SANJE IMAJO RAZLIČEN POMEN

Kakšne so vaše najpogostejše sanje?
Kakšne so vaše najpogostejše sanje?

Kakšne so vaše najpogostejše sanje?

Predviden čas branja 4 minute

Zakaj so nekatere sanje tako izjemne, da se trdno zasidrajo v našem spominu in nas kar naprej begajo, včasih celo leta dolgo? Malokdo pripoveduje o sanjah, v katerih podoživlja vsakodnevna doživetja, a tudi če se odločimo za delo s takšnim materialom, hitro ugotovimo, da se pomembno poročilo skriva prav v vsakih sanjah in da so vsake na videz še tako nepomembne sanje enako pomembne kot tiste bolj impresivne, o katerih radi pripovedujemo drugim. Ljudje, ki se odločijo za raziskovanje sanj, to zelo hitro ugotovijo. Nekatere pritegne radovednost, nekakšen impulz, drugi se zavedajo, da so v njihovem življenju stvari, zaradi katerih niso povsem sproščeni, čeprav morda ne vedo čisto natančno, zakaj.

Razlog, ki te ljudi pripelje k raziskovanju sanj, ni pomemben, pomembno pa je, da jih bodo njihove sanje prej ali slej pripeljale do njihove ranljive tečke. Vsakdo ima svojo rano, ki je dediščina človeške določenosti. To, česar ne vidimo, je, kako močno lahko ta stara rana določa naše sedanje življenje, vpliva na naše odločitve in po nepotrebnem omejuje naša doživetja.

Kakšne so vaše najpogostejše sanje?

Ko ljudje ugotovijo, da so lahko njihova najbolj sramotna občutja cenjena in sprejeta, občutijo manjšo potrebo po običajnem zanikanju in pretvarjanju. Očitno ranljivost potem začenjajo prepoznavati kot veliko moč. Če hočemo to rano odkriti, pa tudi če samo samim sebi, je potreben pogum, vendar je to prvi korak, da pridobimo moč, ki jo prinaša naše delo. Pogosto vodi k občutkom olajšanja in razbremenitve, k občutju notranje širine in lahkotnosti, ki je prej nismo bili navajeni.

Moraste sanje, te izrazite ali strašne sanje, ki so nam vsem znane, se ponavadi pojavijo, ko se nam kej zalomi. In ker nas dobesedno vržejo iz spanca, je njihova naloga, da nas spodbudijo in da vidimo, kaj gre narobe. Predhodnica more so pogosto številni komaj zaznavni znaki v stanju budnosti ali v drugih sanjah, pa jih nismo prepoznali ali smo jih namenoma prezrli.

Mora je namreč simbolično sporočilo, zato jo moramo razumeti in vzeti resno. Ker se nam v tovrstnih sanjah razkrijejo naši najhujši strahovi, lahko za seboj pustijo občutek groze. Moraste sanje simbolično prikazujejo nekaj, kar se je že zgodilo. Preroške sanje, na eni ravni so lahko zaradi tovrstnih sanj naši občutki zmedeni, kot da bi to že doživeli, se zlasti kadar povsem banalni dogodki odražajo to, kar se je prej zgodilo v sanjah. Včasih nas take sanje spravijo iz tira. Morda je to stanje posebne občutljivosti močno predvsem, kadar naš zavedni um nima nadzora.

Kakšne so vaše najpogostejše sanje?

Simbolične sanje so predmet brezmejne privlačnosti in so izrazito ustvarjalen izraz, način, kako cenimo nekaj prezrtega ali samoumevnega. Simbol vedno predstavlja veliko več, kot je videti na prvi pogled, in nas nagovarja na nagonski način. Take sanje so lahko lepe in grozne, v vsakem primeru pa ostanejo z nami in nas privlačijo. Morda jih ne razumemo, čutimo pa, da so pomembne. Moramo se naučiti uživati v simbolih in jim najti mesto v stanju budnosti.

Preberite OGNJENA ZNAMENJA, IZKORISTITE SVOJE PREDNOSTI in ŽENSKE, POSKRBITE ZA KVALITETNE ODNOSE