SKRBI NISO ŠE NIKOLI REŠILE NOBENE TEŽAVE

Skrbi se nas dotikajo na vsakem koraku, vendar naših težav z njimi ne rešimo
Skrbi se nas dotikajo na vsakem koraku, vendar naših težav z njimi ne rešimo

Skrbi se nas dotikajo na vsakem koraku, vendar naših težav z njimi ne rešimo

Predviden čas branja: 4 minute

Vsi imamo skrbi. Veliko teh skrbi je kratkotrajnih in se brez težav razblinijo. Toda, če skrbi vztrajajo, nas lahko oropajo vitalnosti, navdušenja in energije ter povzročijo telesni in umski zlom. Kronična zaskrbljenost je vzrok številnih bolezni, kot so astma, alergija, težave s srcem, visok krvni tlak in še veliko drugih. Zaskrbljen um je zmeden, razcepljen, brezciljno razmišlja o marsičem, kar ni resnično.

Skrbi lahko preženemo tako, da izurimo svoj um v osredotočanju na harmonijo, mir, lepoto, pravilnem delovanju, ljubezni in razumevanju, tako da zamenjamo negativne misli s konstruktivnimi.

Skrbi se nas dotikajo na vsakem koraku, vendar naših težav z njimi ne rešimo

Skrbi spremenijo svetlobo v našem življenju v temo. Temo lahko preženemo samo tako, da prižgemo luč. Svetloba prežene temo, kot sonce prežene meglice. Ko nas tarejo skrbi, moramo samo prižgati luč v svojem umu. Moramo se opomniti, da smo dovolj močni, da premagamo težave, zaradi katerih nas skrbi. Spet moramo najti vero vase. Naučiti se moramo premagati svoje skrbi in jih podržati v svetlobi razuma, jih secirati in razrezati na majhne kose, nato pa se vprašati, če so resnične. Od kod prihajajo? Ali imajo moč? Ali se za njimi kaj skriva? O njih moramo razumno razmisliti. Tako se bodo razblinile in ugotovili bomo, da so samo sence v naših mislih, varljive in lažne.

Niso resničnost, samo sence.

Senca nima moči in ker je skrb senca v naših mislih, ni resnična, ni zasnovana na nobenem načelu, v njej ni resnice. Torej nimamo nobenega razloga, da nas skrbi za sence, ki niso resnične. Skrbi moramo zamenjati s pozitivnimi mislimi in te misli vedno znova ponavljati, dokler um ne ugleda resnice, ki nas osvobodi in nam pomaga oditi naprej. To terja nekaj truda, toda ni nemogoče.

Moramo biti odločni in si govoriti: Premagal bom skrbi; Soočil se bom z njimi. Nič drugega niso kot senca v mojem umu, ne bom podlegel sencam. Nikoli se ne bomo popolnoma osvobodili skrbi, lahko pa zmanjšamo njihove negativne učinke in spremenimo skrbi v pozitivna dejanja, zaradi katerih bomo srečnejši in ki bodo obogatila naše življenje.

Skrbi se nas dotikajo na vsakem koraku, vendar naših težav z njimi ne rešimo

Skrbi niso rešile še nobene težave.

Če bi energijo, ki jo porabimo usmerili v konstruktivne pristope k reševanju svoje negotovosti, namesto da tuhtamo o njej, bi premagali strah in bojazni ter ni bili srečnejši in bolj zdravi. Preprosto je nekomu reči, naj si preneha delati skrbi, toda to udejanjiti je nekaj popolnoma drugega.

Koristni nasveti, ki pogosto pomagajo

Ko smo soočeni  s težavo, ki nas skrbi, ne premlevajmo kar naprej o njej. Soočimo se z njo enkrat za vselej in se odločimo. Razlog za večino skrbi je neodločnost. Ko se odločimo, se moramo odločitve držati. Ne bo vedno pravilna, toda vsako pozitivno dejanje je ponavadi boljše kot nedelovanje. Napačno bi bilo pričakovati, da nikoli ne boste naredili napake. Določite, kje se končajo misli in kje se začnejo skrbi. Ne pozabite, zaskrbljenost ni enaka razmišljanju. Jasno razmišljanje je konstruktivno. Skrb je destruktivna. Če lahko nekaj storimo za razrešitev težave, ki nas žre, ne oklevajmo. Ukreniti moramo vse, da bi jo premagali in da nam ne bo več povzročala skrbi.