INTUITIVNA INOVACIJA

Starodavna modrost pravi: Tisti, ki ustvarjajo prihodnost, imajo od nje največ koristi.

Starodavna modrost pravi: Tisti, ki ustvarjajo prihodnost, imajo od nje največ koristi.

Predviden čas branja 4 minute

Najboljši način, kako preživeti v sodobnem poslu življenja, je ta, da na novo ustvarimo sami sebe, ustvarimo  nove zamisli, nove proizvode, nove storitve. Novo in boljše je bistvenega pomena, če ne želimo zaostajati za tekmeci. Novo in drugačno je pogoj za edinstveno, izstopajočo tržno nišo. Novo in prvo nam zagotavlja mesto v tej tekmi, v kateri preživijo le najmočnejši. Na srečo je ustvarjalnost brezplačno sredstvo. Ni vam treba biti genij, če želite biti inovativni.

Vendar pa inovativnost zahteva nove načine odkrivanja genija v intuitivni podzavesti. Naj gre za ustvarjanje novega izdelka, novega procesa, nove zveze, novega vas ali novega česar koli, ne gre brez intuicije. Če čutite, da obstaja nova pot, pojdite po njej. Če se vam zdi nekaj zanimivo in nenavadno, preizkusite to. Največji izumi so posledica miselnih pustolovščin. Če želite dobiti novo zamisel ali vpogled v karkoli, naključno izberite katerega od trenutnih dogodkov v vašem življenju ali celo predmet v vašem delovnem okolju, kakšna zamisel se utrne v vas?

Vsak ima v sebi notranjega sodnika, ki nas presoja. To je ocena, ki smo jo prejeli od družbe, šol, staršev, starin staršev. Zasidrana je globoko v naši psihi in sega daleč nazaj v preteklost. In vendar pripisujemo svoji domišljiji tako majhen pomen. Pogosto jo odobravamo le kot še ene sanje, kot domišljijsko iluzijo. Ti dvomi so programirani v naš sistem mišljenja. Zelo pomembno je zavedati sem da prihaja notranji glas, ki pravi: NE MOREM, pravzaprav od zunaj in ne iz naše notranjosti.

Starodavna modrost pravi: Tisti, ki ustvarjajo prihodnost, imajo od nje največ koristi.

Vendar pa intuicija ni prepričanje. Intuicija je pozitivna, proaktivna. Je ustvarjalni proces s sposobnostjo inspiracije, ki v nas odkriva genija. Najboljši ustvarjalni posamezniki so tisti, ki dobro poznajo sami sebe in se cenijo. Intuicija je naš pravi jaz. Naučite se prepoznati, kaj ste res vi ter kaj prihaja od zunaj in je družbeno pogojeno. Pristni smo samo takrat, kadar določena stvar prihaja iz nas samih. Naš naravni genij se udejanji, kadar smo to, kar v resnici smo.

Starodavna modrost pravi: Tisti, ki ustvarjajo prihodnost, imajo od nje največ koristi.

Usmerjeni so navznoter. Kreativne vizionarje vedno odlikuje moč lastnega prepričanja. Vodijo sami sebe in ustvarjajo same sebe. Čeprav je originalnost plod samo avtorstva, se moramo zavedati, da nič ne nastaja v izolaciji. Lahko se domislite kakršnih koli novih zamisli in vizij, toda v trenutku, ki so domišljene, odpotujejo v zračne valove, kjer so na voljo, da jih pobere kdo drug s svojimi nadčutnimi intuitivnimi antenami.

Intuicija v praksi. Zapomnite si občutek. Kaj si zares želite? Občutite to. Z notranjim očesom opazujte, kako dobite želeno. V mislih si jasno predstavljajte cilj, ki ste ga dosegli. Zapomnite si svoje znanje, življenjske izkušnje in notranje svetovalce ter jih uporabite do dosego zastavljenega cilja. Zapomnite si tudi notranjega sodnika, negativne misli, ki vas ovirajo na vaši poti. Sledite občutku, viziji, spretnosti, udejanjite jih. Ta proces ponavljate vsak dan. Če ponavljate ta ritual vsak dan, boste pri doseganju zastavljenih ciljev zelo uspešni.

Preberite tudi OSEBNI RAZVOJ IN POTREBA PO LJUBEZNI in SAMI SE ODLOČITE, KAJ ZA VAS POMENI USPEH