LJUBEZEN KROŽI, KADAR JO DAJEMO

Ljubezen je najbolj učinkovita, kadar jo dajemo
Ljubezen je najbolj učinkovita, kadar jo dajemo

Ljubezen je najbolj učinkovita, kadar jo dajemo

Predviden čas branja: 4 minute

Čeprav je ljubezen nekaj, kar pogosto skušamo dobiti od svojega intimnega partnerja, jo najbolj občutimo takrat, ko jo dajemo. Ljubezen je ljubezen. Lahko smo ljubeči ali pa ne. Ljubimo lahko vsakogar, ki smo se mu pripravljeni odpreti, ga začutiti in se mu razgaliti brez ščitov. Ljubezni ne dobimo drug od drugega, kajti partner ni dragoceni in edini vir, ki nam lahko zapolni srce. Lahko smo odprti za ljubezen ali pa ne. Pogosto se vedemo, kot da potrebujemo razlog za ljubezen recimo posebnega človeka ali točno določeno vedenje našega partnerja, vendar bi se lahko preprosto odločili, da bomo odprli svoje srce in ljubili že zdaj.

Ljubeči smo lahko prav v tem trenutku, četudi smo sami, tako kot smo lahko ljubeči v odnosu z intimnim partnerjem.

Ni nam treba čakati na boljšega partnerja , da bi se lahko prepustili sladkosti ljubezni v tem trenutku. Lahko smo preprosto ljubeči, sprostimo se, globoko dihamo, znebimo se sčitov in ozavestimo občutke tako v telesu kot v vseh naših odnosih. Lahko se naučimo ljubiti, ne glede na to, ali so naše sedanje izkušnje boleče ali prijetne. Kadar nismo ljubeči, nismo v stiku s tokom življenja, zato se počutimo prazne. Takrat skušamo zapolniti to praznino, vzvodi, s katerimi želimo to narediti, pa so različni. A zaman.

Ljubezen je najbolj učinkovita, kadar jo dajemo

Praznine ni moč zapolniti, ker v resnici ne gre za resnični prostor.

Zadeva je povezana z našim početjem. Praznino namreč ustvarjamo v slehernem trenutku, ko nismo ljubeči, ko se zapiramo pred drugimi oziroma želimo biti ločeni od njih, in kadar smo napeti. Ko pa nismo več ločeni od življenja, ko zabrišemo svoje meje in si dopustimo, da se odpremo ljubezni, odkrijemo, da smo že izpolnjeni.  Občutek ločenosti izzveni. Dojamemo, da smo globoko povezani, napolnjeni z energijo in prežeti s tokom življenja.

Naj se zdi š tako težavno, smo vedno sposobni aktivno ljubiti, le sprostiti se moramo, zadihati in se prepustiti čustvom. Med nami in celovitostjo ljubezni sploh ni nobene razdalje. Če smo se le pripravljeni odpreti in čutiti, smo ljubezen. Ko se odpremo čustvom in smo ljubeči, lahko odnos preide pod okrilje intimnega stika. Ni nam treba čakati ničesar ali nikogar, le zavedati se je treba, da moramo biti ljubeči v sedanjem trenutku.

To pomeni, da aktivno udejanjata ljubezen.

Ljubezen je najbolj učinkovita, kadar jo dajemo

Ne glede na razlike vsak partner poskrbi, da sprosti svoje telo, globoko diha in ozavešča stare vzorce čustvenih ovir ter se predaja ljubezni s partnerjem. Oba partnerja aktivno ljubita. Njun odnos temelji na predanosti ljubezni pod okriljem intimnega stika. Odločita se, da se ne bosta šla starih, otroških igric odtegovanja, kot tudi ne igric na področju komunikacije in sklepanja kompromisov, ki se jih gremo odrasli. Intimni stik omogoča, da se sprostimo in predamo ljubezni kot taki, v sedanjem trenutku.

Kadar sta partnerja že sproščena in predana intimnemu stiku, se lahko skupaj lotita podrobnosti, povezanih z njunim življenjem.

Gre za ustvarjalno zadevo, ki je drugačna pri vsakem človeku in v vsakem odnosu. Kako boste živeli sami ali skupaj je povsem odvisno od ustvarjalnega preučevanja ter nenehnega preizkušanj. Če med tem odkrivanjem delujete pod okriljem intimnega stika, ste v intimnosti že deležni tega, kar resnično želite, ne glede na vaše življenjske okoliščine. Ženska je že deležna celovitega pretakanja ljubezni, moški pa že uživa v  svobodi zavestnosti, v takšnem ozračju morata delovati ves čas, partnerja oblikujeta slog svojega skupnega življenja.