OVEN: LETNI HOROSKOP 2023

Astrološko znamenje oven: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja
Astrološko znamenje oven: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Astrološko znamenje oven: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Predviden čas branja: 10 minutes

Oven je začetnik zodiakalnega kroga in pomladnega obdobja. Njegova energija je intenzivna, prodorna in samozavestna. Dobro ve kaj v življenju želi in zahteva, odlično zna postavljati meje. Ko se oven prebuja kot pomlad je najbolj nežen in krhek, ko pa je v svojem aktivnem delovanju vsa nežnost izpuhti in na plano udari močna energija, proti kateri se je težko boriti. Čustva so stabilna, pot pa obarvana z direktnim pristopom. Ovna je nemogoče prenesti naokoli, saj je tako zelo prepričan vase in v svoj stav. Vedno se znajde v vsaki situaciji, ne glede na težavnostno stopnjo.

Namig za lepše leto

Ovni, ostanite zvesti sebi in tistim prepričanjem, ki ste jih skrbno gradili v zadnjih letih. Moč, ki vas bo objela vas bo vodila do spontanih premikov in k uresničitvi želja, ki so se vam vedno zdele nemogoče. Sprejmite, da vedno ne more biti vse tako zelo spontano, saj bi bilo življenje potem za vaš okus preveč dolgočasno.

LJUBEZEN IN ODNOSI

V prvi polovici leta se ne bojte, da bi bili žalostni, razočarani, nespoštovanji ali nesrečni, saj se vam na ljubezenskem področju obeta čudovito obdobje, polno iskrenih priložnosti. Tudi tistim, ki ste samski in ste skoraj že obupali, se obeta nekaj tako zelo spontano privlačnega, da se ne boste imeli časa niti odločati. Omreženi od ljubezni boste pripravljeni na simpatične neumnosti. Jupiter je tisti, ki vam bo prišepnil kaj storiti, ko se boste odločali, ali bi razmerje poglobili. Spontani in hkrati premišljeni boste z veseljem sledili ljubljeni osebi, tudi tam, kjer ste se običajno branili.

Astrološko znamenje oven: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Vezani ovni, sledi napredovanje, energija Marsa bo v odnos prinesla še močnejšo strast, hkrati pa tudi zrelost.

V kolikor si bosta zaupala in si nudila tudi prijateljsko oporo, se vam nakazuje prijetno obdobje, v katerem ne boste niti pomislili, da bi se karkoli lahko zalomilo. Vse skupaj pa lahko hitro kot vulkan uniči vpletanje tretje osebe, iz ene ali druge strani. Zato ostanite iskreni, karkoli se dogaja skušajte razčistiti z razumom.

Pri ovnih, rojenih v drugi dekadi se bo običajna težnja po dominaciji letos še dodatno okrepila, Mars vam bo odvzel še tisti kanček nežnosti, ki ste ga imeli. Da bi preprečili napetosti v razmerjih morate zmanjšati dominantno noto in večkrat pomisliti, kako se ob raznih napadih počutijo ob vas drugi. Medsebojno razumevanje in optimistično delovanje bosta rešila morebitne manjše ali večje krize na čustvenem področju. Zelo pomembno bo tudi, da ko se začnete zapletati nehate, prej kot se vse skupaj zavrti do stopnje vrelišča.

KARIERA IN FINANCE

Spontano naravnani in vedno prepričani da se boste že nekako znašli, saj ste vendar močni in sposobni. Prepričanje ovna, ki se lahko v začetku leta zamaje, saj prihajajo težje preizkušnje, ki vas lahko prehitijo s svojo intenzivnostjo. Lahko se znajdete na točki, ko se bo potrebno odločiti, kaj si boste kupili in kaj ne, vse to pa je razlog, da se boste sestavili, se zbrali in si naredili nov boljši načrt. Ko boste prepričani, da veste kaj želite in kako se boste nečesa lotili, prihaja Saturn, ki bo od vas zahteval še več resnosti in strogosti, kar nekako ne sovpada z vašo neodvisno naravo. Borbe s samimi sabo na področju kariere in materialnih dobrin ne bodo enostavne, vendar vas bodo dolgoročno še bolj utrdile in vas popeljale k odločnosti.

