LENOBA IN POVRŠNOST OVIRATA NAČRTOVANJE

Lenoba in površnost lahko ovirata načrtovanje
Lenoba in površnost lahko ovirata načrtovanje

Lenoba in površnost lahko ovirata načrtovanje

Predviden čas branja: 4 minutes

Pomanjkanje ambicij in volje, da se borimo za uresničitev ciljev. LENOBA. Če cilj ne izvira iz naše bistvene želje, če nekje v naši globini ne čutimo, da nas bo uresničitev cilja pripeljala do občutka izpolnjenosti, uresničitev, če se bojimo uspeha, nam bo primanjkovalo tudi ambicij in volje, da ga uresničimo. Leni bomo. Pa tudi, če se prisilimo, da delamo, da dosežemo cilj, ki ne izvira iz naše bistvene želje, bomo občutili praznino, tudi če ga uresničimo. Občutili bomo, da je ta postaja napačna.

Pomanjkanje ambicij je lahko tudi posledica strahu pred uspehom  in strahu pred neuspehom.

Neambicioznost in lenoba sta obnašanja, vsako obnašanje pa je usmerjeno k neki koristi. In vsako obnašanje ima določene posledice.  Z izbiro obnašanj izbiramo tudi posledice in to je življenjsko pravilo. Kakšne posledice izbirate s pomanjkanjem ambicij ali  lenobo? Ali si jih želite? Verjemite, da bo do njih slej ko prej prišlo, kakor veste tudi, da boste padli, če skočite z višine. Torej, kakšno korist imate od pomanjkanja ambicij in od lenobe, in zakaj je ta za vas večja od koristi, ki bi jo dobili z ambicijo in pridnostjo? Če ta korist ni večja, ne bi bili neambiciozni in leni. Zakaj, pa odkrijte sami.

Lenoba in površnost lahko ovirata načrtovanje

Pomanjkanje jasnega plana. Pristop muha brez glave. POVRŠNOST

To so ljudje kratkega diha. Kratek dih je hiter in plitek, a vse, kar je hitro, je tudi pomanjkljivo. Tisti, ki tako diha, je površen v svojih dejanjih. Vdihnite globoko in si vzemite dovolj časa, da naredite načrt, ki vas bo privedel do cilja. Ko naredite dober načrt, potem vidite, kaj vse zahteva uresničitev cilja, ki ste si ga zastavili. Ko imate načrt, natančno veste, kaj vas čaka, in lahko se pripravite na določene napore, si priskrbite potreben čas, denar in ostalo, kar je potrebno za dosego cilja. Če vas težave doletijo nepripravljene, se vam bodo zdele večje, zato je tudi večja možnost, da odnehate. To je slabo, razen če potrebujete alibi za opustitev. Opuščanje bo negativno vplivalo na vaše samospoštovanje, ki bo še podprlo sliko zgube v vaši glavi. Ne dovolite si ustvarjati takšno sliko o sebi. Načrtujte.

Lenoba in površnost lahko ovirata načrtovanje

Ne slepite se.

Če ne načrtujete, ne delate tega slučajno. To delate namenoma, saj imate od tega neko korist. Koristi od površnosti se najlažje vidijo v ljubezenskih zvezah. Tako se najhitreje razočaramo ali izgubimo interes. Korist je v tem, da uživamo v hitri nagradi svobode, vendar pa nikoli ne pridemo v nevarnost resničnega odpiranja srca osebi nasprotnega spola. Ta obrazec nam omogoča, da smo normalni, ker imamo zveze in intimne aktivnosti, toda hkrati obdržimo distanco pred emotivno zavezanostjo in tveganjem, ki ga prinaša s seboj.

No, življenjski zakon pravi, da ne moremo dobiti vsega, tako da na koncu ostanemo z občutkom praznine in neizpolnjenosti v čustvenem življenju. Tisti, ki ne načrtujejo, ne uspejo. Zaželijo si, čeprav vedno poskušajo obdržati takšno iluzijo, da so aktivni, da nekaj delajo in se trudijo, rezultat pa je slepi naboj.