MANJA JE ZANOSILA S POROČENIM LJUBIMCEM

Bralka Manja ima težavo, saj jo poročeni ljubimec s katerim je zanosila sili v splav
Potrebujete nasvet? Pokličite na 090 44 11.

Bralka Manja ima težavo, saj jo poročeni ljubimec s katerim je zanosila sili v splav

Predviden čas branja: 3 minutes

Stara sem 38 let in že nekaj let sem samska. Ker mi spolnost veliko pomeni, najdem ljubimce, s katerimi potem občasno funkcioniram in se dobivam. Ker pa nisem bila najbolj pazljiva, se mi je zgodilo, da sem z ljubimcem, ki je že dolga leta poročen zanosila. Ko sem izvedela, sem bila najprej v dilemi, ali mu povedati ali ne, nato sem se po nasvetu prijateljev odločila da ga s tem seznanim.

Doživela sem hladen tuš, saj me je začel obtoževati, zakaj ne jemljem kontracepcijskih tablet.

Bralka Manja ima težavo, saj jo poročeni ljubimec s katerim je zanosila sili v splav

Zagrozil mi je, da če bom komerkoli povedala da je on oče otroka, da bo uničil moje življenje. Rekel mi je tudi, da ga otrok ne zanima, ker ima svojo družino in otroke, ter da naj čim prej splavim. Po vsem tem sem šokirana, kako se je lahko topel človek prelevil v nesramnega, brez sočutja. Enostavno ne vem, kaj naj naredim, saj moči za prekinitev nosečnosti enostavno nimam, samo z otrokom me je pa tudi strah. Svetujte mi prosim!
Manja

Nasvet za bralko

Spoštovana Manja, vaša težava je resna, zato vas razumem, da ste se znašli v precepu, kaj storiti. Možnosti izbire niso ravno velike, saj pišete, da si sedaj, ko ste zanosili to živo bitje želite ob sebi, ampak zavedati se morate, da boste na začetku verjetno za vse sami. Najbolj narobe bi bilo, da bi si kvarili čudovit čas nosečnosti z raznimi pričakovanji, da se bo ljubimec spremenil in se morda začel zanimati za otroka.

Bralka Manja ima težavo, saj jo poročeni ljubimec s katerim je zanosila sili v splav

Naj vam odgovorim, to se v večini primerov ne zgodi, saj ga je preveč strah, da bi s tem, če se približa vam in otroku podrla njegova družina oziroma obstoječe okolje, v katerem funkcionira.

Glede na dejstvo, da je bilo vajino razmerje skrito, bi bilo nesmiselno od vas pričakovati, da se bo ločil in se strinjal z vami v vsem. Res pa je, da glede na situacijo verjetno ne bo želel več ljubimkati z vami, saj je vse to kar se je zgodilo zanj prevelika obremenitev in odgovornost, ki pa je žal, kot ste že opazili ni sposoben sprejeti.

Pripravite se na zahtevno obdobje, v katerem boste morda kdaj tudi jokali, vendar vas na koncu čaka sreča, otrok, ki vam bo povrnil ves ta trud in vas popeljal v srečnejše obdobje. Zaupajte sebi in svoji moči ki jo premorete ter se nikar ne smilite sami sebi. Moškega, ki je do vas kljub temu, da nosite njegovega otroka nespoštljiv, pa črtajte iz svojega življenja, saj od njega ne boste dobili nobene podpore, kaj šele srečnih trenutkov.

Pripravljeno za Govori.se