TAMARA JE OBUPANA, SAJ SE SOSEDJE PREVEČ VTIKAJO V NJENO DRUŽINO

Bralka Tamara je obupana, saj se sosedje ves čas vtikajo v njeno družino, še posebej v sina

Bralka Tamara je obupana, saj se sosedje ves čas vtikajo v njeno družino, še posebej v sina

Predviden čas branja: 3 minutes

Imamo težavo, v katero je vpletena vsa družina. Sin se je pred nekaj leti ločil in nekaj časa je bil samski. Takrat je cela vas govorila, da bog ve, kakšen je, kaj ji je naredil in zakaj je še vedno samski. Sedaj je nekaj mesecev nazaj začel razmerje in pripeljal izbranko tudi k hiši. To je ženska, ki je 20 let starejša od njega, kar mene, če jo ima rad in ona njega ne moti.

Ko sem jo spoznala, tudi deluje mladostna in energična, nikoli ne bi ocenila, da je toliko stara. Poleg tega je pridna in spoštljiva.

Bralka Tamara je obupana, saj se sosedje ves čas vtikajo v njeno družino, še posebej v sina

Sedaj se povsod šušlja, da ima moj sin žensko, ki bi mu lahko bila mama. Tudi mene so na vasi začeli postrani gledati in se mi posmihati, ena soseda mi je celo direktno rekla, kako lahko to dovolim v svoji hiši. Kako le, tako da ga imam rada in mu privoščim srečo. Kaj naj naredim, saj ne želim ostati na vasi izolirana? Tamara

Nasvet za bralko

Vaša težava je nekoliko bolj izrazita, saj bivate na podeželju. V mestu so takšne situacije nekaj popolnoma vsakdanjega in se ljudje vanje običajno ne vpletajo. V okolju kjer živite, pa je vsaka sprememba nova tarča za obrekovalce in ljudje si dovolijo vpletanje v posameznika, ki nato seveda proti množici postane šibkejši člen, kot je to vaš sin, ali vi. Verjetno sosedje se sprašujejo, kaj vaš sin vidi v ali na starejši ženski, sin pa vam je razložil, da ima zraven sebe damo, ki ve, kaj hoče in česa ne, ki ga popelje v višave od kulinarike, razgledanosti na različnih področjih, med katere spada tudi spolnost.

Poleg tega sama pravite, da je njegova nova partnerka videti naravnost odlično.

Bralka Tamara je obupana, saj se sosedje ves čas vtikajo v njeno družino, še posebej v sina

Spoštujem vaše strinjanje z njegovimi željami, ter vaše razumevanje. Vsega skupaj pa seveda ne razumejo vaši sosedje, ki se ves čas sprašujejo, kako se lahko vi s tem razmerjem strinjate, ter kako ste lahko do njegove starejše izbranke celo prijazni. Menim, da boste morali, v kolikor se želite razbremeniti svojim sosedam, ali vsak kakšni, ki zna prenašati novice naprej razložiti, da ljubezen ne pozna meja, ne pravil, niti ne upošteva starosti, enostavno se zgodi.

Razložite jim tudi, da ste srečna, da je vaš sin končno našel izbranko, ki ga dopolnjuje in ob kateri dobesedno žari. Razložite jim tudi, da vas njihovo mnenje v bistvu ne zanima, prav tako njihovo mnenje ne zanima vašega sina. Morda je celotna zgodba povod, da nekaterim ljudem na vljuden način poveste, da imate svoje življenje in prav tako vaš sin.

Pripravljeno za Govori.se