Spoznajte osnove zunanje in notranje alkimije

Zunanja alkimija so že v davni preteklosti imenovali metode, ki so v svoje tehnike delovanja vključevale razne magične napitke, kristalne esence, kristale, cvetne esence, skušali so ustvariti nekaj, kar je na prvi pogled nemogoče.

Visoki taoistični mojstri so prišli do dejstva, da imajo te metode le omejeno moč in so v soodvisnosti z materiali. Iz tega razloga, da bi dosegli še več, so se izgubljali v nenehnem iskanju neomejenega izvora energije, nato so se obrnili v notranjost, v smeri odkrivanja svoje lastne življenjske moči.

Spoznajte osnove zunanje in notranje alkimije

Alkimija je v bistvu način, nekakšen dvosmerni proces, ki ga simbolizirajo tri pomembne faze alkimističnega dela.

Prva je črna faza razkroja, nato sledi bela faza sublimacije ter rdeča faza, ki naj bi ustrezala kamnu modrosti. Alkimistični procesi so bili zelo pomembni z moralnega, psihološkega ter fizičnega vidika že v daljni preteklosti.

Preberite tudi OSEBNA RAST: LEKCIJE IZTEKAJOČEGA LETA ZA VAŠE ZNAMENJE

Alkimija je v bistvu tudi doprinesla k razvoju osnov anorganske kemije, še posebej uporabe različnih snovi. Zunanji cilj alkimije je bil običajno transmutacija osnovnih kovin v zlato, kar načeloma velja za nekaj nemogočega. Vendar obstajajo številna pričevanja alkimistov o primerih dejanskih transmutacij. Preučevali so številna izročila, ki so jim omogočala globoko razumevanje vidne ter tudi nevidne narave.

Taoisti so poiskali povezavo med notranjim in zunanjim univerzumom.

Prišli so do spoznanja, da zunanji univerzum premore skrivnostno moč s pomočjo katere se lahko notranji univerzum napaja. Pomembno je bilo prvotno doseči kontrolo nad notranjim jazom, ter osvojiti energetske tokove. Spoznali so, da mikrokozmična orbita povezuje fizično, duševno in duhovno plat ter jih spaja v eno. Vsak posameznik ki se rodi, je pod vplivom planetarnih in kozmičnih energij, ki nadzorujejo življenjsko energijo, karmo ter rojstvo in smrt. Da bi bolj precizno raziskali te vplive, so razvili vejo astrologije.

Spoznajte osnove zunanje in notranje alkimije

Naravne energije so razdelili v tri skupine, ki simbolizirajo nebo, človeka in zemljo.

  • Izvorna energija

To je energija vseh planetov, zvezd in galaksij, ki ima namen da vzdržuje dušo, um in duh vseh nas. Kombinacija energij Lune in Zemlje ustvarjata zelo intenzivno povezavo, ki privlači energijo zvezd v galaksiji.

  • Energija človeškega nivoja

Energija v naravi, katere glavni del so kozmični delci, gradniki energije, ki teče v prostoru. Ljudje smo najvišja manifestacija kozmičnih delcev in z raznimi tehnikami meditacije lahko izboljšamo svojo energijo in jo obnovimo.

  • Zemeljska energija

Naravna energija, ki vključuje energijo rastlin, živali, ter vseh naravnih področij. Rastline in drevesa uporabljajo univerzalno energijo za preživljanje in rast. Živali se prehranjujejo z vegetacijo in tako pridejo do kozmične energije.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi VAS MIKA DA BI VEDELI, KAKŠNA BO VAŠA PRIHODNOST?