plačajo. So izjemno zamerljivi in se počutijo izigrane ali zapostavljene. Njihove zamere se lahko vlečejo leta in s tem zapravljajo čas in energijo.

Nekateri nikoli ne odpustijo drugim in do smrti kujejo zaroto.

Nasilni posamezniki, ki se upirajo avtoriteti so lahko zelo nevarni

So tudi veliki sadisti, ki vas bodo z užitkom opomnili na vsako napako, ki ste jo napravili, pri tem pa iz miši naredili slona. Najmočneje se počutijo, kadar ponižujejo druge. Z veseljem vas bodo kritizirali pred ostalimi večje je občinstvo, bolj so zadovoljni. Njihovo vedenje je zlobno in maščevalno. Medtem, ko se vam bodo smehljali v obraz, vas bodo zabodli v hrbet. Večino dela opravijo brez vaše vednosti. Če jim zaupate zaupne informacije, bodo vaše zaupanje zlorabili, to storijo zato, da bi vas dobili v oblast in vas prehiteli. Ko jih okolica razkrinka lahko postanejo zelo osamljeni ljudje.

So ljudje, ki obljubljajo, a svoje obljube redkokdaj izpolnijo. Zavirajo tudi delo, saj imajo v rokah ključne informacije, potrebne za opravljanje nalog. Tega se zavedajo in hočejo, da vam ne uspe. Vse bo storili, da bi zmagali oni, ne vi. Njihovi nepošteni nameni se ponavadi razkrijejo šele, ko je vsega konec. Njihovi napadi so lahko nevarni, ker so tako zahrbtni, da se nimamo česa vnaprej pripraviti. Zelo radi igrajo primadone. Pričakujejo, da se boste do njih vedli, kot, da so nekaj več. Druge poskušajo prepričati, da so nepogrešljivi. Vztrajni so, zviti in radi postavljajo ultimate. Ne glede nato, kako se delajo očarljive in pametne, jih nikdar ne spustite z očesa in si zavarujte hrbet.