Meditacija, odlična izbira sprostitve

Umetnost sprostitve uma, ki se imenuje meditacija, je izredno preprosta, nezahtevna tehnika. Mnogi to terapijo zlahka vključijo v vsakdanje življenje in učinki so običajno izredno ugodni. Meditacija učinkovito lajša širok razpon težav, telesnih in psiholoških, ki so posledica stresa ali nizke ravni energije.

Meditacija pomaga uriti um, da izločite nezaželene življenjske motnje, čudne skrbi, zaskrbljenosti in na videz naključne podobe , ki nam v vsakdanjem življenju padejo na pamet. Meditacijske tehnike spravijo v stanje mirovanja, ki je včasih podobno globokemu spanju. Um in telo se popolnoma sprostita in mnogi ugotavljajo, da jih le 20 minut meditacije osveži enako kot nekaj ur spanja.

Meditacija

Starodavni strokovnjaki so jo opisovali kot močno poživilo, ki povečuje energijo, pomlajuje celice in zavira znake staranja. Znanost zdaj potrjuje, da je meditacija lahko močan zdravilec, kajti pomaga zmanjševati simptome visokega krvnega tlaka, angine pektoris, alergij, diabetesa, kroničnih glavobolov in bronhialne astme, pomaga pa tudi zmanjševati odvisnost od alkohola in cigaret.

Tisti, ki meditirajo, manj hodijo k zdravniku in preživijo manj dni v bolnišnici. Tesnoba in depresija se zmanjšata, spomin pa izboljša. Kaže, da nam meditacija daje več življenjske moči, prinaša bolj veselo razpoloženje in v nekaterih primerih boljše medsebojne odnose.

Meditacijo v svojem življenju nujno potrebujete ribice in raki.

Preberite tudi OSEBNA RAST KLJUČ DO NAPREDKA