PRENEHAJTE ČIM PREJ Z NERVOZNIM DELOVANJEM

Naučite se umiriti se in ne bodite ter ne delujte nervozni
Naučite se umiriti se in ne bodite ter ne delujte nervozni

Naučite se umiriti se in ne bodite ter ne delujte nervozni

Predviden čas branja: 4 minutes

Stanje umirjenosti je treba negovati. Naučite se iti skozi razne izkušnje, ne da bi se za en sam trenutek oddaljili od resničnega stanja živahne vedrine. Vse oblike vznemirjenosti energija zapravljajo in jih je treba opustiti, s čimer se bo vaše ravnovesje hitro zopet vzpostavilo. Enako velja za vse, kar razburja vaše misli in bega vašo zavest. Mogoče je doseči stanje, znotraj katerega vas ne bo nič motilo, možno je tudi nepretrgoma živeti v takšnem stanju, tudi ko se znajdete sredi gneče in hitenja.

Tega stanja ni mogoče doseči z omrtvičenjem vaše čutnosti, ker mojstrstvo nad silami življenja vedno pripelje do tega, da vaša čutnost postane še bolj subtilna in globoka, kot je bila prej.

Naučite se umiriti se in ne bodite ter ne delujte nervozni

Vi se potemtakem zavedate vsega, a vas nič ne zmoti. Harmonija vašega življenja potem postane tako globoka, jasna in močna, da vas disharmonije ne morejo več zmotiti. Da bi to umirjeno stanje dosegli, bodite vsak dan, če je mogoče dvakrat na dan, dvajset minut tiho. A ne bodite zgolj tiho, temveč skušajte občutiti živost in moč tega stanja tišine. To ni zgolj mir, ki bi si ga želeli, temveč mir, ki je istočasno miren in močan.

Predstava, da bi morali neutrudno in goreče delati, če hočemo odstraniti vse, kar nas vznemirja, je treba odstraniti, ker je res ravno nasprotno.

Um človeka, ki je nenehno v umirjenem stanju, bo naredil vsak dan veliko več od tistega, ki si na veliko prizadeva za karkoli; in kar je še boljše, človek umirjenega uma bo bolje delal in živel veliko dlje. Razlog za to je, da človek umirjenega uma ne le ohranja svojo moč in je ima zato več za vsakdanje ustvarjalno delo, temveč je istočasno tudi v stiku z globinami resničnega življenja; in od resničnega življenja ga ni močnejše sile.

Dobro znano dejstvo je, da vse vrste nervoz, tudi živčno pobitost, ustvarijo neharmonični tresljaji živčne sile nas samih; vse te živčne silen izhajajo iz možganskega centra oziroma središča. Zaradi tega se potem , ko se v možganskih centrih vzpostavi stanje popolnega miru in harmonije, tudi te vibracije umirijo in harmonizirajo. Posledica tega bo hitro olajšanje in vzpostavitev popolne harmonije vsepovsod v našem umu.

Naučite se umiriti se in ne bodite ter ne delujte nervozni

Z nervoznostjo zapravljamo enormno količino svoje energije, zato moramo, če želimo našo energijo ohraniti začeti takšne razmere odstranjevati.

Vibracijske razmere, te živčne sile se oblikujejo v prehajanju slednjih od možganov k hrbtenici, to pomeni v možganskem centru. Če želimo te tresljaje spremeniti, bi morali delovati na to središče. Kakršno je vibriranje živčne sile v možganih, takšno bo povsod v našem telesu. Zato je lahko razumeti, zakaj bo, ko se v centru v možganih vzpostavita mir in harmonija, posledično v celotnem telesu živčnost v trenutku izginila.

Ko se osredotočimo na center v možganih, bi naš cilj moral biti vtisniti stanje umirjenosti na takšen način, da bi se umirjenost lahko vzpostavila v globinah miselnih aktivnosti. To pomeni, da je treba vsak atom celotnega možganskega središča popolnoma umiriti. To pa dosežemo s tem, da se predhodno skoncentriramo z umirjenim globokim občutkom.