NOTRANJE IN ZUNANJE KRITIKE, KI VPLIVAJO NA VAŠ UM

Povezave, ki vplivajo na vaš um
Povezave, ki vplivajo na vaš um

Povezave, ki vplivajo na vaš um

Predviden čas branja: 4 minutes

Vsak dan, od trenutka, ko vstanemo, vdira v naš um na stotine notranjih in zunanjih kritik. Teh zunanjih in notranjih pritiskov, zahtev in prošenj je toliko, da smo ves čas v skrbeh, da ne bomo zmogli izpolniti čisto vsega, kar nam je naloženo. In res ne moremo, ker je to nemogoče. In še huje je, kadar te zahteve prihajajo od ljudi, s katerimi imate čustvene vezi, od prijatelja, partnerja, šefa, vodje ali sorodnika, skratka od nekoga, s komer ste spletli odnose, ki zdaj določajo, kaj je najbolje za vas in vašo prihodnost.

Poslušate svoje bližnje, osebe v svoji okolici, glasovi, glasovi in še več glasov, tako se ustvarjajo povezave, ki se v vaših mislih mešajo in izvajajo tak pritisk, da zmedejo vaše cilje.

In tako se potopite v kariero, v kateri vam ni jasno, kam greste in kaj tam iščete, svoje dobro počutje in svoj uspeh ali zunanje odobravanje? To so povezave, ki omejijo naš um, voljo in čustva tako, da nam ne dovolijo, da bi razlikovali svoje želje od želja drugih. In tako pozabimo, da je za dosego lastnega zadovoljstva in tako dragocenega miru ključnega pomena, da prepoznamo, kaj je za nas pomembno. Večina časa bolj zaupamo drugim kot sebi, zato smo zmožni razlagati svojo notranjost pogledu drugih in pričakovati njihov odgovor, čeprav ga v resnici poznamo samo mi sami.

Povezave, ki vplivajo na vaš um

Mnenju drugih pripisujemo tako velik pomen, namenimo mu toliko pozornosti, da smo razočarani, kadar ne prejmemo, kar smo pričakovali.

Jočemo, potrti smo, zdi se nam, da se nam je podrl svet, in da ne bomo mogli nikoli več nikomur zaupati. Počutimo se, kot da nam je nekdo zaril noč v hrbet, in pozabljamo, da so v tej povezavi udeleženi ljudje, ki smo se jim sami odločili odpreti svojo dušo. Kdor je živ, dela napake. In iz vsake napake se lahko nečesa naučimo, predvsem to, da morajo imeto medsebojno odnosi meje. Nihče ne more riniti v vas, če mu tega ne dovolite. Postavljanje meja drugo pogosto razumejo kot zavrnitev; a le tako se bomo izognili številnim neprijetnim situacijam. Samo vi se lahko odločite, kdo bo vstopil v vaš najožji krog.

Postavljanje zdravih meja v medosebnih odnosih vam ne bo prihranilo le glavobolov, ampak vam bo dalo tudi svobodo, ki jo potrebujete za sprejemanje dobrih odločitev zase.

Povezave, ki vplivajo na vaš um

Vsak dan porabimo veliko časa za odnose z drugimi. Ko se izobražujemo, delamo, potujemo, živimo, sicer komuniciramo z drugimi ljudmi, vendar ne vzpostavimo povezav s prav vsemi. Povezava med dvema osebama se utrdi na delovnem mestu, v ljubezni ali v prijateljstvu. Nekatere na nas vplivajo pozitivno, spet druge pa neugodno. Nekateri vzpostavljajo povezave zgolj zato, da bi pridobili kakšno osebno korist, ne glede na škodljive čustvene učinke, ki jih to lahko povzroči pri osebi, soudeleženi v tem odnosu.

Komuniciramo lahko z vsemi. Vljudno in prijazno je odgovarjati na klice, kar pa ne pomeni, da bi morali z vsakomer stkati vezi. Osebne vezi na nas lahko vplivajo le v okviru meja, ki jih sami določimo. Vendar pa si bomo morali zastaviti tudi cilj, da vzpostavimo povezave in zlate odnose, ki nas bodo vodili k uspehu. Prijetneje se je družiti s tistimi, ki ponujajo rešitve ali zamisli, kot pa s tistimi, ki ustvarjajo težave. To ne pomeni, da moramo najti rešitve za vse težave tega sveta, temveč da moramo tako ali drugače poskusiti pomagati ljudem okoli sebe.