NAJ BO SPREMEMBA IZZIV ZA VAŠ ODNOS

Sprememba je lahko izziv za vaš odnos
Sprememba je lahko izziv za vaš odnos

Sprememba je lahko izziv za vaš odnos

Predviden čas branja: 4 minute

S partnerjem bosta v odnosu doživljala spremembe vsak zase in skupaj. Ko partner postane vaš sopotnik na potovanju skozi življenje, se boste morali spoprijeti z ovinki in zasuki, ki se bodo pojavili na vašem skupnem potovanju. Spremembe se lahko pojavijo v mnogo različnih oblikah. Doživljate jih lahko v okviru svoje poklicne poti, telesa in financ. Sprememba lahko vpliva na to, kje živite, ali se dotakne vaše družine. Lahko izgubite ljubljeno osebo.

Morda se bodo spremenila vaša čustva, pomešal se bo seznam stvari, ki jim dajete prednost, razvilo se bo vaše duhovno bistvo.

S partnerjem bosta morebiti doživljala vesela presenečenja in nepričakovane radosti, kot so nepredvidene stiske in bolečine. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, naj bo izziv, kako boste s partnerjem pristopili k spremembi in jo obvladali, razkrilo in preskusilo trdno podlago, ki podpira vašo zvezo. Sprememba vas s partnerjem lahko zbliža ali oddalji. Nazadnje bo uspeh vašega odnosa odvisen od tega, na kakšen način dovoljujete, da sprememba vpliva na vaš odnos.

Sprememba v svoji najslabši obliki lahko med vama stke neuničljivo vez, ki bo očrnila vajino zvezo in vam omogočila globoko in čudežno stopnjo intimnosti.

Sprememba je lahko izziv za vaš odnos

Sprememba se v času, ki ga preživljate skupaj, kaže kot življenjski pretres. Podobno kot potres je to dogodek, ki povzroča tresljaje, morda škodo in občutek valovanja, ki ga povzročajo tresoča in majava tla. Ko pride do življenjskega pretresa, se resničnost, ki ste jo poznali, rahlo ali dramatično spremeni in nič več ni natanko tako, kot je bilo. Dotedanje nespremenjeno stanje se je zatreslo in vaš odnos bo potreboval dovolj močno zaščitno podlogo, da bo prenesel sunek.

Sprememba usmeri pritisk na temelj vašega odnosa. Kako ste kos tem spremembam, je dokaz moči vašega odnosa. Kako ste kos tem spremembam, je dokaz moči vašega odnosa in stopnje družnega sodelovanja. V novih okoliščinah ali krizah se preskuša moč, ki jo premore ;midva; tedaj in zaradi tega se ;midva; krepi. Osebnostni izzivi gradijo posameznikov značaj.

Z značajem običajno mislimo na trdnost, vztrajnost, poštenost in pogum postaviti se za svoja prepričanja.

Sprememba je lahko izziv za vaš odnos

Izzivi lahko preoblikujejo tudi značaj odnosa. Vsak odnos ima lastno srce in dušo, in spremembe, ki jih mora prestati, so tisto, kar omogoča, da se srce okrepi in duša razširi. Količina značaja, ki ga premore vaš odnos, se bo povečala vsakič, ko boste preživeli nov življenjski pretres. Ko bodo sunkoviti valovi sprememb prežemali vašo čustveno podlago, se bo preskušala trdnost vaših temeljev. Vse spremembe, tako pozitivne kot negativne, terjajo naše moči. Vsaka bo preskus vaše potrpežljivosti, strpnosti in sposobnosti sporazumevanja, pogajanja in deljenja.

Trdnost vašega temelja vam da je trdnost, da ste kos spremembi, in ohranja vaš odnos trden sredi življenjskih pretresov.

Sprememba bo posvetila vašo predanost na preizkušnjo. Če ste odnosu predani, to predanost zlahka tudi ohranite, če so dejavniki znotraj odnosa trdni, znani ter zadovoljivi, tedaj čutite, da svojo resničnost obvladujete. Veste kaj, se od vas pričakuje, in ste v dodeljeni vlogi zadovoljni. Predanost ni težko ohraniti, ko poznate natančen scenarij, kateremu ste zavezani. Kadar pa se bo ta spremenil, boste morali ponovno pretresti svojo prvotno odločitev za zavezanost partnerju in znova oceniti pripravljenost za nadaljevanje.