NAJ VAS VODI VAŠA INTELIGENCA, NE ČUTI

Dovolite, da vas vodi inteligenca
Dovolite, da vas vodi inteligenca

Dovolite, da vas ko se spuščate v razmerje vodi inteligenca

Predviden čas branja 4 minute

Treh stvari ni mogoče vzeti nazaj, puščice, ko enkrat zleti z loka, besede, izrečene v naglici, in zamujene priložnosti. Pri izbiri življenjskega partnerja se moramo nujno zanašati na inteligenco, in ne na čute. Včasih nam naša karma navkljub začetnemu velikemu izbruhu čustev ne dovoli ustvariti toplega odnosa. Naši čuti so lahko zelo zavajajoči instrumenti. Naše telo ne zadrgeta le ob dotikanju ljubljene osebe, drget povzroči tudi dotik trupla ali zelo dragega predmeta. Dlake po telesu se postavijo pokonci ne le iz ljubezni, ampak tudi iz sovraštva in strahu. Ne zaupajte svojim ljubezenskim občutkom, zaupajte znanosti o ljubezni, ki je vse to že dolgo nazaj preverila.

Kompatibilnost na ravni občutkov in čutov daje le podlago za izgradnjo odnosov.

A od same zaljubljenosti ne pričakujte velikega čudeža. Odnosi ne temeljijo na čudežu zaljubljenosti, temeljijo na resničnih prizadevanjih po osebnem izpopolnjevanju, natančnem trdnem delu na lastni zavesti. Srečne družine se ne pojavijo kot v čarovniji, to je posledica trdega dela obeh partnerjev na lastnih karakterjih, na lastnih srcih. Delo je vedno na prvem mestu. Kemija začetne privlačnosti ne pomeni, da vam kasneje ni potrebno storiti ničesar več.

Precej nasprotno, na osebnem izpopolnjevanju je potrebno nenehno delati.

Vprašanje je le, ali nam je delo všeč ali ne. Če nekdo rad dela, se bo udobno počutil v kateri koli sferi, najsi bo to telesna ali duhovna dejavnost. Zato je primarna dolžnost staršev, da v otrocih vzgajajo ljubezen do dela, sposobnost doživljanja veselja zaradi procesa, ne rezultata. Preden vzpostavimo družinske odnose, moramo ugotoviti, ali smo kompatibilni tudi na ravni življenjskih slogov, ki smo si jih vsak zase vzpostavili in definirali kot naš način življenja.

Dovolite, da vas vodi inteligenca

Vedeti moramo, ali imamo podobne poglede na vprašanja, kot je vzdrževanje gospodinjstva, ravnotežje med materialnimi in duhovnimi vidiki življenja, koliko sebe smo pripravljeni dati družini, družbi in navsezadnje, kakšne finančne cilje imamo in izzive. To je ključ za izgradnjo mirne, tesno povezane družine. Če nam na samem začetku uspe razpravljati o težkih vidikih odnosov, imamo možnost tudi kasneje najti rešitve celo za najbolj zapletene, konfliktne situacije, ko se te morebiti pojavijo med nami.

Dovolite, da vas vodi inteligenca
Foto cookie_studio on Freepik

Zato se razumni, razmišljujoči ljudje odločijo za mehko opcijo; o zapletenih vprašanjih se pogovarjajo že na samem začetku odnosa. Sem spadajo ključna vprašanja, o katerih pogovora ne smemo odlašati. O njih se je potrebno pogovoriti, preden se partnerja navežeta drug na drugega. V nasprotnem primeru se bo kot rezultat konflikta pojavil strah pred izgubo odnosa in družina bo o zadevi tiho, dokler ne bo trčila ob ledeno goro, o kateri ji je bilo prej preprosto sram govoriti ob času, ki je bil zato primeren.

Pomnite: najprej so formalnosti, šele nato navezanost. Najprej ključne stvari, nato ljubeča čustva. Morali bi ljubiti nekoga, ki ga zelo dobro poznate, v nasprotnem so presenečenja neizogibna. Najpomembnejša stvar pri človeku ni telesna  lepota, ampak misli, načrti in sanje te osebe, način, kako vidi svet in vas v tem svetu. Ne mislite, da se bodo stvari pravočasno razrešile same od sebe, to je zelo nevarna iluzija.