SAMI SE ODLOČITE, KAJ ZA VAS POMENI USPEH

Kaj za vas pomeni uspeh?
Kaj za vas pomeni uspeh?

Kaj za vas pomeni uspeh?

Predviden čas branja 4 minute

Uspeh je nekaj, kar mora vsak opredeliti sam. Moramo biti pogumni in se znati distancirati od tega, kar pravijo drugi. Oblikovati moramo lastno razumevanje o tem, kaj je uspeh. Uspeh je doseči cilj, ki ga je vredno doseči, in hkrati postati nekaj, kar je vredno postati. Vsi smo že slišali za na videz  izjemno uspešne ljudi, ki so hkrati trpeli za najglobljim notranjim obupom, ki si ga lahko predstavljate. V življenju so izkusili ogromen uspeh in uživali so spoštovanje in občudovanje po vsem svetu.

Toda v sebi so bili mnogi zelo nesrečni.

Eden od razlogov je ta, da se ljudje ne moremo nehati primerjati z drugimi. Vedno se najde nekdo, ki mu je uspelo še več. Opustite primerjanje in se osredotočite na svoj uspeh. Že ta mala sprememba vam lahko zelo pomaga. Da bi ostali na pravi vam ponujamo nekaj predlogov za razmislek.

Kaj za vas pomeni uspeh?

SREČA = USPEH

Kaj pravite na to enačbo? Ljudje postanejo srečni, ko imajo vse, kar si želijo. Le česa drugega bi si lahko še sploh želeli. Verjetno je bilo v preteklih časih, ko ni bilo treba pridobiti toliko gmotnih stvari, lažje dobiti, kar smo želeli. Za nekatere imajo družbene vrednote prednost pred posameznikovimi, bi veliko ljudi, čeprav morda ne vsi, reklo, da sreča pomeni imeti toliko denarja, da lahko počneš, kar hočeš. Morda celo toliko denarja, da si lahko privoščiš biti iskren do kogar koli želiš.

DENAR = SREČA

Denar nikakor ni isto kot uspeh in sreča. To, da postanemo bajno bogati, ne prinese sreče. Ne. Z denarjem je ne moremo kupiti. Po drugi strani pa si z revščino ne moremo kupiti ničesar. Velikokrat smo poslušali, da denar ne osrečuje. Vendar so za to trditev različna mnenja. Če nimate ničesar, postanete srečnejši, če dobite denar, vendar to velja le do neke stopnje. Zdi se, da kopičenje denarja ni zagotovilo za srečo, kot bi si morda mislili. Imeti ogromno bogastvo preprosto pomeni, da lahko še več izgubite. 

POROKA = SREČA

Poroka osrečuje ljudi. Če ne bi bilo tako, se skoraj nihče ne bi poročil. Na začetku so poročeni vedno srečnejši od neporočenih, stopnja sreče pa ne ostane enaka vse življenje. Po poroki se življenje ustali in šele po nekaj letih je nesreča ali sreča spet na isti ravni kot prej. To pomeni, da prvih nekaj let ni tako slabih. V zakonu so najsrečnejši tisti, za katere lahko rečemo, da je njihov partner hkrati tudi njihov najboljši prijatelj in zaupnik. Take zakonske zveze trajajo najdlje in da se v njih ljudje najbolje počutijo. To ni slaba opredelitev uspeha. Glede na njo vas verjetno čaka dolg zakon.

Kaj za vas pomeni uspeh?

Doseganje finančne neodvisnosti do konca življenja je verjetno dolgoročni cilj večine ljudi.

Toda uspeh zahteva nenehno delo. Uspeha si ne moremo lastiti, ampak ga na neki način začasno najamemo. Najemnina, ki jo plačujemo, se zaračuna  vsak dan. To lahko potrdijo tistim ki so v življenju nekaj dosegli. Opredelite svojo predstavo o uspehu. Razmislite o tem, ali želite občutek ali viden rezultat.

Če ste izbrali prvo, je to občutek sreče, varnosti, energija, radost, svoboda, mir. Občutek, da delate dobro? Občutek, da pomagate drugim? Uspeh je lahko povezan tudi z telesnim zdravjem. Morda za to, kako se počutite zgolj duševno? Kakorkoli že, konec koncev gre pri uspehu za preprost, a vendar neoprijemljiv občutek dobrega počutja.

Preberite tudi ASTRO PROFIL ZNANIH: ANA KLAŠNJA in HOROSKOP: SPADATE MED NAJBOLJ IMPULZIVNA ZNAMENJA ZODIAKA?