PARTNERSKI ODNOSI SO V ASTROLOGIJI POVEZANI S 7. HIŠO

7. Hiša v astrologiji nakazuje, kakšni so vaši partnerski odnosi
7. Hiša v astrologiji nakazuje, kakšni so vaši partnerski odnosi

7. Hiša v astrologiji nakazuje, kakšni so vaši partnerski odnosi

Predviden čas branja: 5 minut

Sedma hiša se imenuje tudi hiša partnerskih odnosov. S sodelovanjem in odnosom z drugimi se združujemo z namenom, da nekaj dosežemo. Za sedmo hišo je pomemben namen, oziroma dejanje, da se doseže nekaj velikega zase, za partnerstvo in družbo kot celoto. Ko se združimo z drugim, postanemo tudi bolj dragoceni ter izpopolnjeni. Imamo namen.

S partnerstvom izpolnimo svoje bistvo.

Nenadoma se vidimo v kontekstu. Skozi partnerski odnos, v katerem delujemo, se igramo, ljubimo in ustvarjamo, smo v celoti oblikovani. Druga polovica nam pomaga, da dogradimo še bolj smiselno celoto. Aspekte te hiše lahko uporabimo, da razkrijemo, v kakšnih povezavah smo z drugimi in kako lahko določene partnerske interakcije vplivajo na naše življenje. Ko pogledamo sedmo hišo in sledimo planetarnim tranzitom, lahko najdemo začetek odnosa z življenjskim partnerjem in celo njegov možni konec. Ker je obratna od prve hiše, kaže naše ravnanje do različnih partnerjev, ki jih imamo v življenju.

7. Hiša v astrologiji nakazuje, kakšni so vaši partnerski odnosi

Sedma hiša nakazuje, da so lahko partnerstva v različnih oblikah: ljubezenska, poslovna razmerja, pogodbe, zakonitosti, pogajanja in dogovori. Poudarja tudi sodelovanje vseh vrst. Za sedmo hišo je ključna kakovost tega sodelovanja, v bistvu odnos do drugega.

Zakaj se odločimo za določeno partnerstvo?

Razlogov za združitev je veliko. Lahko se odločimo zapolniti praznino, ki jo zaznavamo v sebi. Morda si preprosto želimo družbe. Partnerstva, ki jih sklenemo, povedo veliko o nas samih in nas tudi veliko naučijo. Energija sedme hiše želi, da se zavedamo, da bo kakovost naših partnerstev izboljšala naša življenja, jih naredila polnejša, bolj posebna in prijetna. Napetosti v partnerstvu nam služijo tudi za učenje. Sedma hiša pa se osredotoča tudi na temnejšo stran odnosov.

Planeti v 7. hiši natalne astrološke karte nakazujejo, kakšni bodo vaši odnosi, še posebej partnerski

Sonce v 7. hiši

Sonce v 7. hiši vam prinaša obilje ali dobiček preko zakonske zveze ali poslovnega sodelovanja. Hitro se lahko dvignete po karierni lestvici, ker že v mladosti veste, kaj želite. Iščete partnerja z višjim statusom, kar vam podarja občutek varnosti in še več samozavesti.

Luna v 7. hiši

Z Luno v 7. hiši pričakujte ljubečega, sočutnega partnerja. Svojo razpoloženje morate nadzorovati, bodisi v zakonu ali v poslu. V odnosu iščete čustveno varnost. Lunin vpliv kaže na ogromen potencial za kompromis s partnerji, kar vam lahko olajša medsebojne odnose.

Jupiter v 7. hiši

Jupiter v 7. hiši vam bo prinesel veliko priložnosti za pridobivanje bogastva s poroko ali prek partnerskega odnosa. V odnosih ste vedno zelo optimistični. Do drugih gojite velika pričakovanja, kar lahko v negativnem smislu povzroči razočaranja. Na področju kariere vam ta pozicija omogoča visoke cilje, lahko pa tudi vnese idealizem v vaše življenje.

7. Hiša v astrologiji nakazuje, kakšni so vaši partnerski odnosi

Venera v 7. hiši

Z Venero v 7. hiši se vam nakazuje veliko iskrene ljubezni in sreče v partnerskih odnosih. Poroka lahko izboljša tudi vaš finančni in družbeni status. Spremljajo vas romantične želje in hrepenenja. V ljubezni bi morali ohraniti uravnotežen odnos in se znebiti velikih pričakovanj.

Mars v 7. hiši

Pozicija nakazuje, da bodo vaši partnerski odnosi strastni in predani. Iščete partnerja, ki je aktiven in pogumen, nekoga, ki vam lahko vedno stoji ob strani. Radi počnete stvari po svoje, kar vam lahko prinese težave v zakonu ali poslu.

Merkur v 7. hiši

Pozicija nakazuje, da imate dobro komunikacijo z ljudmi na splošno. Vendar pa je ta pozicija lahko problematična za ljubezenska razmerja, ker se morda ne želite zavezati. Raje izberete uživanje kot trdo delo, predanost ali doslednost. V kolikor boste iskreni in pošteni, se vam obeta veliko lepega.

Saturn v 7. hiši

Saturn, ki se nahaja v 7. hiši, vam obljublja zvesto partnerstvo. Morda se boste zaljubili v starejše ali bolj zrele partnerje. Partner, ki vas lahko spodbudi k trdemu delu, vam bo pomagal okusiti uspeh. Na trenutke lahko čutite pomanjkanje izpolnjenosti v odnosu, vendar se vam kljub temu ko enkrat spoznate pravo osebo obeta dolgoročen stabilen odnos.

Pripravljeno za Elle.si