Spoznali boste tudi, na koga se lahko zanesete, s kom se lahko povežete in komu bi se morali čim bolj izogniti.

Astrološko znamenje oven: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Nikar pa ne obupajte, saj se vam od aprila dalje nakazujejo odlične možnosti, da dogradite kar že obvladate ter si ustvarite boljše prihodke. Krize in morebitne revščine se niti ne boste ustrašili, saj vas bo vodila misel, da vas ščiti Mars, ki vas bo vedno znova pozitivno presenetil tudi z urejenim stanjem na bančnem računu ali kakšnim presenečenjem. Jupiter prinaša dobre rešitve v zvezi s premoženjem, zadnji del leta pa bo ugoden za razne finančne naložbe, s kančkom tveganja, ki ga tako zelo obožujete. Izogibajte se lenobi in negativnim mislim o svojih ciljih. Ugodni meseci za ustanovitev podjetja bodo marec, april in november.

DRUŽINSKO OKOLJE

Povezanost z družino je bil pomemben temelj za ovna že v preteklem letu. Postavili ste bolj trdne stebre, sedaj pa je čas, da jih še nekoliko dogradite ali polepšate. Tisti, ki se nahajate v težavnih situacijah na področju družine, boste želeli odpraviti togost v družinskem okolju, kar vam bo olajšal vpliv Marsa, ki vam bo potrdil, da ste na pravi poti, če se usmerite k iskanju globoke resnice v smeri iskanja izvora napetost. Ponosni boste, saj boste iniciator k bolj umirjenemu stanju v domačem okolju, tudi če vas bodo najprej obsodili, da ste preveč direktni, da se preveč vtikate.

Astrološko znamenje oven: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Če želite ustvariti družino ter načrtujete otroka, bo druga polovica leta odličen čas. Ne dovolite, da vas premaga trma otrok, ki bodo zahtevali vedno več. Če bodo preveč skrivnostni in čeprav morate spoštovati njihovo zasebnost, razmislite tudi o tem, da bi skrajšali čas, ki ga preživijo s telefoni.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Vitalnost ter dobro počutje bo še dodatno okrepil Mars, ki bo zaščitnik pred prehladi, boleznimi in raznimi komplikacijami. Vendar pa vas na čisto vseh področjih ne more zaščititi, zato bodite previdni pri poškodbah in vožnji. Vse preveč hitre reakcije in zaletavi koraki se lahko ob nepazljivosti slabo končajo. Naučite se korakati bolj počasi, bolj taktno in ne tako, kot da ste na dirki. Ko se boste znali ustaviti, vam bo jasno, da potrebujete tudi nekaj umirjenosti ter časa, ko se lahko popolnoma sprostite. Previdni bodite v jesenskem obdobju, ko boste prejeli opozorila, da se nekaj s telesom dogaja. Vse se bo sicer rešilo, vendar bo potrebno soočiti se, poiskati pravi razlog in predvsem ukrepati.

Astrološko znamenje oven: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

MINI HOROSKOP

JANUAR

Merkur v znamenju kozoroga, ki poudarja resne odločitve vam ne bo dovolil, da bi se predolgo ustavljali ob nepomembnih zadevah. Motivacija se bo izboljševala iz dneva v dan, energija bo v večji meri usmerjena v poslovne ali finančne zadeve. Ne skrbite, vse ostalo se bo reševalo spontano.

FEBRUAR

Obremenitve, ki se bodo odvijale v podzavesti ne bodo enostavne. Ne bojte se tistih, ki želijo odkriti pravo resnico, kajti le ta vas bo peljala do pravih odgovorov. Močno boste zaznavali napetosti, ter se borili za to, da vas čim več ljudi opazi ter pohvali trud, ki ga boste vložili v pomembno zadevo.

MAREC

Očaral vas bo trenutek, ki je povezan s simpatičnim nasmeškom. Na področju kariere in denarja preberite drobni tisk in ne dovolite energiji znamenja ribi, da prodre v najbolj občutljive delce podzavesti. Trikrat razmislite in šele nato podajte odgovor na popolnoma umirjen način. Presenečeni boste nad ljubezenskimi dražljaji.

