PRIHAJA OBDOBJE MERKURJA V ZNAMENJU RAKA

Obdobje Merkurja v znamenju raka prinaša poglobitve in občutljivost
Obdobje Merkurja v znamenju raka prinaša poglobitve in občutljivost

Obdobje Merkurja v znamenju raka prinaša poglobitve in občutljivost

Predviden čas branja: 4 minutes

Merkur se danes, 5. julija začne gibati v znamenju raka, kjer se bo nahajal do 19. julija, ko nadaljuje pot v znamenju leva. Postali boste občutljivi na kritiko, poleg tega se lahko prehitro odzovete, če vas izzovejo. S prekomernim laskanjem vas ne bo možno preslepiti, saj boste sposobni prebrati pravo resnico, kar izvira iz povečane intuicije. Na trenutke boste preveč subjektivni, zato vam lahko le jasne povratne informacije pomagajo pridobiti perspektivo. Razpoloženje in čustveni vtisi bodo oblikovali dojemanje. Težko vam bo sodelovati v pogovoru samo o dejstvih.

Usmerjeni boste v komunikacijo, ki odmeva na bolj osebni ravni.

Merkur v raku bo v ospredje postavil pogovor, umetnost, glasbo, literaturo in umetnost zdravljenja. Rak je vodno znamenje, zato lahko pričakujete, da se boste v obdobju ki prihaja borili s tem, kako izraziti svoja čustva. V kolikor boste govorili iz srca in uporabljali resnično perspektivo, lahko pričakujete pozitivno obdobje.

Obdobje Merkurja v znamenju raka prinaša poglobitve in občutljivost

Znamenje raka je ena izmed najbolj občutljivih postavitev za Merkur.

Vse komunikacijske interakcije postanejo nekoliko zaprte in manj komuniciramo, ker nobenih informacij ne jemljemo zares in porabimo več časa za razmišljanje o vsem na veliko globlji ravni. Zadeve bodo postale resne, kar je velika sprememba v primerjavi s časom, ko je bil Merkur v dvojčkih. Z veseljem boste stopili v stik s svojo čustveno platjo ter z domom in koreninami.

Bolj kot v preteklem obdobju se boste želeli družiti s svojimi najdražjimi in družinskimi člani, namesto da bi se usmerjali v nova prijateljstva. Uporabite to dodatno občutljivost, da se umaknete iz vrveža in se prilagodite svojemu ožjemu krogu. Pokažite malo več sočutja in poglejte, kako lahko tiste, ki so vam blizu najbolje podprete.

Obujanje preteklosti

Z veseljem boste obujali spomine na čase, ko ste bili mlajši, to je primeren čas, da razmislite o svojem otroštvu, da bi razumeli nekaj, kar zdaj preživljate, ali zacelili in obdelali morebitne čustvene rane. Če se začnejo kopičiti nerazrešena vprašanja vas lahko zagrabi panika. Sposobnost odpuščanja sebi in drugim lahko pomaga umiriti nemirne vode preteklosti.

Obdobje Merkurja v znamenju raka prinaša poglobitve in občutljivost

Sposobni boste izraziti globino katere koli izkušnje in ganljiva hrepenenja, ki jih imamo, da živimo, ljubimo in pripadamo.

Ko Merkur vstopi v sentimentalno znamenje raka, se njegovi ostri, logični robovi zmehčajo, kar vam ponuja priložnost, da bolj neposredno razumete in posredujete svoja čustva. Sedaj imate resnično priložnost, da se zbližate z drugimi, ker boste pripravljeni slišati in deliti stvari, ki so bolj osebne kot običajno. Merkur v raku vas spodbuja k razmišljanju in razpravljanju o stvareh, zaradi katerih se počutite najbolj ranljive, pomaga vam najti večje razumevanje v sebi in krepi vezi v vaših odnosih.

Merkurjevo delovanje v raku ne izbriše Merkurjeve običajne logike, ampak jo razširi tako, da vključuje instinkte in čustva ter informacije, ki jih ni mogoče ubesediti. Podarja vam povečano sposobnost pridobivanja potrebnih vpogledov iz virov, do katerih nimate vedno dostopa. Sedaj vam bo dovolj mar, da prenehate samo govoriti in začnete poslušati. Tudi tišina je lahko polna pomena.