NENEHNO ISKANJE NEKOGA ALI NEČESA

Vsi nekaj iščemo in zanimivo je, da ko to dobimo, iščemo naprej
Vsi nekaj iščemo in zanimivo je, da ko to dobimo, iščemo naprej

Vsi nekaj iščemo in zanimivo je, da ko to dobimo, iščemo naprej

Predviden čas branja: 4 minute

Vsi skušamo nekaj dobiti. Nekateri bi radi veliko zaslužili, drugi upajo, da bodo našli ljubimca ali življenjskega sopotnika. Kar koli že hočemo, upamo, da bodo stvari drugačne, ko enkrat to dobimo. Upamo, da se bomo lahko končno sprostili in nehali iskati zdaj, ko smo to našli. Vendar nas čaka presenečenje, iskanega nikoli ne moremo v resnici najti oziroma dobiti. Ključna ugotovitev na področju intimnega stika je ta, da nam ostane to, po čemer smo ves čas hrepenel. Brezmejna ljubezen in lahkotno, neutrudljivo in bogato življenje. To lahko spoznamo šele, ko dojamemo, zakaj iščemo. In da bi ustvarili intimni stik, moramo razumeti, da moški in ženske iščemo na različne načine. Moški išče svobodo, ženska pa ljubezen.

Ko razumemo, kaj iščemo in kaj išče naš partner, se pripravimo na intimni stik. Vsi moški in ženske imamo v sebi tako moško kot žensko energijo.

Vsi nekaj iščemo in zanimivo je, da ko to dobimo, iščemo naprej

Moško iskanje že po naravi spominja na iskanje bojevnika, junaka ali vizionarja. Moška sila je osredotočena v eno točko, v eno smer, vodi pa jo želja po svobodi. Moška energija premaga vse ovire, ki se ji znajdejo na poti. Nič ji ne more preprečiti, da ne bi dosegla tega cilja. Res pa je tudi, da vsak moški svojo moško energijo za iskanje svobode izkorišča na drugačen način. Način iskanja svobode moškega je odvisen od njegovih potreb, ki se v življenju po navadi spremenijo. Ko moški pozabi na svoj dom, ter začasno odtava in začne iskati,  se vedno predrami in osredotoči na ta, sedanji trenutek, ki se spontano pojavi.

Ta živi trenutek, ozavesti.

Dojame, da ta trenutek ni niti odvisen niti neodvisen od njega. Preprosto se pojavi, spontano in zavestno , in zaobjema tudi njega. Njegovo iskanje se vselej razblini v intuitivnem zaznavanju povezanosti, enosti, ljubezni. Spoji se z brezmejno zavestjo, v kateri se porodi ta trenutek. Povsem dozoreli moški se zaveda, da je njegova prava narava, svoboda kot taka, katere narava je transcendentna, in je priča del slehernega trenutka, ki se pojavi.

Osnovno žensko načelo je odpiranje ljubezni.

Vsi nekaj iščemo in zanimivo je, da ko to dobimo, iščemo naprej

Ženska energija je povezana z negovanjem, omogočanjem življenja in plesom v čutni radosti. Včasih zna biti tudi divja, ognjevita in kaotična. Lahko je vsa sijoča ali pa temna in skrivnostna. Ženska energija predstavlja silo uničenja, ki pogoltne vse, kar je porodila. Ni ciljno usmerjena in ju ne zanima ena sama točka. Ženstvena junakinja ni bojevnica, ki premaguje ovire, ampak boginja, ki z ljubeznijo odpira vrata. Možati bojevnik se zapiči naravnost v ovire na poti do svobode in resnice, ženstvena boginja sije od ljubezni in odpira poti k srcu.

Žensko motivira predvsem njena potreba po ljubezni.

Hrepeneče išče tudi način, kako sprostiti ljubezen, ki je v njenem srcu. Vse njeno življenje je povezano z odpiranjem in sprejemanjem ter dajanjem ljubezni. Ključni vir njenega trpljenja in radosti so odnosi, po navadi z intimnim partnerjem, lahko pa tudi z njenimi otroci in prijatelji. Moški je v osnovi sam, dokler se ne razblini v svobodni zavesti. Ženska je v osnovi predana odnosu, dokler se ne razblini v svobodni ljubezni. Bojevnik vihti svoj meč resnice, boginja pa pleše na vrtu ljubezni.