APRIL

Ker se bo Sonce nahajalo v vašem znamenju pričakujte v začetku aprila bolj lahkotno življenje in številne preobrazbe, predvsem na osebnem področju. Nove pristope, ki vam jih bo ponudila prijetna situacija uporabite še kdaj. Na področju čustev se boste razveselili stabilnosti ter varnega objema.

MAJ

Z noto vztrajnosti, ki jo prinaša Sonce v biku se boste lažje spoprijeli s številnimi situacijami, ki bodo zelo zahtevne. Sposobni boste bolj odgovornih premikov, tudi na področju denarja, kjer postajate bolj varčni. Konec maja se lahko izgubite v gori dela, morda boste celo pozabili, kaj ste že naredili.

JUNIJ

V začetku junija prihaja napetost, energija dvojčkov vam lahko povzroči nekaj zapletov prehodnega značaja, povezanih z odnosi. Mars bo s svojo napredno energijo ustvaril boljše pogoje na poslovnem področju. Notranja karizma in zunanje delovanje vas bo usmerjalo k boljšim dosežkom in rezultatom.

JULIJ

Venera v znamenju leva vas bo v začetku julija usmerila k temu, da se sestavite in kljub temu, da bi najraje odpotovali nekam daleč vstran, zaključite z zgodbo, ki vam ni pisana na kožo. Dokončajte začrtane cilje, vztrajajte pri svojem tempu in ne imejte previsokih pričakovanj, le tako boste zadovoljni.

Astrološko znamenje oven: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

AVGUST

Dotaknil se vas bo vpliv Merkurja v devici, ki prinaša povečano kritičnost, zato bodite pri zadevah, ki zahtevajo spontanost bolj sproščeni. Ničesar proti koncu meseca ne izločajte, saj bodo pomembni vsi dejavniki, poleg tega boste morali biti pozorni tudi na drobne malenkosti. Zadnji dnevi v mesecu bodo prebujali ljubezen.

SEPTEMBER

Obremenitve so za vami, prehajate v mesec, ki vam bo omogočil, da se bodo stari vzorci sami po sebi začeli umikati, da naredijo prostor za nove priložnosti. Na čustvenem področju si boste želeli poglobitve odnosa z osebo, s katero ste že dolgo povezani, vendar se zadeve nikamor ne premaknejo zaradi neodločnosti obeh strani.

OKTOBER

V prvi polovici oktobra boste s Soncem v tehtnici občutljivi ter neodločni, zato nikar ne razmišljajte o izposoji denarja, saj bi si s tem samo nakopali težave in se nekomu dolgoročno celo zamerili. Raje delujte s tem kar imate in si postavite smiselne temelje ter bolj ostre meje za prihodnje obdobje.

NOVEMBER

Prebuja se sočutje, zato boste domu in družini posvečali v novembru še več časa, jih razvajali in namesto njih postorili veliko opravil. S svojimi dejanji ne boste presenetili le njih ampak tudi sebe, odlično vam bo šlo tudi pri opravilih, ki jih še nikoli niste počeli. Zadovoljni bodo z vami, saj boste končno pokazali mehkejšo plat.

DECEMBER

Če boste zaznavali, da je nekdo nasprotnega spola odlična izbira, raje malce počakajte, da se zgodba razvije, saj jo boste čez nekaj časa zagledali v popolnoma drugačni, veliko bolj realni obliki. Zadnji dnevi decembra bodo usmerjeni v prijetno zapravljanje, pri čemer ne boste imeli niti kančka slabe vesti.

Ovni, kaj je tisto, kaj bo v letu 2023 potrebno spremeniti?

Letni horoskop za 2023 napoveduje, da bo potrebno prebuditi tudi sočutje.

Ovni, kateri mesec v letu vam bo najbolj naklonjen in kateri najmanj?

Ovni, v letu 2023 vam bo najbolj naklonjen september, najmanj pa februar.

Pripravljeno za Sensa.si