POT OD IDEJE K URESNIČITVI

Cilje si moramo zastavljati sami in nihče drug.
Cilje si moramo zastavljati sami in nihče drug.

Cilje si moramo zastavljati sami in nihče drug.

Predviden čas branja 4 minute

Biti morajo vaši in samo vaši ter taki, da bodo v skladu z vašo osebnostjo. Starši lahko otrokom pomagajo odkriti svoje talente in sposobnosti, tako da si bodo lažje izoblikovali želje in zastavili cilje. Toda pri slednji stvari jih nikakor ne smete usmerjati. Straši otrokom ne morejo določati, kaj bi v življenju radi počeli, prav tako kot prijatelj tega ne more povedati prijatelju, sodelavec ne sodelavcu.. Cilji posameznika se ponavadi skladajo s cilji okolice, cilji, ki jih imajo družinski člani, ljudje s katerimi se srečujejo.

Tako cela družina dobi sliko o tem, ali se cilji vseh članov vsaj približno skladajo z njeno splošno podobo. Najboljše je, če pogovor poteka v obliki razprave, tako da vsak poda svoje mnenje o stvari. Pri tem je pomembno, da cilji vsakega posameznika ostanejo v skladu z njegovo osebnostjo. Cilji, ki si jih zastavite na določenem področju morajo biti v skladu s tistimi, ki ste si jih še zastavili. To pomeni, da na račun kariere ne morete zanemariti družine in vaših bližnjih.

Cilje si moramo zastavljati sami in nihče drug.

Če hočete, da bo vaše življenje imelo popoln smisel, si morate zastavljati cilje tudi na drugih področjih, ne le na poslovnem. Nihče se ne more ukvarjati samo z eno samo stvarjo. Za srečno življenje je potrebno veliko več. Poleg dela imajo mnogi ljudje tudi družine, se rekreirajo, skrbijo za duhovno zdravje in se izpopolnjujejo na intelektualnem področju. Nihče od nas ni začel živeti šele v srednjih letih in celo življenje delal to, kar počne zdaj. V življenju obstajajo se druge stvari, ki iz vas naredijo točno to, kar ste enkratno in neponovljivo osebo.

Poklicno, finančno področje je glavno življenjsko vodilo. To je razlog, zakaj vsak dan tako zgodaj vstanete in odidete v službo, ne glede na to, kako mrzlo ali toplo je zunaj. Delo vam omogoča, da zadovoljite glavne življenjske potrebe, kot so hrana, obleka, streha nad glavo. Cilji, ki zadevajo poklic imajo izrazito poudarjeno razumsko plat.

Cilje si moramo zastavljati sami in nihče drug.

Vsakič ko se vmeša razum, ga čustva tukaj premagajo. Zaradi tega ljudje, ki se začnejo čustveno spopadati s težavami na službenem področju, ponavadi zapustijo delovno mesto in si poiščejo drugo. Če si želite, da bosta vaše družinsko in zakonsko življenje srečna, se morate za to tudi potruditi. Pri opredeljevanju ciljev na tem področju si morate biti najprej na jasnem, kakšno družinsko življenje bi radi imeli.

Ljudje vstajajo vsako jutro, se umijejo, pozajtrkujejo, odidejo na delo, se vrnejo domov, pojedo večerjo, gledajo televizijo in odidejo spat. Na družbenem področju nimajo niti ciljev, kaj šele da bi imeli kakšno družbeno življenje. Večina vas bo rekla, da enostavno nima časa, da bi poleg dela v službi in doma počeli še kaj drugega, vendar lahko čas obrnete v svojo korist. Čas si morate dobro razporejati in organizirati obveznosti.

Duhovno področje. Ljudje vedno težimo k ciljem, saj smo taki po naravi. Ker naprej iščemo odgovore, se sprašujemo, kaj nam manjka, in iščemo smisel življenja. V nas je neka potreba, ki nas sili, da se sprašujemo. Kdo smo, od kod smo prišli in kam gremo. 

Preberite tudi INTUITIVNA INOVACIJA in DOBRI OBČUTKI KOT KOMPAS