POMEN ZAUPANJA V PRIJATELJSKIH ODNOSIH

Katerim astrološkim znamenjem lahko resnično zaupate?
Katerim astrološkim znamenjem lahko resnično zaupate?

Katerim astrološkim znamenjem lahko resnično zaupate?

Marsikatero prijateljstvo, ki je na začetku veliko obetalo, se izjalovi, ker je konec koncev tako kot vsi odnosi tvegano početje, pri katerem oba udeleženca nezaupljivo ogledujeta drug drugega, previdno vlečeta potezo za potezo in si nikoli ne upata zares na plano. Pogoj za razvoj pristnega, globokega prijateljstva je vedno določena mera predhodnega zaupanja.

Zaupanja, da drugi ne bo povedal naprej, kar mu pripovedujemo o sebi.

Zaupanja, da je sogovornik dobronameren, zaupanja, da moje ranljivosti ne bo zasmehoval kot slabosti, zaupanje, da me ne bo izrabil, ker ravno dobro ustrezam njegovim načrtom. Za to, da si med seboj zaupamo, je torej potreben pogum. Na začetku prijateljstva nihče ne ve, ali bo prijateljstvo uspelo. Nihče tudi ne ve, kakšne obremenitve bo prineslo.

Katerim astrološkim znamenjem lahko resnično zaupate?

Ko se podajamo v kakršne koli ljubeče odnose, vedno tvegamo tudi bolečino.

Vsak ve, kako lepo je, ko smemo prijatelja udomačiti. Drug drugemu dodelimo vstopni vizum za življenjski svet. Razvijamo zaupanje, vprašamo za nasvet ali mnenje, pri nas ohranja velik ogled. Če smo drug drugega udomačili, potem prijateljstva omogočajo srečevanja, ki prijatelje spremenijo in v njih pustijo neizbrisane sledi. Nečesa se naučimo, nekaj spoznamo, nekaj se nam razjasni. Prijatelj v tem zelo pozitivnem smislu postane avtoriteta za naše življenje.

Kateremu astrološkemu znamenju lahko resnično zaupate?

Med astrološkimi znamenji je na področju zaupanja in prijateljstva pravi vrtiljak različnega doživljanja. Kardinalna znamenja, med katera spadajo oven, rak, tehtnica in kozorog, so običajno prijatelji na dolgi rok, ki jim lahko resnično zaupamo. To so posamezniki, ki nikoli ne prelomijo obljube, tudi če jih nekdo razočara, nikoli tudi ne izdajo nobenih skrivnosti.

Spremenljiva znamenja, med katera spadajo dvojček, devica, strelec in ribica, so dvojna znamenja, ki izražajo ravnovesje in pripadnost vsem platem zgodb in dogajanja. To so prijatelji, s katerimi je vedno zabavno, vendar običajno ne ostanejo dolgoročno, saj ves čas iščejo nova zanimiva poznanstva in na koncu jim za vse preprosto zmanjka časa.

Fiksna znamenja, med katera spadajo bik, lev, škorpijon in vodnar dajejo občutek, da se kot prijatelj lahko vedno zanesete nanje. So zelo osredotočeni nase ter na prijateljske odnose in imajo realen pogled na zadeve in situacije. Spremlja jih potreba po dorečenih odnosih, zato vas ne bodo pustili na cedilu. To so odločne, stabilne, stanovitne, ter zelo zveste osebe, na katere se lahko vedno in povsod zanesete.

Katerim astrološkim znamenjem lahko resnično zaupate?

Zlasti življenjske prelomnice, ob katerih je nujno, da dejansko naredimo korak naprej oziroma notranje zmoremo, lahko postanejo trenutki veselja.

Življenjske prelomnice so vrednot tudi trenutki, ko se odloči, ali bodo šli stari prijatelji skupaj z nami v novo življenjsko obdobje ali bodo zaostali. Tudi tu je potrebno zaupanje, zaupanje v sposobnost in pripravljenost drugih, da nas bodo na življenjskem potovanju spremljali tudi v naslednjem delu poti. Od resnično dobrih prijateljev pričakujemo, da bodo zmogli tudi kamnite in strme steze. Tu se loči zrno od plevela na tej izkušnji se pač komajda lahko izognemo. Pa vendarle brez temeljnega medsebojnega zaupanja je prijateljstvo težavno ali celo nemogoče. In zaupanje ostane tveganje.

A tako kakor vsak pristen odnos tudi prijateljstva ne morejo shajati povsem brez obveznosti, čeprav jih ne potrdimo formalno in javno kakor pri poroki. Če ta obveznost povsem odpade, so prijateljstva, skrajno dovzetna za to, da jih razvrednotimo v povsem namenska prijateljstva.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi LAVRA JE RAZOČARANA NAD PRIJATELJIČINIM IZBRANCEM in 4 PRIJETNA ASTRO ZNAMENJA, KI VEDNO RAZUMEJO