ROJSTVO OSEBNEGA UMA

Svet pride do vas in je čudovit.
Svet pride do vas in je čudovit.

Svet pride do vas in je čudovit.

Predviden čas branja 4 minute

Že samo njegovo doživljanje je izjemno ganljivo, ko prodre globoko v vas. Vendar to ne pomeni, da je vse enako. Občutek vročine je drugačen od mraza, ker sta si različna. To ne pomeni, da je eno boljše od drugega. Samo občutek je drugačen. Če se vas nekdo nežno dotakne, je občutek povsem drugačen, kot če se zaleti v vas. Različne stvari doživljamo na različne načine. Vse ima svojo naravo. Vaša zavest se dejansko širi zaradi znanja, ki se steka vanjo. Z izkušnjami, ki jih doživljate, se učite in rastete.

Tako kot zaradi vsega, česar se naučite, postanete pametnejši, ste z vsako izkušnjo, ki jo doživite, modrejši. Dana vam je bila svobodna volja. To voljo lahko uporabite kot notranje roke, da odrinete misli in čustva, če se vam ne zdijo primerna. Zagotovo ste to že naredili. Ta upor je dejanje volje. Volja je prirojena moč, ki jo imate pravzaprav je moč, ki izhaja iz zavesti. Tako kot Sonce ostaja na svojem mestu v vesolju, vendar oddaja žarke, ki imajo veliko moč, tako tudi zavest ostaja pri svojem viru, vendar njeno zavedanje obžarja vse, na kar se osredotoča.

Svet pride do vas in je čudovit.

Čutite lahko moč koncentracije. To je dejansko osredotočena zavest. To je vir moči volje. Moč volje ima zelo pomembno vlogo pri razumevanju tega, kako se je um iz jasnosti sprevrgel v zmedo. Zagotovo ste opazili, da vaša zavest ni enako usmerjena na vse predmete, ki se prikazujejo v vašem umu. Nekaterim predmetom namenjate več pozornosti kot drugim. Če je bila vibracija predmeta prijetna ali neprijetna vam je bil všeč ali ne.

To je temelj nastanka osebnega uma; ugajanje in odpor. Dogaja se na zelo primarni ravni. V bistvu je odvisno od tega, ali ste vi tam notri sposobni izkusiti nekaj, kar vstopi, ne da bi v zvezi s tem kar koli storili razen tega, da dogodek  v celoti izkusite. To je zmožnost , da predmetom preprosto dovolimo, da prehajajo skozi nas.

Svet pride do vas in je čudovit.

V trenutku, ko se to zgodi, stvari, ki prehajajo skozi vaš um, niso več enake; ena izstopa od drugih. Samo svojo zvest ste morali osredotočiti nanjo. Vaša zavest je sila, vi pa to silo usmerjate v določen miselni predmet. Ko je sila zavesti osredotočena na miselni predmet, ta predmet ne more preiti skozi um kot drugi predmeti. Tako kot sončni vetrovi vplivajo na predmete, ki prehajajo skozi vesolje, tako je osredotočena zavest sila, ki vpliva na predmete, ki prehajajo skozi um.

Ko osredotočite zavest na določeno miselno obliko, ovirate zmožnost te oblike, da bi prešla skozi um. Že samo dejanje osredotočanja nanjo povzroči, da ostane v vašem umu. Ko želite v mislih računati, se osredotočite na številke, da ostanejo dovolj dolgo, da jih lahko obdelate. Pravzaprav se morate vedno, ko želite nekaj zadržati v mislih, na to osredotočiti, da preprost ne zbledi. Osredotočanje zavesti zamrzne oblike v umu, da ne gredo samo mimo. 

Preberite tudi NAREDITE KONEC NERGANJU IN PRITOŽEVANJU in OSEBNI RAZVOJ IN POTREBA PO LJUBEZNI