Bralka Anja ni zadovoljna s partnerjem, ki je bil včasih njen ljubimec

Predviden čas branja: 3 minutes

Imam težavo, ki me obremenjuje tako močno, da nisem več sproščena. Pred nekaj leti sva s sedanjim partnerjem zapustila svoji družini, saj sva bila nekaj časa ljubimca in ugotovila sva, da ne moreva drug brez drugega. Torej, takrat sva oba varala, česar sicer nikoli nisem odobravala, vendar se je zgodilo.

Bralka Anja ni zadovoljna s partnerjem, ki je bil včasih njen ljubimec

Sedaj po nekaj letih najinega skupnega življenja, sem začela opažati, da so njegove poslovne poti vedno bolj pogoste, ter da je do mene vedno majn pozoren. Takoj sem seveda pomislila, vara me, kot je takrat ženo varal z mano.

Sedaj razmišljam še samo to in tudi tisti čas, ki ga preživiva skupaj ni več tako kvaliteten, saj ves čas nervozno razmišljam, ali ga morda delim še s kakšno drugo žensko. On seveda opaža, da sem hladna in drugačna, vendar mi ničesar ne reče, tudi trudi se ne, da bi nazaj poglobila najin odnos. Kaj naj storim, da bom srečna in bolj umirjena, saj ga imam zelo rada?

Anja

Nasvet za bralko:

Spoštovana Anja, ponavljajo se vam določeni vzorci, v katerih ste se sama znašla v preteklosti. Dejstvo je, da kjer so skrivnosti in laži ne moremo zaupati, saj se zaupanje gradi na medsebojni bazi, z dejanji. Vendar to kar vi doživljate morda niso skrivnosti in laži, to so lahko samo vaše domneve, na podlagi vašega nezaupanja. Osebi, ki stopata v čustveni odnos, skleneta nekakšen psihološki dogovor o svojem odnosu. Ena od ključnih postavk tega dogovora je zvestoba.

Če nekaj vemo, je to resnica, če pa nekaj domnevamo, je potrebno najprej preveriti.

Bralka Anja ni zadovoljna s partnerjem, ki je bil včasih njen ljubimec

Zapomnite si, zaupanje je temeljno načelo dobrega čustvenega razmerja. To je osnova, iz katere rastejo druga pomembna čustva in odlike. Temeljno zaupanje v partnerja je pomembno, saj vam omogoča, da se v odnosu počutite varno, da ga gradite in napredujete tako v lastnem kot tudi v skupnem razvoju. Če zaupate, pomeni, da ne sumničite. Ker opažate nedoslednost, nekaj, kar se ne ujema, nekakšne spremembe, je normalno, da ste v dvomih, zlasti če vam partner ne daje zadovoljivih razlag.

Zato je ključnega pomena, da se z njim pogovorite in mu razložite vse svoje strahove in dvome. Ko boste o vsem skupaj intenzivno razmislili in se pogovorili, boste doumeli, da nezaupanje vodi v osamljenost, ter da ne morete vedno nadzirati partnerjevega vedenja, ter da je potrebno za uravnotežen odnos zaupati. Predvsem pa začnite bolj zaupati vase!

Pripravljeno za Govori.se