Najprej analizirajte preteklost ter nedavne izkušnje, nato se usmerite v izgradnjo temeljev za prihodnost

Napredek pogosto merimo tako, da si zastavimo cilje, ki se jih nato skušamo držati. V bistvu si s tem postavljamo lepšo prihodnost, saj povečujemo možnost, da živimo lepše, boljše.

Pogosto si postavljamo vprašanja v stilu:

  • Ali lahko povečam svoj zaslužek ali napredujem?
  • Ali lahko v naslednjih 3 mesecih izgubim 5 kilogramov?
  • Ali se bom poročil/a do 40. leta?

Najprej analizirajte preteklost ter nedavne izkušnje, nato se usmerite v izgradnjo temeljev za prihodnost

Vse to so vprašanja, usmerjena v prihodnost in običajno radi ugibamo, do kje smo sposobni priti in kaj smo sposobni doseči. Obstaja nasproten in, morda celo bolj uporaben pristop: analizirati stvari za nazaj, nato si postaviti temelje za naprej.

Ko pregledujete rezultate, statistiko lahko pridobite zelo jasne povratne informacije o tem, ali napredujte na področjih, ki so za vas pomembna. Opazili boste tudi, v katero smer se stvari premikajo. Če se številke in dejstva ne premikajo v pravi smeri, lahko za naprej nekaj spremenite.

Povzemanje preteklih rezultatov je lahko odlična iztočnica za napredek v prihodnosti.

Na ta način si boste nenehno prizadevali za izboljšanje, vendar bodo vaše odločitve temeljim na tem, kar se je nedavno zgodilo, ne na tem, kar upate, da se bo zgodilo v prihodnosti.  Sliši se veliko bolj realno in izvedljivo, zato je vredno poskusiti.

Ko gre za oblikovanje dobrih navad in odpravljanje slabih navad, je ena izmed največjih težav ohranjanje zavedanja o tem, kaj pravzaprav počnete.

Bolj avtomatsko postane vedenje, manj verjetno je, da ga opazite. To pomaga razložiti, kako se lahko posledice slabih navad prikradejo na nas.

Preberite tudi OSNOVNI VODNIK ZA LAŽJE POZNAVANJE SEBE

Vendar lahko pogled nazaj opozori na te nevidne vzorce, tako da se zavedate, kaj pravzaprav počnete. Ta način vas prisili, da upoštevate nedavna dejanja. Zavedajte se, da se ne da živeti v pravljičnem svetu upanja in sanj. Predelati je potrebno povratne informacije o zadnjem času ter dogodkih v vašem življenju in nato odločitve in izboljšave udejanjiti na podlagi celotne slike.

Najprej analizirajte preteklost ter nedavne izkušnje, nato se usmerite v izgradnjo temeljev za prihodnost

Na ta način lahko svoje odločitve utemeljite na tistem, kar dejansko počnete, in ne na tistem za kar načrtujete, da boste morda naredili. Najboljši način za spreminjanje dolgoročnega vedenja je soočenje s kratkoročnimi povratnimi informacijami.

Ta strategija je uspešna, ko se usmerite nazaj na krajše obdobje. Ne postavljajte si ciljev, ki ste jih dosegli pred desetletji, saj ste takrat delovali drugače.

Dodatna korist je tudi potrditev.

Ko analizirate stvari za nazaj, boste še bolj uživali v napredku, ki ga lahko trenutno dosežete, namesto da ves čas hrepenite po drugačnem življenju v prihodnosti. Sreča v prihodnosti ni več ciljna črta. Osredotočenost na to, kako lahko takoj izboljšate svoj pretekli jaz, je bolj zadovoljujoča tehnika kot primerjava trenutnega stanja s tistim, o katerem modra sanjate.

Skoraj vsako  izboljšanje, ki ga želimo doseči v življenju, zahteva določeno spremembo vedenja. Če želite drugačne rezultate, morate narediti nekaj drugače. Cilji so dobri in ključnega pomena za smer, kam želite iti. Toda ko gre za določitev izboljšav, ki jih lahko takoj naredimo, je analiziranje preteklih dejanj tisti pravi prijem.

Preberite tudi POT DO USPEHA ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE