Bivši mož bralki s svojim vračanjem povzroča težave

Že deset let sva z možem ločena, vendar ne na papirju. On je odšel, saj si je našel drugo žensko. Imamo veliko hišo in dva odrasla otroka. Nekaj let je bil mir, nato je  začel mož zopet prihajati domov, tudi nenajavljen in mi s tem dajati nekakšne upe.

O ločitvi noče slišati, vendar še vedno funkcionira s to žensko. Mene vse skupaj zelo bremeni, najraje bi prodala hišo, s čimer se mož sicer ne strinja, saj se počutim med štirimi stenami zelo osamljeno, po drugi strani pa po tihem upam, da se bo mož enkrat vrnil. Kaj naj storim, saj trenutno nisem srečna, ker mi nagaja bivši mož?
Irena

Spoštovana Irena, v življenju si sami izbiramo pot in vaš mož si je v preteklosti izbral pot brez vas in vam izkazal določeno mero nespoštovanja. S tem vas je močno prizadel in pahnil v za vas takrat brezizhoden položaj.

Spomnite se na vse solze in občutek šibkosti, ki ste ga bili deležni ter dobro razmislite, če se želite še enkrat vračati v to zgodbo. Preveč ste pretrpeli in premalo je ljubezni, ki bi se lahko med vama ponovno prebudila. Njegovo početje ni iskreno, saj še vedno ni prekinil drugega odnosa. Je labilna oseba, ki v bistvu ne ve, kaj si želi in konstantno išče druge možnosti, ter se ne vpraša, koga bo s tem prizadel.

Bivši mož nagaja

Pišete, da vam otroka svetujeta, da vztrajate pri ločitvi in se usmerite v svoje življenje, s čimer se žal moram strinjati, saj je to za vas edina možnost, da se izstrgate iz situacije, ki že počasi načenja vaše zdravstveno področje. Pogovorite se z bivšim možem, zahtevajte ločitev in predlagajte prodajo hiše, ki vam je samo v breme.

V novem okolju si boste lahko v manjšem stanovanju uredili simpatičen dom in na novo zaživeli. Tudi energije se bodo počasi ustalile in spremenile.  Ne pričakujte, da boste vse skupaj rešili zlahka, saj vas ima mož v drugačni luči in je prepričan, da bo lahko z vami manipuliral kolikor časa bo želel, saj je tega vajen. Če želite sami sebi dobro, pretrgajte te ustaljene vzorce in se počasi usmerite k novemu, srečnejšemu življenju. Bivši mož pa naj se znajde sam.

Prispevek je bil objavljan v tedniku Kmečki glas.

Slika je last akademskega slikarja mag. Igor Banfi

Imate težavo in želite, da vam svetujemo individualno?