STE SPOSOBNI BITI Z VSEM SRCEM IN DUŠO PRI STVARI?

Bodite z vsem srcem in dušo pri stvariv
unsplash.com

Bodite z vsem srcem in dušo pri stvari

Predviden čas branja 4 minute

Ni pomembno, ali prodajate vroče hrenovke ali delate v velikem podjetju, če boste svoje delo opravljali z dušo in srcem, boste uspešnejši in bolj boste uživali v njem. Poglobili boste odnose in okrepili povezanost z drugimi ljudmi, izostrili svojo koncentracijo in razblinili srce. To lastnost je težko opredeliti. Pravzaprav je lažje opisati njeno pomanjkanje. V hipu prepoznamo razliko med človekom, ki je z dušo in srcem pri stvari, in takšnim, ki ni. Oseba, ki se vsake stvari lozi z dušo in srcem, je karizmatična in plemenita ljudi privlači s svojo energijo. Vendar ni nujno, da se takšen človek zanima za druge in je razumevajoč, čeprav je tudi to mogoče.

V tem primeru gre bolj za zbranost v sebi, zadovoljstvo s samim seboj in popolno predanost v trenutku.

Kadar smo z dušo in srcem pri stvari, ljudje čutijo, da smo res z njimi. V mislih ne blodimo nekje drugje, temveč smo osredotočeni na trenutno dogajanje in zbrano poslušamo, kar nam kdo govori. Vsa naša energija je usmerjena na osebo, s katero se pogovarjamo. Stres občutimo zato, ker smo v mislih na več krajih hkrati. Delamo eno, vendar premišljujemo o drugih opravkih. Motijo nas lastne misli, skrbi in vznemirjenje.

Kadar smo z dušo in srcem pri stvari, ublažimo stres, saj pritegnemo um v sedanji trenutek, popolnoma smo osredotočeni na nalogo, s katero se ukvarjamo.

Bodite z vsem srcem in dušo pri stvari

S skoraj popolno zbranostjo začnemo delovati v optimalnem mentalnem ritmu. Čeprav delamo bolj živahno in učinkovito, smo mirnejši in bolj sproščeni. Ob delu uživamo, kar zmanjšuje stres. Kadar premišljujemo o treh ali štirih rečeh hkrati, je um preveč zaposlen in naše misli so preveč razpršene, da bi doživeli resnično zadovoljstvo. Kadar pa smo osredotočeni, kadar smo z dušo in srcem pri stvari in sodelujemo, svet zaživi.

Čisto vsakdanje doživljanje vidimo v novi luči. Pogosto se nam zazdijo nekaj čisto posebnega.  Pomislite na svoje konjičke. Na primer pospravljanje avtomobila ni posebno živahno opravilo. Toda če smo z dušo in srcem pri stvari, te in mnoge druge dejavnosti zaživijo, postanejo naravni vir zadovoljstva.

Kadar smo z dušo in srcem pri stvari, lahko postane še tako dolgočasen trenutek najbolj zanimiv del življenja.

Kadar se z dušo in srcem posvečamo ljudem, jih vleče k nam. Ob nas se sprostijo in postanejo umirjeni. Uživajo v naši  družbi, saj občutijo našo iskrenost. Kadar so z nami, se počutijo pomembni. Radi sodelujejo z nami in se veselijo našega uspeha. S takšnimi ljudmi ni težko sodelovati. Spoštujejo naše meje in želje ter nam prisluhnejo. Kadar se posvetimo z dušo in srcem, postane vsako sodelovanje zanimivejše, saj je vsak pogovor možni vir veselja.

Bodite z vsem srcem in dušo pri stvari

Kadar pa nismo s srcem pri stvari, vsega tega ni.

Z ljudmi se družimo iz navade, takšni medsebojni stiki pa so brez življenja in dolgočasni. Včasih koga srečamo in pomislimo; Na tem človeku je nekaj posebnega. Ne moremo določiti kaj to je, vendar nekaj je. Tisto nekaj je navadno navdušenje, ki ga izžareva. Če bi tudi sami radi postali takšni, morate najprej doumeti, kaj to pomeni. Potrudite se, da v mislih ne boste blodili. Kadar ste s kom, bodite res z njim. Posvetite se mu z dušo in srcem. Kadar bo vaš um zablodil, nežno obrnite pozornost nazaj k stvari. Kadar se s čim ukvarjate, ne mislite na nič drugega. Poskusite biti bolj zbrani. Takšno vedenje pojmujte kot cilj, vreden truda, in pojavilo se bo v vašem življenju.